Retiisivartaat ja kvinoapilahvi - Yhteishyvä

Retiisivartaat ja kvinoapilahvi

Retiisit maistuvat grillattuina. Tarjoa kasvislounaana tai pihvin lisäkkeenä.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Nippua retiisejä naatteineen
2 rkl
Öljyä +1 tl suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

KVINOAPILAHVI

2 dl
Kvinoaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Tomaattipyreetä
1 tl
Currya
5 - 6 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 kpl
(200 g) kirsikkatomaatteja
1 kpl
Ruukku lehtipersiljaa

Näin teet

1

Kuumenna grilli ja laita puiset varrastikut likoamaan. Leikkaa retiiseistä naatit talteen ja huuhtele ne.

Huuhtele kvinoa. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla minuutti. Lisää tomaattipyree ja curry, 5 dl vettä ja liemikuutio. Lisää kvinoa, sekoita ja kypsennä 20–25 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

Pyörittele retiisit öljyssä ja suolassa. Työnnä ne varrastikkuihin ja grillaa keskilämmössä 8–10 minuuttia, käännä pari kertaa. Mausta pippurilla.

Halkaise tomaatit. Hienonna persilja ja naatit. Lisää ne pilahviin. Laita pilahvi tarjoiluastiaan ja aseta vartaat päälle.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 26.5.2017
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g75 g
Proteiinia4 g15 g
Rasvaa16 g65 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj1020 4078
Energiaa kcal243 973

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,25 tl Rouhittua mustapippuria

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 rkl Tomaattipyreetä

  • 1 tl Currya

  • 5 - 6 dl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g75 g
Proteiinia4 g15 g
Rasvaa16 g65 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj1020 4078
Energiaa kcal243 973

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,25 tl Rouhittua mustapippuria

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 rkl Tomaattipyreetä

  • 1 tl Currya

  • 5 - 6 dl Vettä

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.