Retiisivartaat ja kvinoapilahvi

Retiisit maistuvat grillattuina. Tarjoa kasvislounaana tai pihvin lisäkkeenä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplnippua retiisejä naatteineen
2 rklöljyä +1 tl suolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Kvinoapilahvi

2 dlkvinoaa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsipuli
2 rklöljyä
1 rkltomaattipyreetä
1 tlcurrya
5 - 6 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
1 kpl(200 g) kirsikkatomaatteja
1 kplruukku lehtipersiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna grilli ja laita puiset varrastikut likoamaan. Leikkaa retiiseistä naatit talteen ja huuhtele ne.

    Huuhtele kvinoa. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla minuutti. Lisää tomaattipyree ja curry, 5 dl vettä ja liemikuutio. Lisää kvinoa, sekoita ja kypsennä 20–25 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

    Pyörittele retiisit öljyssä ja suolassa. Työnnä ne varrastikkuihin ja grillaa keskilämmössä 8–10 minuuttia, käännä pari kertaa. Mausta pippurilla.

    Halkaise tomaatit. Hienonna persilja ja naatit. Lisää ne pilahviin. Laita pilahvi tarjoiluastiaan ja aseta vartaat päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,25 tl Rouhittua mustapippuria, Valkosipulinkynttä, 1 rkl Tomaattipyreetä, 1 tl Currya, 5 - 6 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025