Retiisivartaat ja kvinoapilahvi

Nappaa talteen!
Retiisit maistuvat grillattuina. Tarjoa kasvislounaana tai pihvin lisäkkeenä.
| 2 kpl | nippua retiisejä naatteineen |
| 2 rkl | öljyä +1 tl suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Kvinoapilahvi | |
|---|---|
| 2 dl | kvinoaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | currya |
| 5 - 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1 kpl | (200 g) kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
- 1.
Kuumenna grilli ja laita puiset varrastikut likoamaan. Leikkaa retiiseistä naatit talteen ja huuhtele ne.
Huuhtele kvinoa. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla minuutti. Lisää tomaattipyree ja curry, 5 dl vettä ja liemikuutio. Lisää kvinoa, sekoita ja kypsennä 20–25 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
Pyörittele retiisit öljyssä ja suolassa. Työnnä ne varrastikkuihin ja grillaa keskilämmössä 8–10 minuuttia, käännä pari kertaa. Mausta pippurilla.
Halkaise tomaatit. Hienonna persilja ja naatit. Lisää ne pilahviin. Laita pilahvi tarjoiluastiaan ja aseta vartaat päälle.
Retiisivartaat ja kvinoapilahvi
Retiisit maistuvat grillattuina. Tarjoa kasvislounaana tai pihvin lisäkkeenä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | nippua retiisejä naatteineen |
| 2 rkl | öljyä +1 tl suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Kvinoapilahvi | |
| 2 dl | kvinoaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | currya |
| 5 - 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1 kpl | (200 g) kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
Valmistus
- 1
Kuumenna grilli ja laita puiset varrastikut likoamaan. Leikkaa retiiseistä naatit talteen ja huuhtele ne.
Huuhtele kvinoa. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla minuutti. Lisää tomaattipyree ja curry, 5 dl vettä ja liemikuutio. Lisää kvinoa, sekoita ja kypsennä 20–25 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
Pyörittele retiisit öljyssä ja suolassa. Työnnä ne varrastikkuihin ja grillaa keskilämmössä 8–10 minuuttia, käännä pari kertaa. Mausta pippurilla.
Halkaise tomaatit. Hienonna persilja ja naatit. Lisää ne pilahviin. Laita pilahvi tarjoiluastiaan ja aseta vartaat päälle.
Ravintosisältö
246
Energiaa kcal
1031
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
246
Energiaa kcal
1031
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,25 tl Rouhittua mustapippuria, Valkosipulinkynttä, 1 rkl Tomaattipyreetä, 1 tl Currya, 5 - 6 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












