Kuumenna grilli ja laita puiset varrastikut likoamaan. Leikkaa retiiseistä naatit talteen ja huuhtele ne.
Huuhtele kvinoa. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla minuutti. Lisää tomaattipyree ja curry, 5 dl vettä ja liemikuutio. Lisää kvinoa, sekoita ja kypsennä 20–25 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
Pyörittele retiisit öljyssä ja suolassa. Työnnä ne varrastikkuihin ja grillaa keskilämmössä 8–10 minuuttia, käännä pari kertaa. Mausta pippurilla.
Halkaise tomaatit. Hienonna persilja ja naatit. Lisää ne pilahviin. Laita pilahvi tarjoiluastiaan ja aseta vartaat päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
243
1020
16,3 g
1,5 g
18,8 g
1,5 g
3,0 g
3,8 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl Rouhittua mustapippuria,
Valkosipulinkynttä,
1 rkl Tomaattipyreetä,
1 tl Currya,
5 - 6 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli