Retiisivartaat ja kvinoapilahvi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Retiisivartaat ja kvinoapilahvi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Retiisit maistuvat grillattuina. Tarjoa kasvislounaana tai pihvin lisäkkeenä.

Ainekset

2 kpl
Nippua retiisejä naatteineen
2 rkl
Öljyä +1 tl suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

kvinoapilahvi

2 dl
Kvinoaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Tomaattipyreetä
1 tl
Currya
5 - 6 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 kpl
(200 g) kirsikkatomaatteja
1 kpl
Ruukku lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuumenna grilli ja laita puiset varrastikut likoamaan. Leikkaa retiiseistä naatit talteen ja huuhtele ne.

Huuhtele kvinoa. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla minuutti. Lisää tomaattipyree ja curry, 5 dl vettä ja liemikuutio. Lisää kvinoa, sekoita ja kypsennä 20–25 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

Pyörittele retiisit öljyssä ja suolassa. Työnnä ne varrastikkuihin ja grillaa keskilämmössä 8–10 minuuttia, käännä pari kertaa. Mausta pippurilla.

Halkaise tomaatit. Hienonna persilja ja naatit. Lisää ne pilahviin. Laita pilahvi tarjoiluastiaan ja aseta vartaat päälle.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 26.5.2017
Muokattu: 9.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1020

243

16,3 g

1,5 g

18,8 g

1,5 g

3,0 g

3,8 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Rouhittua mustapippuria,

Valkosipulinkynttä,

1 rkl Tomaattipyreetä,

1 tl Currya,

5 - 6 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli