Romanesco-gratiini

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Romanesco-gratiini on kukkakaaligratiinin tavoin helppo valmistaa. Voit käyttää ruokaan vahtelevasti kaikkia kukkivia kaalilajeja. Gratiinissa maistuvat täyteläinen juustokastike ja pekoni. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(800 g) romanesco-kaali
1/2 tlsuolaa
170 g(1 pkt) pekonia

JUUSTOKASTIKE

2 rklvoita tai öljyä
3 rklvehnäjauhoja
4 dlkevytmaitoa
100 g(2 dl) mozzarellajuustoraastetta
1/4 tlvalkopippuria

PINNALLE

100 g(2 dl) mozzarellajuustoraastetta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele kaali ja leikkaa paloiksi. Keitä noin 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

    MääräAinesosa
    1 kpl(800 g) romanesco-kaali
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Paista pekoni ja leikkaa paloiksi.

    MääräAinesosa
    170 g(1 pkt) pekonia
  3. 3

    Sulata juustokastikkeen rasva pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito samalla koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Lisää kattilaan juustoraaste ja valkopippuri.

    MääräAinesosa
    1/4 tlvalkopippuria
    100 g(2 dl) mozzarellajuustoraastetta
    4 dlkevytmaitoa
    3 rklvehnäjauhoja
    2 rklvoita tai öljyä
  4. 4

    Pane kaalit ja pekonit vuokaan (25 x 20 cm). Kaada päälle juustokastike. Lisää pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes gratiini on saanut hieman väriä.

    MääräAinesosa
    100 g(2 dl) mozzarellajuustoraastetta

Vinkki: Kokeile lisätä ¼ tl muskottia juustokastikkeeseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
29.11.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä