Romanesco-gratiini - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Romanesco-gratiini

Romanescogratiini
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Ruokavalio
Romanesco-gratiini on kukkakaaligratiinin tavoin helppo valmistaa. Voit käyttää ruokaan vahtelevasti kaikkia kukkivia kaalilajeja. Gratiinissa maistuvat täyteläinen juustokastike ja pekoni. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(800 g) romanesco-kaali
1/2 tl
suolaa
170 g
(1 pkt) pekonia

JUUSTOKASTIKE

2 rkl
voita tai öljyä
3 rkl
vehnäjauhoja
4 dl
kevytmaitoa
2 dl
mozzarellajuustoraastetta
1/4 tl
valkopippuria

PINNALLE

2 dl
mozzarellajuustoraastetta

Vinkki: Kokeile lisätä ¼ tl muskottia juustokastikkeeseen.

Näin teet

1

Huuhtele kaali ja leikkaa paloiksi. Keitä noin 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

1 kpl
(800 g) romanesco-kaali
1/2 tl
suolaa
2

Paista pekoni ja leikkaa paloiksi.

170 g
(1 pkt) pekonia
3

Sulata juustokastikkeen rasva pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito samalla koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Lisää kattilaan juustoraaste ja valkopippuri.

1/4 tl
valkopippuria
2 dl
mozzarellajuustoraastetta
4 dl
kevytmaitoa
3 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
voita tai öljyä
4

Pane kaalit ja pekonit vuokaan (25 x 20 cm). Kaada päälle juustokastike. Lisää pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes gratiini on saanut hieman väriä.

2 dl
mozzarellajuustoraastetta
Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 29.11.2019
Muokattu: 13.1.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g50 g
Proteiinia12 g46 g
Rasvaa21 g84 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj1229 4915
Energiaa kcal293 1173

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl mozzarellajuustoraastetta

  • 2 dl mozzarellajuustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g50 g
Proteiinia12 g46 g
Rasvaa21 g84 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj1229 4915
Energiaa kcal293 1173

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl mozzarellajuustoraastetta

  • 2 dl mozzarellajuustoraastetta

Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.