Huuhtele kaali ja leikkaa paloiksi. Keitä noin 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
Paista pekoni ja leikkaa paloiksi.
Sulata juustokastikkeen rasva pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito samalla koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Lisää kattilaan juustoraaste ja valkopippuri.
Pane kaalit ja pekonit vuokaan (25 x 20 cm). Kaada päälle juustokastike. Lisää pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes gratiini on saanut hieman väriä.
Vinkki: Kokeile lisätä ¼ tl muskottia juustokastikkeeseen.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1229
293
21,0 g
8,3 g
12,5 g
6,8 g
2,5 g
11,5 g
2,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl mozzarellajuustoraastetta,
2 dl mozzarellajuustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli