Romanesco-gratiini | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Romanescogratiini

Romanesco-gratiini

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Romanesco-gratiini on kukkakaaligratiinin tavoin helppo valmistaa. Voit käyttää ruokaan vahtelevasti kaikkia kukkivia kaalilajeja. Gratiinissa maistuvat täyteläinen juustokastike ja pekoni. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(800 g) romanesco-kaali
1/2 tl
suolaa
170 g
(1 pkt) pekonia

juustokastike

2 rkl
voita tai öljyä
3 rkl
vehnäjauhoja
4 dl
kevytmaitoa
2 dl
mozzarellajuustoraastetta
1/4 tl
valkopippuria

pinnalle

2 dl
mozzarellajuustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kaali ja leikkaa paloiksi. Keitä noin 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

1 kpl
(800 g) romanesco-kaali
1/2 tl
suolaa
2

Paista pekoni ja leikkaa paloiksi.

170 g
(1 pkt) pekonia
3

Sulata juustokastikkeen rasva pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito samalla koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Lisää kattilaan juustoraaste ja valkopippuri.

1/4 tl
valkopippuria
2 dl
mozzarellajuustoraastetta
4 dl
kevytmaitoa
3 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
voita tai öljyä
4

Pane kaalit ja pekonit vuokaan (25 x 20 cm). Kaada päälle juustokastike. Lisää pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes gratiini on saanut hieman väriä.

2 dl
mozzarellajuustoraastetta

Vinkki: Kokeile lisätä ¼ tl muskottia juustokastikkeeseen.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 29.11.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1229

293

21,0 g

8,3 g

12,5 g

6,8 g

2,5 g

11,5 g

2,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl mozzarellajuustoraastetta,

2 dl mozzarellajuustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli