Ruiskuha, limehollandaise ja juustorösti | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ruiskuha, limehollandaise ja juustorösti

Ruiskuha, limehollandaise ja juustorösti

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ruisjauhoilla leivitetyt kuhapalat ja kolmen aineksen pikaröstiperunat tarjotaan maukkaan limehollandaisekastikkeen kanssa.

Ainekset

600 g
kuhafileetä (tuore tai pakaste)
1 dl
ruisjauhoja
1 tl
suolaa
1/4 tl
jauhettua valkopippuria
2 rkl
voita

juustoröstit

400 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta
170 g
(1 ps) emmental-juustoraastetta
1/2 tl
suolaa

limehollandaisekastike

80 g
voita
1
lime
2 kpl
keltuaista
1 rkl
vettä
1 tl
suolaa
2 rkl
turkkilaista jogurttia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Tee röstit. Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata perunasekoitus kulhossa mikrossa. Sekoita juusto ja suola joukkoon. Jaa seos leivinpaperille pellille 12 keoksi. Painele sentin paksuisiksi pihveiksi. Paista uunissa 25 minuuttia.

400 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta
170 g
(1 ps) emmental-juustoraastetta
1/2 tl
suolaa
2

Valmista kastike. Kiehauta voi kattilassa. Pese ja raasta limen kuori. Laita keltuaiset, vesi ja kuoriraaste sauvasekoittimen kulhoon. Laita sauvasekoitin pohjalle ja käynnistä se. Valuta kirkas voi kulhoon sekoittimen käydessä; lopeta ennen kuin valkoinen sakka valuu kastikkeeseen. Mausta suolalla ja 2 rkl:lla limen mehua. Sekoita jogurtti joukkoon.

1
lime
2 rkl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
vettä
1 tl
suolaa
2 kpl
keltuaista
80 g
voita
3

Leikkaa sulaneet kuhafileet 2–3 osaan. Mittaa jauhot lautaselle, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kalat jauhoissa. Paista voissa molemmin puolin.

1 tl
suolaa
600 g
kuhafileetä (tuore tai pakaste)
1 dl
ruisjauhoja
1/4 tl
jauhettua valkopippuria
2 rkl
voita
4

Tarjoa kuha kastikkeen ja röstiperunoiden kanssa.

Vinkki: Tarjoa pääruoan kanssa höyrytettyä parsaa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2019
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2790

666

42,5 g

24,5 g

23,3 g

1,8 g

3,0 g

46,5 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

lime.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli