Ruiskuha, limehollandaise ja juustorösti

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Ruisjauhoilla leivitetyt kuhapalat ja kolmen aineksen pikaröstiperunat tarjotaan maukkaan limehollandaisekastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkuhafileetä
1 dlruisjauhoja
1 tlsuolaa
1/4 tljauhettua valkopippuria
2 rklvoita

Juustoröstit

400 g(1 ps) peruna-sipulisekoitusta
170 g(1 ps) emmental-juustoraastetta
1/2 tlsuolaa

Limehollandaisekastike

80 gvoita
1 kpllime
2 kplkeltuaista
1 rklvettä
1 tlsuolaa
2 rklturkkilaista jogurttia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Tee röstit. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata perunasekoitus kulhossa mikrossa. Sekoita juusto ja suola joukkoon. Jaa seos leivinpaperille pellille 12 keoksi. Painele sentin paksuisiksi pihveiksi. Paista uunissa 25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 g(1 ps) peruna-sipulisekoitusta
    170 g(1 ps) emmental-juustoraastetta
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Valmista kastike. Kiehauta voi kattilassa. Pese ja raasta limen kuori. Laita keltuaiset, vesi ja kuoriraaste sauvasekoittimen kulhoon. Laita sauvasekoitin pohjalle ja käynnistä se. Valuta kirkas voi kulhoon sekoittimen käydessä; lopeta ennen kuin valkoinen sakka valuu kastikkeeseen. Mausta suolalla ja 2 rkl:lla limen mehua. Sekoita jogurtti joukkoon.

    MääräAinesosa
    80 gvoita
    1 kpllime
    2 kplkeltuaista
    1 rklvettä
    1 tlsuolaa
    2 rklturkkilaista jogurttia
  3. 3

    Leikkaa kuhafileet 2–3 osaan. Mittaa jauhot lautaselle, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kalat jauhoissa. Paista voissa molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    600 gkuhafileetä
    1 dlruisjauhoja
    1 tlsuolaa
    1/4 tljauhettua valkopippuria
    2 rklvoita
  4. 4

    Tarjoa kuha kastikkeen ja röstiperunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
4.3.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä