Ruiskuha, limehollandaise ja juustorösti
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ruisjauhoilla leivitetyt kuhapalat ja kolmen aineksen pikaröstiperunat tarjotaan maukkaan limehollandaisekastikkeen kanssa.
| 600 g | kuhafileetä |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | jauhettua valkopippuria |
| 2 rkl | voita |
| Juustoröstit | |
|---|---|
| 400 g | (1 ps) peruna-sipulisekoitusta |
| 170 g | (1 ps) emmental-juustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Limehollandaisekastike | |
| 80 g | voita |
| 1 kpl | lime |
| 2 kpl | keltuaista |
| 1 rkl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | turkkilaista jogurttia |
- 1.
Tee röstit. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata perunasekoitus kulhossa mikrossa. Sekoita juusto ja suola joukkoon. Jaa seos leivinpaperille pellille 12 keoksi. Painele sentin paksuisiksi pihveiksi. Paista uunissa 25 minuuttia.
- 2.
Valmista kastike. Kiehauta voi kattilassa. Pese ja raasta limen kuori. Laita keltuaiset, vesi ja kuoriraaste sauvasekoittimen kulhoon. Laita sauvasekoitin pohjalle ja käynnistä se. Valuta kirkas voi kulhoon sekoittimen käydessä; lopeta ennen kuin valkoinen sakka valuu kastikkeeseen. Mausta suolalla ja 2 rkl:lla limen mehua. Sekoita jogurtti joukkoon.
- 3.
Leikkaa kuhafileet 2–3 osaan. Mittaa jauhot lautaselle, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kalat jauhoissa. Paista voissa molemmin puolin.
- 4.
Tarjoa kuha kastikkeen ja röstiperunoiden kanssa.
Ruiskuha, limehollandaise ja juustorösti
Ruisjauhoilla leivitetyt kuhapalat ja kolmen aineksen pikaröstiperunat tarjotaan maukkaan limehollandaisekastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kuhafileetä |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | jauhettua valkopippuria |
| 2 rkl | voita |
Juustoröstit | |
| 400 g | (1 ps) peruna-sipulisekoitusta |
| 170 g | (1 ps) emmental-juustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
Limehollandaisekastike | |
| 80 g | voita |
| 1 kpl | lime |
| 2 kpl | keltuaista |
| 1 rkl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | turkkilaista jogurttia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Tee röstit. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata perunasekoitus kulhossa mikrossa. Sekoita juusto ja suola joukkoon. Jaa seos leivinpaperille pellille 12 keoksi. Painele sentin paksuisiksi pihveiksi. Paista uunissa 25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g (1 ps) peruna-sipulisekoitusta 170 g (1 ps) emmental-juustoraastetta 1/2 tl suolaa - 2
Valmista kastike. Kiehauta voi kattilassa. Pese ja raasta limen kuori. Laita keltuaiset, vesi ja kuoriraaste sauvasekoittimen kulhoon. Laita sauvasekoitin pohjalle ja käynnistä se. Valuta kirkas voi kulhoon sekoittimen käydessä; lopeta ennen kuin valkoinen sakka valuu kastikkeeseen. Mausta suolalla ja 2 rkl:lla limen mehua. Sekoita jogurtti joukkoon.
Määrä Ainesosa 80 g voita 1 kpl lime 2 kpl keltuaista 1 rkl vettä 1 tl suolaa 2 rkl turkkilaista jogurttia - 3
Leikkaa kuhafileet 2–3 osaan. Mittaa jauhot lautaselle, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kalat jauhoissa. Paista voissa molemmin puolin.
Määrä Ainesosa 600 g kuhafileetä 1 dl ruisjauhoja 1 tl suolaa 1/4 tl jauhettua valkopippuria 2 rkl voita - 4
Tarjoa kuha kastikkeen ja röstiperunoiden kanssa.
Ravintosisältö
672
Energiaa kcal
2815
Energiaa kj
42,5 g
Rasvaa
24,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,5 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
46,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
672
Energiaa kcal
2815
Energiaa kj
42,5 g
Rasvaa
24,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,5 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
46,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























