Ruiskuha, limehollandaise ja juustorösti
Ainekset
Juustoröstit
Limehollandaisekastike
Valmistus
Tee röstit. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata perunasekoitus kulhossa mikrossa. Sekoita juusto ja suola joukkoon. Jaa seos leivinpaperille pellille 12 keoksi. Painele sentin paksuisiksi pihveiksi. Paista uunissa 25 minuuttia.
Valmista kastike. Kiehauta voi kattilassa. Pese ja raasta limen kuori. Laita keltuaiset, vesi ja kuoriraaste sauvasekoittimen kulhoon. Laita sauvasekoitin pohjalle ja käynnistä se. Valuta kirkas voi kulhoon sekoittimen käydessä; lopeta ennen kuin valkoinen sakka valuu kastikkeeseen. Mausta suolalla ja 2 rkl:lla limen mehua. Sekoita jogurtti joukkoon.
Leikkaa kuhafileet 2–3 osaan. Mittaa jauhot lautaselle, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kalat jauhoissa. Paista voissa molemmin puolin.
Tarjoa kuha kastikkeen ja röstiperunoiden kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
672
2815
42,5 g
24,5 g
23,5 g
2,0 g
3,5 g
46,5 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli