Salamisipsi-punakaalipiirakka | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Salamisipsi-punakaalipiirakka
Play

Salamisipsi-punakaalipiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Täytä rukiinen piirakkapohja punakaalilla ja smetanalla. Viimeistele rapeiksi paahdetuilla salamiviipaleilla ja tarjoa illanistujaisissa tai vaikkapa pikkujouluissa glögin kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
3/4 tl
suolaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 dl
vettä

täyte

1 kpl
sipuli
350 g
punakaalia
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
vettä
1/2 dl
balsamicoa
1 rkl
siirappia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
timjaminlehtiä
120 g
(1 prk) smetanaa
50 g
(15 kpl) salami- tai meetvurstiviipaleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin.

1 dl
ruisjauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
3/4 tl
suolaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 dl
vettä
2

Kuori sipuli. Suikaloi sipuli ja kaali. Kuullota suikaleita pannulla öljyssä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää vesi, balsamico, siirappi, suola, pippuri ja 1 rkl timjaminlehtiä. Hauduta noin 20 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

1 kpl
sipuli
350 g
punakaalia
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
vettä
1/2 dl
balsamicoa
1 rkl
siirappia
1/2 tl
suolaa
2 rkl
timjaminlehtiä
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3

Säädä uuni 200 asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin 30 x 30 cm:n levyksi. Levitä puolet smetanasta pohjalle niin, että pari senttiä reunoista jää paljaaksi. Levitä kaaliseos smetanan päälle. Taita reunat täytteen päälle.

4

Paista piirakkaa uunissa 25 minuuttia. Lisää salamiviipaleet piirakan viereen pellille. Paista vielä 8–10 minuuttia. Siirrä rapeiksi paahtuneet salamisipsit piirakan päälle ja viimeistele lopulla timjamilla. Tarjoa loppu smetana piirakan kanssa.

50 g
(15 kpl) salami- tai meetvurstiviipaleita
2 rkl
timjaminlehtiä
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 9.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1368

327

20,5 g

6,8 g

26,8 g

5,7 g

3,7 g

6,7 g

0,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli