Salamisipsi-punakaalipiirakka

Arvostele resepti
6 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Täytä rukiinen piirakkapohja punakaalilla ja smetanalla. Viimeistele rapeiksi paahdetuilla salamiviipaleilla ja tarjoa illanistujaisissa tai vaikkapa pikkujouluissa glögin kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 dlvehnäjauhoja
1 dlruisjauhoja
3/4 tlsuolaa
1/2 dlrypsiöljyä
1 dlvettä

Täyte

1 kplsipuli
350 gpunakaalia
1 rklrypsiöljyä
1 dlvettä
1/2 dlbalsamicoa
1 rklsiirappia
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
2 rkltimjaminlehtiä
120 g(1 prk) smetanaa
50 g(15 kpl) salamiviipaleita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    1 dlruisjauhoja
    2 dlvehnäjauhoja
    3/4 tlsuolaa
    1/2 dlrypsiöljyä
    1 dlvettä
  2. 2

    Kuori sipuli. Suikaloi sipuli ja kaali. Kuullota suikaleita pannulla öljyssä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää vesi, balsamico, siirappi, suola, pippuri ja 1 rkl timjaminlehtiä. Hauduta noin 20 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    350 gpunakaalia
    1 rklrypsiöljyä
    1 dlvettä
    1/2 dlbalsamicoa
    1 rklsiirappia
    1/2 tlsuolaa
    2 rkltimjaminlehtiä
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin 30 x 30 cm:n levyksi. Levitä puolet smetanasta pohjalle niin, että pari senttiä reunoista jää paljaaksi. Levitä kaaliseos smetanan päälle. Taita reunat täytteen päälle.

    MääräAinesosa
    120 g(1 prk) smetanaa
  4. 4

    Paista piirakkaa uunissa 25 minuuttia. Lisää salamiviipaleet piirakan viereen pellille. Paista vielä 8–10 minuuttia. Siirrä rapeiksi paahtuneet salamisipsit piirakan päälle ja viimeistele lopulla timjamilla. Tarjoa loppu smetana piirakan kanssa.

    MääräAinesosa
    50 g(15 kpl) salamiviipaleita
    2 rkltimjaminlehtiä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.10.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä