Irrota kaalista noin 13 lehteä, käytä loppu kaali muihin ruokiin (esim. keitot, kastikkeet, vokit). Leikkaa kova ruoti pois, hienonna ne risottoon. Keitä kaalinlehtiä vedessä 2 minuuttia. Säästä keitinvesi kasvisliemeen. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta hyvin. Siirrä sivuun odottamaan.
Pese ja hienonna sienet. Paista sieniä kuivalla pannulla kunnes kaikki neste on haihtunut pois. Siirrä syrjään.
Hienonna sipulit. Kuullota sipulit ja kaalinruodit öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja kuullota hetki. Purista joukkoon sitruunan mehu.
Kiehauta kasvisliemi (käytä kaalin keitinvesi). Lisää kuuma kasvisliemi riisin joukkoon ja keitä hiljalleen kypsäksi noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Risotto saa jää paksummaksi kuin tavallinen risotto. Sekoita risottoon sienet ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita jokaisen lehden alareunalle täytettä, taittele sivureunat päälle ja kääri rullalle. Laita kääryleet saumapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan. Sulata voi ja sivele kääryleet voilla. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
313
1310
15,5 g
6,8 g
33,0 g
5,8 g
4,3 g
7,8 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli