Savoijinkaalikääryleet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Savoijinkaalikääryleet

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kauniit kasviskääryleet valmistuvat savoijinkaalista. Kaalikääryleet kätkevät sisälleen sienirisottoa. Tarjoa raikkaan puolukkasurvoksen kera!

Ainekset

1 kpl
Savoijinkaali

täyte

1 kpl
(200 g) herkkusieniä
2 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 1/2 dl
Risottoriisiä
Puolikkaan sitruunan mehu
5 1/2 dl
Kasvislientä
1 1/2 dl
Emmentajuustoraastetta (mustaleima)
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

päälle

50 g
Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Irrota kaalista noin13 lehteä, käytä loppu kaali muihin ruokiin (esim. keitot, kastikkeet, vokit). Leikkaa kova ruoti pois, hienonna ne risottoon. Keitä kaalinlehtiä vedessä 2 minuuttia. Säästä keitinvesi kasvisliemeen. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta hyvin. Siirrä sivuun odottamaan.

Pese ja hienonna sienet. Paista sieniä kuivalla pannulla kunnes kaikki neste on haihtunut pois. Siirrä syrjään.

Hienonna sipulit. Kuullota sipulit ja kaalinruodit öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja kuullota hetki. Purista joukkoon sitruunan mehu. Kiehauta kasvisliemi (käytä kaalin keitinvesi). Lisää kuuma kasvisliemi riisin joukkoon ja keitä hiljalleen kypsäksi noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Risotto saa jää paksummaksi kuin tavallinen risotto. Sekoita risottoon sienet ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita jokaisen lehden alareunalle täytettä, taittele sivureunat päälle ja kääri rullalle. Laita kääryleet saumapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan. Sulata voi ja sivele kääryleet voilla. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 28.10.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

975

233

12,2 g

5,0 g

27,5 g

0,7 g

1,0 g

2,8 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

Puolikkaan sitruunan mehu,

1,5 dl Emmentajuustoraastetta (mustaleima),

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli