Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savoijinkaalikääryleet

Fork and knife
6 Annosta
Kauniit kasviskääryleet valmistuvat savoijinkaalista. Kaalikääryleet kätkevät sisälleen sienirisottoa. Tarjoa raikkaan puolukkasurvoksen kera!

Ainekset

1 kpl
Savoijinkaali

Täyte

200 g
(1 rs) herkkusieniä
2 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 1/2 dl
Risottoriisiä
1/2 kpl
sitruunan mehu
5 1/2 dl
Kasvislientä
60 g
(1 1/2 dl) Emmentajuustoraastetta (mustaleima)
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Päälle

50 g
Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Irrota kaalista noin 13 lehteä, käytä loppu kaali muihin ruokiin (esim. keitot, kastikkeet, vokit). Leikkaa kova ruoti pois, hienonna ne risottoon. Keitä kaalinlehtiä vedessä 2 minuuttia. Säästä keitinvesi kasvisliemeen. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta hyvin. Siirrä sivuun odottamaan.

1 kpl
Savoijinkaali
2

Pese ja hienonna sienet. Paista sieniä kuivalla pannulla kunnes kaikki neste on haihtunut pois. Siirrä syrjään.

200 g
(1 rs) herkkusieniä
3

Hienonna sipulit. Kuullota sipulit ja kaalinruodit öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja kuullota hetki. Purista joukkoon sitruunan mehu.

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Öljyä
2 1/2 dl
Risottoriisiä
1/2 kpl
sitruunan mehu
4

Kiehauta kasvisliemi (käytä kaalin keitinvesi). Lisää kuuma kasvisliemi riisin joukkoon ja keitä hiljalleen kypsäksi noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Risotto saa jää paksummaksi kuin tavallinen risotto. Sekoita risottoon sienet ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.

5 1/2 dl
Kasvislientä
60 g
(1 1/2 dl) Emmentajuustoraastetta (mustaleima)
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
5

Laita jokaisen lehden alareunalle täytettä, taittele sivureunat päälle ja kääri rullalle. Laita kääryleet saumapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan. Sulata voi ja sivele kääryleet voilla. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

50 g
Voita
Miltä maistui?
Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 28.10.2015
|
Muokattu: 19.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

313

1310

15,5 g

6,8 g

33,0 g

5,8 g

4,3 g

7,8 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli