Savoijinkaalikääryleet

Arvostele resepti
6 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Kauniit kaalikääryleet valmistuvat savoijinkaalista. Kasviskääryleet kätkevät sisälleen maukasta sienirisottoa. Tarjoa raikkaan puolukkasurvoksen kera!

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsavoijinkaali

Täyte

200 g(1 rs) herkkusieniä
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklrypsiöljyä
2 1/2 dlrisottoriisiä
1/2 kplsitruunan mehu
5 1/2 dlkaalin keitinlientä
60 g(1 1/2 dl) emmentajuustoraastetta
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Päälle

50 gvoita

Lisäksi

puolukkasurvosta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Irrota kaalista noin 13 lehteä, käytä loppu kaali muihin ruokiin (esim. keitot, kastikkeet, wokit). Leikkaa kova ruoti pois ja hienonna ne risottoa varten.

    MääräAinesosa
    1 kplsavoijinkaali
  2. 2

    Keitä kaalinlehtiä vedessä 2 minuuttia. Säästä keitinvesi kasvisliemeen. Huuhtele kaalinlehdet kylmällä vedellä, valuta hyvin. Siirrä sivuun odottamaan.

  3. 3

    Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä kuivalla pannulla kunnes kaikki neste on haihtunut pois. Siirrä syrjään.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) herkkusieniä
  4. 4

    Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit ja kaalinruodit öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja kuullota hetki. Purista joukkoon sitruunan mehu.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 rklrypsiöljyä
    2 1/2 dlrisottoriisiä
    1/2 kplsitruunan mehu
  5. 5

    Kiehauta kaalin keitinvesi. Lisää kuuma liemi riisin joukkoon ja keitä hiljalleen kypsäksi noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Risotto saa jää paksummaksi kuin tavallinen risotto. Sekoita risottoon sienet ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    5 1/2 dlkaalin keitinlientä
    60 g(1 1/2 dl) emmentajuustoraastetta
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
  6. 6

    Laita jokaisen lehden alareunalle täytettä, taittele sivureunat päälle ja kääri rullalle. Laita kääryleet saumapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan.

  7. 7

    Sulata voi ja sivele kääryleet voilla. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    puolukkasurvosta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5.5 dl kaalin keitinlientä, puolukkasurvosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
19.10.2018
|
Päivitetty: 30.9.2025

Samankaltaisia reseptejä