Savoijinkaalikääryleet
Noin 1,5 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kauniit kaalikääryleet valmistuvat savoijinkaalista. Kasviskääryleet kätkevät sisälleen maukasta sienirisottoa. Tarjoa raikkaan puolukkasurvoksen kera!
| 1 kpl | savoijinkaali |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 1/2 dl | risottoriisiä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 5 1/2 dl | kaalin keitinlientä |
| 60 g | (1 1/2 dl) emmentajuustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| Päälle | |
| 50 g | voita |
| Lisäksi | |
| puolukkasurvosta | |
- 1.
Irrota kaalista noin 13 lehteä, käytä loppu kaali muihin ruokiin (esim. keitot, kastikkeet, wokit). Leikkaa kova ruoti pois ja hienonna ne risottoa varten.
- 2.
Keitä kaalinlehtiä vedessä 2 minuuttia. Säästä keitinvesi kasvisliemeen. Huuhtele kaalinlehdet kylmällä vedellä, valuta hyvin. Siirrä sivuun odottamaan.
- 3.
Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä kuivalla pannulla kunnes kaikki neste on haihtunut pois. Siirrä syrjään.
- 4.
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit ja kaalinruodit öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja kuullota hetki. Purista joukkoon sitruunan mehu.
- 5.
Kiehauta kaalin keitinvesi. Lisää kuuma liemi riisin joukkoon ja keitä hiljalleen kypsäksi noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Risotto saa jää paksummaksi kuin tavallinen risotto. Sekoita risottoon sienet ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 6.
Laita jokaisen lehden alareunalle täytettä, taittele sivureunat päälle ja kääri rullalle. Laita kääryleet saumapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan.
- 7.
Sulata voi ja sivele kääryleet voilla. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa
Savoijinkaalikääryleet
Kauniit kaalikääryleet valmistuvat savoijinkaalista. Kasviskääryleet kätkevät sisälleen maukasta sienirisottoa. Tarjoa raikkaan puolukkasurvoksen kera!
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | savoijinkaali |
Täyte | |
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 1/2 dl | risottoriisiä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 5 1/2 dl | kaalin keitinlientä |
| 60 g | (1 1/2 dl) emmentajuustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Päälle | |
| 50 g | voita |
Lisäksi | |
| puolukkasurvosta | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Irrota kaalista noin 13 lehteä, käytä loppu kaali muihin ruokiin (esim. keitot, kastikkeet, wokit). Leikkaa kova ruoti pois ja hienonna ne risottoa varten.
Määrä Ainesosa 1 kpl savoijinkaali - 2
Keitä kaalinlehtiä vedessä 2 minuuttia. Säästä keitinvesi kasvisliemeen. Huuhtele kaalinlehdet kylmällä vedellä, valuta hyvin. Siirrä sivuun odottamaan.
- 3
Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä kuivalla pannulla kunnes kaikki neste on haihtunut pois. Siirrä syrjään.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) herkkusieniä - 4
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit ja kaalinruodit öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja kuullota hetki. Purista joukkoon sitruunan mehu.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 2 rkl rypsiöljyä 2 1/2 dl risottoriisiä 1/2 kpl sitruunan mehu - 5
Kiehauta kaalin keitinvesi. Lisää kuuma liemi riisin joukkoon ja keitä hiljalleen kypsäksi noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Risotto saa jää paksummaksi kuin tavallinen risotto. Sekoita risottoon sienet ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 5 1/2 dl kaalin keitinlientä 60 g (1 1/2 dl) emmentajuustoraastetta 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria - 6
Laita jokaisen lehden alareunalle täytettä, taittele sivureunat päälle ja kääri rullalle. Laita kääryleet saumapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan.
- 7
Sulata voi ja sivele kääryleet voilla. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa
Määrä Ainesosa 50 g voita puolukkasurvosta
Ravintosisältö
306
Energiaa kcal
1282
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,0 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
7,7 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
306
Energiaa kcal
1282
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,0 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
7,7 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5.5 dl kaalin keitinlientä, puolukkasurvosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





