Valmista kastike. Raasta kastikkeeseen tuleva parmesaani. Leikkaa samalla parmesaanilastut salaattia varten. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna anjovis. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset.
Kuutioi leipäviipaleet. Paista rapeiksi krutongeiksi grillin parilatasolla tai pannulla öljyssä.
Leikkaa salaatti lohkoiksi. Grillaa nopeasti kaunis väri pintaan. Siirrä salaattilohkot tarjoiluvadille.
Valuta muikut. Lohko sitruuna. Laita salaattilohkojen päälle leipäkrutonkeja, muikkuja, juustolastuja ja kastiketta. Viimeistele sitruunalohkoilla.
Vinkki: Voit tarjota salaatin myös kuvan tyyliin siten, että jokainen ruokailija kokoaa oman annoksensa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1793
428
29,3 g
5,5 g
14,0 g
5,0 g
2,5 g
25,5 g
2,3 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli