Valmista kastike. Raasta kastikkeeseen tuleva parmesaani. Leikkaa samalla parmesaanilastut salaattia varten. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna anjovis. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset.
Kuutioi leipäviipaleet. Paista rapeiksi krutongeiksi grillin parilatasolla tai pannulla öljyssä.
Leikkaa salaatti lohkoiksi. Grillaa nopeasti kaunis väri pintaan. Siirrä salaattilohkot tarjoiluvadille.
Valuta muikut. Lohko sitruuna. Laita salaattilohkojen päälle leipäkrutonkeja, muikkuja, juustolastuja ja kastiketta. Viimeistele sitruunalohkoilla.
Vinkki: Voit tarjota salaatin myös kuvan tyyliin siten, että jokainen ruokailija kokoaa oman annoksensa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
414
1734
29,8 g
5,8 g
14,0 g
5,0 g
2,5 g
20,8 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli