Leikkaa siikafilee pieniksi kuutioiksi. Mausta kevyesti suolalla.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita ne ponzu-soijakastikkeen, mirinin, seesaminöljyn ja Srirachan kanssa. Laita kalapalat maustumaan liemeen noin 15 minuutiksi.
Laita keitettyä riisiä kulhoon. Nosta päälle siikaa, avokadoa, kevätsipulia, kasviksia ja merilevää. Tarjoa Srirachalla maustetun majoneesin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
148
622
6,3 g
1,0 g
2,3 g
1,7 g
—
20,7 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl raastettua inkivääriä,
2 tl miriniä,
1 tl Sriracha-kastiketta,
Keitettyä japanilaista riisiä,
avokadoviipaleita,
kevätsipulia,
keitettyjä herneenpalkoja,
paistettua lehtikaalia,
merilevää suikaleina,
Srirachalla maustettua majoneesia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli