Siikapoke | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Siikapoke on saa aasialaisen vivahteen ponzu-kastikeesta ja raastetusta inkivääristä. Helppo ja nopea.

Siikapoke

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
3 Annosta
Fork and knife
3 Annosta
Nopea ja helppo siikapoke saa aasialaisen vivahteen ponzu-kastikeesta ja raastetusta inkivääristä.

Ainekset

300 g
siikafileetä
1 tl
sormisuolaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 tl
raastettua inkivääriä
1/2 dl
Kikkoman ponzu-sitruunasoijakastiketta
2 tl
miriniä
2 tl
seesamiöljyä
1 tl
Sriracha-kastiketta

lisäksi

Keitettyä japanilaista riisiä
avokadoviipaleita
kevätsipulia
keitettyjä herneenpalkoja
paistettua lehtikaalia
merilevää suikaleina
Srirachalla maustettua majoneesia

Valmistus

1

Leikkaa siikafilee pieniksi kuutioiksi. Mausta kevyesti suolalla.

300 g
siikafileetä
1 tl
sormisuolaa
2

Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita ne ponzu-soijakastikkeen, mirinin, seesaminöljyn ja Srirachan kanssa. Laita kalapalat maustumaan liemeen noin 15 minuutiksi.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 tl
raastettua inkivääriä
1/2 dl
Kikkoman ponzu-sitruunasoijakastiketta
2 tl
miriniä
2 tl
seesamiöljyä
1 tl
Sriracha-kastiketta
3

Laita keitettyä riisiä kulhoon. Nosta päälle siikaa, avokadoa, kevätsipulia, kasviksia ja merilevää. Tarjoa Srirachalla maustetun majoneesin kanssa.

Keitettyä japanilaista riisiä
avokadoviipaleita
kevätsipulia
paistettua lehtikaalia
merilevää suikaleina
keitettyjä herneenpalkoja
Srirachalla maustettua majoneesia
300 g
siikafileetä
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.5.2018
Muokattu: 19.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.