Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Nopea ja helppo siikapoke saa aasialaisen vivahteen ponzu-kastikeesta ja raastetusta inkivääristä.
| 300 g | siikafileetä |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 tl | raastettua inkivääriä |
| 3 rkl | kikkoman ponzu-sitruunasoijakastiketta |
| 2 tl | miriniä |
| 2 tl | seesamiöljyä |
| 1 tl | sriracha-kastiketta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| keitettyä japanilaista riisiä | |
| avokadoviipaleita | |
| kevätsipulia | |
| keitettyjä herneenpalkoja | |
| paistettua lehtikaalia | |
| merilevää suikaleina | |
| srirachalla maustettua majoneesia | |
Leikkaa siikafilee pieniksi kuutioiksi. Mausta kevyesti suolalla.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita ne ponzu-soijakastikkeen, mirinin, seesaminöljyn ja Srirachan kanssa. Laita kalapalat maustumaan liemeen noin 15 minuutiksi.
Laita keitettyä riisiä kulhoon. Nosta päälle siikaa, avokadoa, kevätsipulia, kasviksia ja merilevää. Tarjoa Srirachalla maustetun majoneesin kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Nopea ja helppo siikapoke saa aasialaisen vivahteen ponzu-kastikeesta ja raastetusta inkivääristä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | siikafileetä |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 tl | raastettua inkivääriä |
| 3 rkl | kikkoman ponzu-sitruunasoijakastiketta |
| 2 tl | miriniä |
| 2 tl | seesamiöljyä |
| 1 tl | sriracha-kastiketta |
Lisäksi | |
| keitettyä japanilaista riisiä | |
| avokadoviipaleita | |
| kevätsipulia | |
| keitettyjä herneenpalkoja | |
| paistettua lehtikaalia | |
| merilevää suikaleina | |
| srirachalla maustettua majoneesia | |
Leikkaa siikafilee pieniksi kuutioiksi. Mausta kevyesti suolalla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | siikafileetä |
| 1 tl | sormisuolaa |
Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita ne ponzu-soijakastikkeen, mirinin, seesaminöljyn ja Srirachan kanssa. Laita kalapalat maustumaan liemeen noin 15 minuutiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 tl | raastettua inkivääriä |
| 3 rkl | kikkoman ponzu-sitruunasoijakastiketta |
| 2 tl | miriniä |
| 2 tl | seesamiöljyä |
| 1 tl | sriracha-kastiketta |
Laita keitettyä riisiä kulhoon. Nosta päälle siikaa, avokadoa, kevätsipulia, kasviksia ja merilevää. Tarjoa Srirachalla maustetun majoneesin kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| keitettyä japanilaista riisiä | |
| avokadoviipaleita | |
| kevätsipulia | |
| paistettua lehtikaalia | |
| merilevää suikaleina | |
| keitettyjä herneenpalkoja | |
| srirachalla maustettua majoneesia |
148
Energiaa kcal
622
Energiaa kj
6,3 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,3 g
Hiilihydraatteja
1,7 g
Sokereita
—
Kuituja
20,7 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
148
Energiaa kcal
622
Energiaa kj
6,3 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,3 g
Hiilihydraatteja
1,7 g
Sokereita
—
Kuituja
20,7 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl raastettua inkivääriä, 2 tl miriniä, 1 tl Sriracha-kastiketta, Keitettyä japanilaista riisiä, avokadoviipaleita, kevätsipulia, keitettyjä herneenpalkoja, paistettua lehtikaalia, merilevää suikaleina, Srirachalla maustettua majoneesia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli