Siikapoke on saa aasialaisen vivahteen ponzu-kastikeesta ja raastetusta inkivääristä. Helppo ja nopea.
Siikapoke on saa aasialaisen vivahteen ponzu-kastikeesta ja raastetusta inkivääristä. Helppo ja nopea.
Yhteistyössä

Siikapoke

Arvostele resepti
3 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Nopea ja helppo siikapoke saa aasialaisen vivahteen ponzu-kastikeesta ja raastetusta inkivääristä.

Ainekset (3 annosta)

MääräAinesosa
300 gsiikafileetä
1 tlsormisuolaa
1 kplvalkosipulinkynsi
1 tlraastettua inkivääriä
3 rklkikkoman ponzu-sitruunasoijakastiketta
2 tlmiriniä
2 tlseesamiöljyä
1 tlsriracha-kastiketta

Lisäksi

keitettyä japanilaista riisiä
avokadoviipaleita
kevätsipulia
keitettyjä herneenpalkoja
paistettua lehtikaalia
merilevää suikaleina
srirachalla maustettua majoneesia

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa siikafilee pieniksi kuutioiksi. Mausta kevyesti suolalla.

    MääräAinesosa
    300 gsiikafileetä
    1 tlsormisuolaa
  2. 2

    Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita ne ponzu-soijakastikkeen, mirinin, seesaminöljyn ja Srirachan kanssa. Laita kalapalat maustumaan liemeen noin 15 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 tlraastettua inkivääriä
    3 rklkikkoman ponzu-sitruunasoijakastiketta
    2 tlmiriniä
    2 tlseesamiöljyä
    1 tlsriracha-kastiketta
  3. 3

    Laita keitettyä riisiä kulhoon. Nosta päälle siikaa, avokadoa, kevätsipulia, kasviksia ja merilevää. Tarjoa Srirachalla maustetun majoneesin kanssa.

    MääräAinesosa
    keitettyä japanilaista riisiä
    avokadoviipaleita
    kevätsipulia
    paistettua lehtikaalia
    merilevää suikaleina
    keitettyjä herneenpalkoja
    srirachalla maustettua majoneesia

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl raastettua inkivääriä, 2 tl miriniä, 1 tl Sriracha-kastiketta, Keitettyä japanilaista riisiä, avokadoviipaleita, kevätsipulia, keitettyjä herneenpalkoja, paistettua lehtikaalia, merilevää suikaleina, Srirachalla maustettua majoneesia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.8.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025