Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Siikapoke

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
3 Annosta
Nopea ja helppo siikapoke saa aasialaisen vivahteen ponzu-kastikeesta ja raastetusta inkivääristä.

Ainekset

300 g
siikafileetä
1 tl
sormisuolaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 tl
raastettua inkivääriä
3 rkl
Kikkoman ponzu-sitruunasoijakastiketta
2 tl
miriniä
2 tl
seesamiöljyä
1 tl
Sriracha-kastiketta

Lisäksi

Keitettyä japanilaista riisiä
avokadoviipaleita
kevätsipulia
keitettyjä herneenpalkoja
paistettua lehtikaalia
merilevää suikaleina
Srirachalla maustettua majoneesia

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Leikkaa siikafilee pieniksi kuutioiksi. Mausta kevyesti suolalla.

300 g
siikafileetä
1 tl
sormisuolaa
2

Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita ne ponzu-soijakastikkeen, mirinin, seesaminöljyn ja Srirachan kanssa. Laita kalapalat maustumaan liemeen noin 15 minuutiksi.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 tl
raastettua inkivääriä
3 rkl
Kikkoman ponzu-sitruunasoijakastiketta
2 tl
miriniä
2 tl
seesamiöljyä
1 tl
Sriracha-kastiketta
3

Laita keitettyä riisiä kulhoon. Nosta päälle siikaa, avokadoa, kevätsipulia, kasviksia ja merilevää. Tarjoa Srirachalla maustetun majoneesin kanssa.

Keitettyä japanilaista riisiä
avokadoviipaleita
kevätsipulia
paistettua lehtikaalia
merilevää suikaleina
keitettyjä herneenpalkoja
Srirachalla maustettua majoneesia
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.5.2018
|
Muokattu: 16.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

148

622

6,3 g

1,0 g

2,3 g

1,7 g

20,7 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl raastettua inkivääriä,

2 tl miriniä,

1 tl Sriracha-kastiketta,

Keitettyä japanilaista riisiä,

avokadoviipaleita,

kevätsipulia,

keitettyjä herneenpalkoja,

paistettua lehtikaalia,

merilevää suikaleina,

Srirachalla maustettua majoneesia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli