Mausta silakkafileet suolalla ja valkopippurilla. Anna maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Valmista täyte. Hienonna yrtit ja sekoita ne sinapin joukkoon.
Aseta puolet silakkafileistä työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Levitä pinnalle 1–2 tl yrttitäytettä. Laita päälle loput fileet.
Mittaa jauhot lautaselle ja kääntele täytetyt silakkafileet jauhoissa molemmin puolin.
Kuumenna öljy ja rasva isolla paistinpannulla. Paista silakkapihvit muutamassa erässä molemmin puolin kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1764
421
29,3 g
7,8 g
8,5 g
2,8 g
2,3 g
30,0 g
2,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl tilliä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli