Silakkapihvit

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Ruisjauhotetut ja yrttitäytteiset silakkapihvit ovat herkullinen ja ilmastoystävällinen arkiruoka.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gsilakkafileitä
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
3/4 dlruisjauhoja

Täyte

2 dltilliä hienonnettuna
2 dlruohosipulia hienonnettuna
4 rklsinappia

Lisäksi

2 rklrypsiöljyä
2 rklvoita tai margariinia

Valmistus

  1. 1

    Mausta silakkafileet suolalla ja valkopippurilla. Anna maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    700 gsilakkafileitä
    1 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
  2. 2

    Valmista täyte. Hienonna yrtit ja sekoita ne sinapin joukkoon.

    MääräAinesosa
    2 dltilliä hienonnettuna
    2 dlruohosipulia hienonnettuna
    4 rklsinappia
  3. 3

    Aseta puolet silakkafileistä työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Levitä pinnalle 1–2 tl yrttitäytettä. Laita päälle loput fileet.

  4. 4

    Mittaa jauhot lautaselle ja kääntele täytetyt silakkafileet jauhoissa molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    3/4 dlruisjauhoja
  5. 5

    Kuumenna öljy ja rasva isolla paistinpannulla. Paista silakkapihvit muutamassa erässä molemmin puolin kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita tai margariinia
    2 rklrypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä