Silakkapihvit
30 min

Nappaa talteen!
Ruisjauhotetut ja yrttitäytteiset silakkapihvit ovat herkullinen ja ilmastoystävällinen arkiruoka.
| 700 g | silakkafileitä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 3/4 dl | ruisjauhoja |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 dl | tilliä hienonnettuna |
| 2 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
| 4 rkl | sinappia |
| Lisäksi | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | voita tai margariinia |
- 1.
Mausta silakkafileet suolalla ja valkopippurilla. Anna maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.
- 2.
Valmista täyte. Hienonna yrtit ja sekoita ne sinapin joukkoon.
- 3.
Aseta puolet silakkafileistä työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Levitä pinnalle 1–2 tl yrttitäytettä. Laita päälle loput fileet.
- 4.
Mittaa jauhot lautaselle ja kääntele täytetyt silakkafileet jauhoissa molemmin puolin.
- 5.
Kuumenna öljy ja rasva isolla paistinpannulla. Paista silakkapihvit muutamassa erässä molemmin puolin kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.
Silakkapihvit
Ruisjauhotetut ja yrttitäytteiset silakkapihvit ovat herkullinen ja ilmastoystävällinen arkiruoka.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | silakkafileitä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 3/4 dl | ruisjauhoja |
Täyte | |
| 2 dl | tilliä hienonnettuna |
| 2 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
| 4 rkl | sinappia |
Lisäksi | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | voita tai margariinia |
Valmistus
- 1
Mausta silakkafileet suolalla ja valkopippurilla. Anna maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 700 g silakkafileitä 1 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria - 2
Valmista täyte. Hienonna yrtit ja sekoita ne sinapin joukkoon.
Määrä Ainesosa 2 dl tilliä hienonnettuna 2 dl ruohosipulia hienonnettuna 4 rkl sinappia - 3
Aseta puolet silakkafileistä työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Levitä pinnalle 1–2 tl yrttitäytettä. Laita päälle loput fileet.
- 4
Mittaa jauhot lautaselle ja kääntele täytetyt silakkafileet jauhoissa molemmin puolin.
Määrä Ainesosa 3/4 dl ruisjauhoja - 5
Kuumenna öljy ja rasva isolla paistinpannulla. Paista silakkapihvit muutamassa erässä molemmin puolin kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.
Määrä Ainesosa 2 rkl voita tai margariinia 2 rkl rypsiöljyä
Ravintosisältö
421
Energiaa kcal
1764
Energiaa kj
29,3 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
30,0 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
421
Energiaa kcal
1764
Energiaa kj
29,3 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
30,0 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl tilliä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























