Silakkapihvit | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Silakkapihvit

Silakkapihvit

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ruisjauhotetut ja yrttitäytteiset silakkapihvit ovat herkullinen ja ilmastoystävällinen arkiruoka.

Ruokavaliot

Ainekset

700 g
Silakkafileitä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
valkopippuria
3/4 dl
Ruisjauhoja

täyte

2 dl
tilliä hienonnettuna
2 dl
ruohosipulia hienonnettuna
4 rkl
Sinappia

lisäksi

2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita tai margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mausta silakkafileet suolalla ja valkopippurilla. Anna maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.

1 tl
Suolaa
700 g
Silakkafileitä
1/4 tl
valkopippuria
2

Valmista täyte. Hienonna yrtit ja sekoita ne sinapin joukkoon.

4 rkl
Sinappia
2 dl
ruohosipulia hienonnettuna
2 dl
tilliä hienonnettuna
3

Aseta puolet silakkafileistä työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Levitä pinnalle 1–2 tl yrttitäytettä. Laita päälle loput fileet.

4

Mittaa jauhot lautaselle ja kääntele täytetyt silakkafileet jauhoissa molemmin puolin.

3/4 dl
Ruisjauhoja
5

Kuumenna öljy ja rasva isolla paistinpannulla. Paista silakkapihvit muutamassa erässä molemmin puolin kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.

2 rkl
voita tai margariinia
2 rkl
rypsiöljyä
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
Julkaistu: 20.7.2010
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1764

421

29,3 g

7,8 g

8,5 g

2,8 g

2,3 g

30,0 g

2,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli