Silakkapihvit | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Silakkapihvit

Silakkapihvit
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Ruisjauhotetut ja yrttitäytteiset silakkapihvit ovat herkullinen ja ilmastoystävällinen arkiruoka.
Jaa Somessa

Ainekset

700 g
Silakkafileitä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
valkopippuria
3/4 dl
Ruisjauhoja

TÄYTE

2 dl
tilliä hienonnettuna
2 dl
ruohosipulia hienonnettuna
4 rkl
Sinappia

LISÄKSI

2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita tai margariinia

Näin teet

1

Mausta silakkafileet suolalla ja valkopippurilla. Anna maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.

1 tl
Suolaa
700 g
Silakkafileitä
1/4 tl
valkopippuria
2

Valmista täyte. Hienonna yrtit ja sekoita ne sinapin joukkoon.

4 rkl
Sinappia
2 dl
ruohosipulia hienonnettuna
2 dl
tilliä hienonnettuna
3

Aseta puolet silakkafileistä työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Levitä pinnalle 1–2 tl yrttitäytettä. Laita päälle loput fileet.

4

Mittaa jauhot lautaselle ja kääntele täytetyt silakkafileet jauhoissa molemmin puolin.

3/4 dl
Ruisjauhoja
5

Kuumenna öljy ja rasva isolla paistinpannulla. Paista silakkapihvit muutamassa erässä molemmin puolin kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.

2 rkl
voita tai margariinia
2 rkl
rypsiöljyä
Resepti
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat
Juha Salminen
Julkaistu: 20.7.2010
Muokattu: 8.1.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1764 7054
Energiaa kcal421 1685
Rasvaa29.3 g117.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa7.8 g31.0 g
Hiilihydraatteja8.5 g34.0 g
Sokereita2.8 g11.0 g
Kuituja2.3 g9.0 g
Proteiinia30.0 g120.0 g
Suolaa2.5 g9.9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl tilliä hienonnettuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1764 7054
Energiaa kcal421 1685
Rasvaa29.3 g117.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa7.8 g31.0 g
Hiilihydraatteja8.5 g34.0 g
Sokereita2.8 g11.0 g
Kuituja2.3 g9.0 g
Proteiinia30.0 g120.0 g
Suolaa2.5 g9.9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl tilliä hienonnettuna

Resepti
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat
Juha Salminen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.