Sinisimpukat valkoviinissä

arvosana3/5

(4)arviota
2 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Sinisimpukat ovat helppoa ja astetta erityisempää pikaruokaa parhaimmillaan! Valkoviiniliemessä kypsyneet simpukat vievät makumatkalle ranskalaiseen rantaravintolaan. Kilosta sinisimpukoita riittää pääruoaksi kahdelle tai alkupalaksi neljälle.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 kgsinisimpukoita (tuore)
2 kplsalottisipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplruukkua timjamia
1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
2 rklvoita
3 dlvalkoviiniä (5,5 %)
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

maalaisleipää tai patonkia

Valmistus

  1. 1

    Harjaa ja huuhtele simpukat kylmässä vedessä. Leikkaa simpukoista roikkuvat parrat irti. Heitä pois rikkinäiset simpukat. Kopauta avautuneita simpukoita kevyesti veitsellä. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.

    MääräAinesosa
    1 kgsinisimpukoita (tuore)
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Poista timjamista paksut varret ja hienonna lehdet ohuine varsineen. Hienonna persilja.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 kplsalottisipulia
    1/2 kplruukkua timjamia
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
  3. 3

    Kuullota sipulit ja valkosipulit voissa isossa kattilassa (vetoisuus noin 4 litraa). Lisää viini, timjami ja pippuri. Kun viini kiehuu, lisää simpukat. Anna kiehua tiiviin kannen alla kypsiksi noin 5 minuuttia. Sekoita välillä. Simpukat ovat kypsiä, kun ne ovat avautuneet. Kypsymisaika riippuu simpukoiden koosta.

    MääräAinesosa
    3 dlvalkoviiniä (5,5 %)
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Poista avautumattomat simpukat ja siirrä liemineen tarjoiluastiaan tai tarjoa suoraan kattilasta. Sekoita persilja joukkoon. Kata ruokailijoille syvät lautaset ja astia tyhjentyneitä kuoria varten. Nauti simpukat sormin ja irrota liha kuorta apuna käyttäen. Kasta leipää maukkaaseen liemeen.

    MääräAinesosa
    maalaisleipää tai patonkia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: maalaisleipää tai patonkia .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
26.2.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä