Sinisimpukat valkoviinissä | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sinisimpukat valkoviinissä

Sinisimpukat valkoviinissä

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Sinisimpukat ovat helppoa ja astetta erityisempää pikaruokaa parhaimmillaan! Valkoviiniliemessä kypsyneet simpukat vievät makumatkalle ranskalaiseen rantaravintolaan. Kilosta sinisimpukoita riittää pääruoaksi kahdelle tai alkupalaksi neljälle.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kg
sinisimpukoita (tuore)
2 kpl
salottisipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 kpl
ruukkua timjamia
1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
2 rkl
voita
3 dl
valkoviiniä (5,5 %)
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

lisäksi

maalaisleipää tai patonkia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Harjaa ja huuhtele simpukat kylmässä vedessä. Leikkaa simpukoista roikkuvat parrat irti. Heitä pois rikkinäiset simpukat. Kopauta avautuneita simpukoita kevyesti veitsellä. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.

1 kg
sinisimpukoita (tuore)
2

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Poista timjamista paksut varret ja hienonna lehdet ohuine varsineen. Hienonna persilja.

2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
salottisipulia
1/2 kpl
ruukkua timjamia
1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
3

Kuullota sipulit ja valkosipulit voissa isossa kattilassa (vetoisuus noin 4 litraa). Lisää viini, timjami ja pippuri. Kun viini kiehuu, lisää simpukat. Anna kiehua tiiviin kannen alla kypsiksi noin 5 minuuttia. Sekoita välillä. Simpukat ovat kypsiä, kun ne ovat avautuneet. Kypsymisaika riippuu simpukoiden koosta.

3 dl
valkoviiniä (5,5 %)
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Poista avautumattomat simpukat ja siirrä liemineen tarjoiluastiaan tai tarjoa suoraan kattilasta. Sekoita persilja joukkoon. Kata ruokailijoille syvät lautaset ja astia tyhjentyneitä kuoria varten. Nauti simpukat sormin ja irrota liha kuorta apuna käyttäen. Kasta leipää maukkaaseen liemeen.

maalaisleipää tai patonkia
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 26.2.2021
Muokattu: 29.3.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2585

618

21,5 g

10,0 g

2,0 g

1,0 g

79,0 g

5,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl salottisipulia,

maalaisleipää tai patonkia .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli