Harjaa ja huuhtele simpukat kylmässä vedessä. Leikkaa simpukoista roikkuvat parrat irti. Heitä pois rikkinäiset simpukat. Kopauta avautuneita simpukoita kevyesti veitsellä. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Poista timjamista paksut varret ja hienonna lehdet ohuine varsineen. Hienonna persilja.
Kuullota sipulit ja valkosipulit voissa isossa kattilassa (vetoisuus noin 4 litraa). Lisää viini, timjami ja pippuri. Kun viini kiehuu, lisää simpukat. Anna kiehua tiiviin kannen alla kypsiksi noin 5 minuuttia. Sekoita välillä. Simpukat ovat kypsiä, kun ne ovat avautuneet. Kypsymisaika riippuu simpukoiden koosta.
Poista avautumattomat simpukat ja siirrä liemineen tarjoiluastiaan tai tarjoa suoraan kattilasta. Sekoita persilja joukkoon. Kata ruokailijoille syvät lautaset ja astia tyhjentyneitä kuoria varten. Nauti simpukat sormin ja irrota liha kuorta apuna käyttäen. Kasta leipää maukkaaseen liemeen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
627
2623
21,5 g
10,0 g
3,5 g
2,5 g
0,5 g
79,5 g
5,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
maalaisleipää tai patonkia .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli