Sitruunaiset siikanyytit ja retiisicoleslaw | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunaiset siikanyytit ja retiisicoleslaw

Sitruunaiset siikanyytit ja retiisicoleslaw

timer-iconNoin tunti  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Leivinpaperiin käärittynä kala kypsyy grillissä meheväksi. Lisukkeeksi sopii piimän raikastama kaali-retiisiraaste.

Ainekset

600 g
siikafileetä (nahallista)
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
sitruunaa

retiisicoleslaw

1 kpl
retiisinippu
1 kpl
porkkana
1/2 kpl
(noin 450 g) varhaiskaalia

piimäkastike

1/2 kpl
sitruunaa
1 1/2 dl
piimää
1 1/2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
dijoninsinappia (gluteenitonta)
2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

lisäksi

leivinpaperia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Irrota retiiseistä naatit. Huuhtele ja suikaloi parhaat naatit. Pese ja raasta retiisit sekä porkkana. Huuhtele kaali, poista kova kantaosa ja suikaloi kaali esimerkiksi juustohöylällä.

1/2 kpl
(noin 450 g) varhaiskaalia
1 kpl
porkkana
1 kpl
retiisinippu
2

Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaan mehu isoon kulhoon. Lisää muut kastikkeen ainekset ja sekoita. Lisää kasvikset. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

1/2 kpl
sitruunaa
1 1/2 dl
piimää
1 1/2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
dijoninsinappia (gluteenitonta)
2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Kuivaa siikafileet talouspaperilla. Nypi ruodot ja leikkaa fileet 8 palaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi sitruunanpuolikas.

600 g
siikafileetä (nahallista)
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
sitruunaa
4

Leikkaa leivinpaperista 2 arkkia (40 x 40 cm). Siirrä kummallekin kaksi siikapalaa nahkapuoli alaspäin ja lado sitruunaviipaleet päälle. Nosta loput kalapalat nahkapuoli ylöspäin kansiksi. Kääri tiiviiksi paketeiksi ja sulje päät tiukasti vastakkaisiin suuntiin kääntäen. Yhdessä nyytissä on kalaa kahdelle.

leivinpaperia
5

Kypsennä grillissä parilan päällä 7–8 minuuttia, käännä ja kypsennä vielä 7–8 minuuttia. Tarjoa retiisicoleslaw’n kanssa.

Vinkki: Grillaa leivinpaperiin kääritty kala grillin parilaosassa, ettei paperi syty palamaan.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.5.2020
Muokattu: 22.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1092

261

7,3 g

2,8 g

10,3 g

10,3 g

2,8 g

36,0 g

2,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

leivinpaperia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli