Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunaiset siikanyytit ja retiisicoleslaw

timer-icon60 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Leivinpaperiin käärittynä kala kypsyy grillissä meheväksi. Lisukkeeksi sopii piimän raikastama kaali-retiisiraaste.

Ainekset

600 g
siikafileetä (nahallista)
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
sitruunaa

RETIISICOLESLAW

125 g
(1 nippu) retiisejä
1 kpl
porkkana
450 g
(1/2 kpl) varhaiskaalia

PIIMÄKASTIKE

1/2 kpl
sitruunaa
1 1/2 dl
piimää
1 1/2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
dijoninsinappia (gluteenitonta)
2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

LISÄKSI

leivinpaperia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Irrota retiiseistä naatit. Huuhtele ja suikaloi parhaat naatit. Pese ja raasta retiisit sekä porkkana. Huuhtele kaali, poista kova kantaosa ja suikaloi kaali esimerkiksi juustohöylällä.

450 g
(1/2 kpl) varhaiskaalia
1 kpl
porkkana
125 g
(1 nippu) retiisejä
2

Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaan mehu isoon kulhoon. Lisää muut kastikkeen ainekset ja sekoita. Lisää kasvikset. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

1/2 kpl
sitruunaa
1 1/2 dl
piimää
1 1/2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
dijoninsinappia (gluteenitonta)
2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Kuivaa siikafileet talouspaperilla. Nypi ruodot ja leikkaa fileet 8 palaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi sitruunanpuolikas.

600 g
siikafileetä (nahallista)
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
sitruunaa
4

Leikkaa leivinpaperista 2 arkkia (40 x 40 cm). Siirrä kummallekin kaksi siikapalaa nahkapuoli alaspäin ja lado sitruunaviipaleet päälle. Nosta loput kalapalat nahkapuoli ylöspäin kansiksi. Kääri tiiviiksi paketeiksi ja sulje päät tiukasti vastakkaisiin suuntiin kääntäen. Yhdessä nyytissä on kalaa kahdelle.

leivinpaperia
5

Kypsennä grillissä parilan päällä 7–8 minuuttia, käännä ja kypsennä vielä 7–8 minuuttia. Tarjoa retiisicoleslaw’n kanssa.

Vinkki: Grillaa leivinpaperiin kääritty kala grillin parilaosassa, ettei paperi syty palamaan.

Miltä maistui?
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.5.2020
|
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

271

1135

7,5 g

3,0 g

11,3 g

11,3 g

3,5 g

36,5 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli