Sitruunaiset siikanyytit ja retiisicoleslaw
60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivinpaperiin käärittynä kala kypsyy grillissä meheväksi. Lisukkeeksi sopii piimän raikastama kaali-retiisiraaste.
| 600 g | siikafileetä (nahallista) |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| RETIISICOLESLAW | |
|---|---|
| 125 g | (1 nippu) retiisejä |
| 1 kpl | porkkana |
| 450 g | (1/2 kpl) varhaiskaalia |
| PIIMÄKASTIKE | |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1 1/2 dl | piimää |
| 1 1/2 dl | paksua jogurttia |
| 1 rkl | dijoninsinappia (gluteenitonta) |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| LISÄKSI | |
| leivinpaperia | |
- 1.
Irrota retiiseistä naatit. Huuhtele ja suikaloi parhaat naatit. Pese ja raasta retiisit sekä porkkana. Huuhtele kaali, poista kova kantaosa ja suikaloi kaali esimerkiksi juustohöylällä.
- 2.
Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaan mehu isoon kulhoon. Lisää muut kastikkeen ainekset ja sekoita. Lisää kasvikset. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
- 3.
Kuivaa siikafileet talouspaperilla. Nypi ruodot ja leikkaa fileet 8 palaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi sitruunanpuolikas.
- 4.
Leikkaa leivinpaperista 2 arkkia (40 x 40 cm). Siirrä kummallekin kaksi siikapalaa nahkapuoli alaspäin ja lado sitruunaviipaleet päälle. Nosta loput kalapalat nahkapuoli ylöspäin kansiksi. Kääri tiiviiksi paketeiksi ja sulje päät tiukasti vastakkaisiin suuntiin kääntäen. Yhdessä nyytissä on kalaa kahdelle.
- 5.
Kypsennä grillissä parilan päällä 7–8 minuuttia, käännä ja kypsennä vielä 7–8 minuuttia. Tarjoa retiisicoleslaw’n kanssa.
Sitruunaiset siikanyytit ja retiisicoleslaw
Leivinpaperiin käärittynä kala kypsyy grillissä meheväksi. Lisukkeeksi sopii piimän raikastama kaali-retiisiraaste.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | siikafileetä (nahallista) |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
RETIISICOLESLAW | |
| 125 g | (1 nippu) retiisejä |
| 1 kpl | porkkana |
| 450 g | (1/2 kpl) varhaiskaalia |
PIIMÄKASTIKE | |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1 1/2 dl | piimää |
| 1 1/2 dl | paksua jogurttia |
| 1 rkl | dijoninsinappia (gluteenitonta) |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
LISÄKSI | |
| leivinpaperia | |
Valmistus
- 1
Irrota retiiseistä naatit. Huuhtele ja suikaloi parhaat naatit. Pese ja raasta retiisit sekä porkkana. Huuhtele kaali, poista kova kantaosa ja suikaloi kaali esimerkiksi juustohöylällä.
Määrä Ainesosa 450 g (1/2 kpl) varhaiskaalia 1 kpl porkkana 125 g (1 nippu) retiisejä - 2
Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaan mehu isoon kulhoon. Lisää muut kastikkeen ainekset ja sekoita. Lisää kasvikset. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruunaa 1 1/2 dl piimää 1 1/2 dl paksua jogurttia 1 rkl dijoninsinappia (gluteenitonta) 2 tl sokeria 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Kuivaa siikafileet talouspaperilla. Nypi ruodot ja leikkaa fileet 8 palaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi sitruunanpuolikas.
Määrä Ainesosa 600 g siikafileetä (nahallista) 3/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 kpl sitruunaa - 4
Leikkaa leivinpaperista 2 arkkia (40 x 40 cm). Siirrä kummallekin kaksi siikapalaa nahkapuoli alaspäin ja lado sitruunaviipaleet päälle. Nosta loput kalapalat nahkapuoli ylöspäin kansiksi. Kääri tiiviiksi paketeiksi ja sulje päät tiukasti vastakkaisiin suuntiin kääntäen. Yhdessä nyytissä on kalaa kahdelle.
Määrä Ainesosa leivinpaperia - 5
Kypsennä grillissä parilan päällä 7–8 minuuttia, käännä ja kypsennä vielä 7–8 minuuttia. Tarjoa retiisicoleslaw’n kanssa.
Vinkki: Grillaa leivinpaperiin kääritty kala grillin parilaosassa, ettei paperi syty palamaan.
Ravintosisältö
271
Energiaa kcal
1135
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
36,5 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
271
Energiaa kcal
1135
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
36,5 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












