Puolita isot paistileikkeet ja laita palat uunivuokaan vieri viereen.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sitruunan kuori ja puserra mehu pieneen kulhoon. Lisää valkosipulit, oliiviöljy, hunaja ja mausteet sitruunamehuun. Sekoita ja kaada liemi kanapalojen päälle vuokaan. Anna maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä.
Pese sitruuna hyvin ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Lisää kanapalojen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Hienonna persilja ja ripottele se ruoan pinnalle. Tarjoa sitruunakana esimerkiksi couscousin tai riisin ja vihreän salaatin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
347
1450
20,5 g
4,5 g
5,3 g
4,5 g
1,0 g
32,8 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli