
Sitruunamuikut ja sipulikastike
Ainekset
SIPULIKASTIKE
LISÄKSI
Valmistus
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese sitruuna sekä raasta kuori ja purista mehu. Hienonna sitruunamelissa.
Kuumenna puolet voista, öljystä ja sitruunankuoriraasteesta laakealla pannulla kullanruskeaksi. Nosta puolet muikuista pannulle ja paista 2−3 minuuttia molemmin puolin. Nosta muikut tarjoilulautaselle, ripottele päälle suolaa ja peitä foliolla. Paista loput muikut ja siirrä folion alle.
Lisää pannulle sipulit ja kuullota. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Keitä 3 minuuttia sekoittaen. Mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunanmehulla.
Kaada kastike muikkujen päälle. Viimeistele sitruunamelissalla.
Vinkki: Kokeile sitruunamelissan tilalla persiljaa tai tilliä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
386
1615
25,0 g
10,0 g
11,8 g
5,5 g
0,5 g
28,0 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl sitruunankuorta raastettuna,
2 dl sitruunamelissaa .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli