Tabbouleh nyhtökauralla

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Tabbouleh on libanonilainen raikas salaatti, joka valmistetaan couscousista, kasviksista ja yrteistä. Tällä kertaa salaattiin lisätään rapeaksi paistettua nyhtökauraa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dlcoucousia
1 1/2 dlvettä
4 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplsitruuna
240 g(1 pkt) nyhtökauraa
1/2 kplkurkkua
250 gkirsikkatomaatteja
1 kplpunasipuli
1 kplruukku persiljaa
1 kplruukku minttua
1 tlsuolaa
3/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Mittaa coucous kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada couscousin päälle. Sekoita joukkoon 2 rkl oliiviöljyä ja ½ tl suolaa. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna couscousin turvota 15 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi.

    MääräAinesosa
    1 dlcoucousia
    1 1/2 dlvettä
    4 rkloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja raasta puolikkaan sitruunan kuori. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä pannulla ja paista nyhtökauraa, valkosipulia ja sitruunankuoriraastetta 2–3 minuuttia. Sekoita nyhtökaura couscousiin.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 kplsitruuna
    240 g(1 pkt) nyhtökauraa
  3. 3

    Huuhtele ja kuutioi kurkku. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna yrtit.

    MääräAinesosa
    1/2 kplkurkkua
    250 gkirsikkatomaatteja
    1 kplpunasipuli
    1 kplruukku persiljaa
    1 kplruukku minttua
  4. 4

    Lisää kasvikset ja yrtit couscousiin. Mausta puolikkaan sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Anna salaatin maustua 15 minuuttia ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    3/4 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
23.7.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä