Tabbouleh nyhtökauralla
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tabbouleh on libanonilainen raikas salaatti, joka valmistetaan couscousista, kasviksista ja yrteistä. Tällä kertaa salaattiin lisätään rapeaksi paistettua nyhtökauraa.
| 1 dl | coucousia |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 240 g | (1 pkt) nyhtökauraa |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1 tl | suolaa |
| 3/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Mittaa coucous kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada couscousin päälle. Sekoita joukkoon 2 rkl oliiviöljyä ja ½ tl suolaa. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna couscousin turvota 15 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi.
- 2.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja raasta puolikkaan sitruunan kuori. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä pannulla ja paista nyhtökauraa, valkosipulia ja sitruunankuoriraastetta 2–3 minuuttia. Sekoita nyhtökaura couscousiin.
- 3.
Huuhtele ja kuutioi kurkku. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna yrtit.
- 4.
Lisää kasvikset ja yrtit couscousiin. Mausta puolikkaan sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Anna salaatin maustua 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Tabbouleh on libanonilainen raikas salaatti, joka valmistetaan couscousista, kasviksista ja yrteistä. Tällä kertaa salaattiin lisätään rapeaksi paistettua nyhtökauraa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | coucousia |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 240 g | (1 pkt) nyhtökauraa |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1 tl | suolaa |
| 3/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Mittaa coucous kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada couscousin päälle. Sekoita joukkoon 2 rkl oliiviöljyä ja ½ tl suolaa. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna couscousin turvota 15 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi.
Määrä Ainesosa 1 dl coucousia 1 1/2 dl vettä 4 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa - 2
Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja raasta puolikkaan sitruunan kuori. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä pannulla ja paista nyhtökauraa, valkosipulia ja sitruunankuoriraastetta 2–3 minuuttia. Sekoita nyhtökaura couscousiin.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1/2 kpl sitruuna 240 g (1 pkt) nyhtökauraa - 3
Huuhtele ja kuutioi kurkku. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna yrtit.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl kurkkua 250 g kirsikkatomaatteja 1 kpl punasipuli 1 kpl ruukku persiljaa 1 kpl ruukku minttua - 4
Lisää kasvikset ja yrtit couscousiin. Mausta puolikkaan sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Anna salaatin maustua 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 3/4 tl mustapippuria rouhittuna
Ravintosisältö
342
Energiaa kcal
1431
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,8 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
21,5 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
342
Energiaa kcal
1431
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,8 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
21,5 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























