Teriyaki-lohikyljykset | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Teriyaki-lohikyljykset

Teriyaki-lohikyljykset

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Näyttävät lohikyljykset kypsyvät grillissä muutamassa minuutissa ja saavat kauniin paistopinnan. Tee teriyakilohen kokkaamisesta entistä helpompaa käyttämällä valmiskastiketta. Voit valmistaa lohikyljykset myös uunissa kypsentämällä 175 asteessa 12–15 minuuttia.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(noin 1–1,5 kg) kokonainen kirjolohi
1/2 tl
suolaa
1 dl
teriyakikastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kala ja pyyhi pinta talouspaperilla.

1 kpl
(noin 1–1,5 kg) kokonainen kirjolohi
2

Poista evät saksilla. Leikkaa pää ja pyrstö pois veitsellä.

3

Leikkaa kalasta kahdeksan 2–3 cm:ä leveää viipaletta. Ripottele viipaleiden molemmille puolille suolaa ja sivele teriyakikastikkeella. Siirrä lohikyljykset marinoitumaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.

1 dl
teriyakikastiketta
1/2 tl
suolaa
4

Grillaa lohikyljykset noin 3–3,5 minuuttia molemmin puolin.

Hyvästi hävikki: Poista kidukset ja käytä pää sekä pyrstö kalaliemen valmistukseen.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.4.2020
Muokattu: 16.7.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.