Teriyaki-lohikyljykset
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Näyttävät lohikyljykset kypsyvät grillissä muutamassa minuutissa ja saavat kauniin paistopinnan. Tee teriyakilohen kokkaamisesta entistä helpompaa käyttämällä valmiskastiketta.
| 1 - 1 1/2 kg | (1 kpl) kokonainen kirjolohi |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | teriyakikastiketta |
- 1.
Huuhtele kala ja pyyhi pinta talouspaperilla.
- 2.
Poista evät saksilla. Leikkaa pää ja pyrstö pois veitsellä.
- 3.
Leikkaa kalasta kahdeksan 2–3 cm:ä leveää viipaletta. Ripottele viipaleiden molemmille puolille suolaa ja sivele teriyakikastikkeella. Siirrä lohikyljykset marinoitumaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- 4.
Grillaa lohikyljykset noin 3–3,5 minuuttia molemmin puolin.
Näyttävät lohikyljykset kypsyvät grillissä muutamassa minuutissa ja saavat kauniin paistopinnan. Tee teriyakilohen kokkaamisesta entistä helpompaa käyttämällä valmiskastiketta.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 - 1 1/2 kg | (1 kpl) kokonainen kirjolohi |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | teriyakikastiketta |
Valmistus
- 1
Huuhtele kala ja pyyhi pinta talouspaperilla.
Määrä Ainesosa 1 - 1 1/2 kg (1 kpl) kokonainen kirjolohi - 2
Poista evät saksilla. Leikkaa pää ja pyrstö pois veitsellä.
- 3
Leikkaa kalasta kahdeksan 2–3 cm:ä leveää viipaletta. Ripottele viipaleiden molemmille puolille suolaa ja sivele teriyakikastikkeella. Siirrä lohikyljykset marinoitumaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Määrä Ainesosa 1 dl teriyakikastiketta 1/2 tl suolaa - 4
Grillaa lohikyljykset noin 3–3,5 minuuttia molemmin puolin.
Hyvästi hävikki: Poista kidukset ja käytä pää sekä pyrstö kalaliemen valmistukseen.
Vinkki! Voit valmistaa lohikyljykset myös uunissa kypsentämällä 175 asteessa 12–15 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























