Teriyaki-lohikyljykset

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Näyttävät lohikyljykset kypsyvät grillissä muutamassa minuutissa ja saavat kauniin paistopinnan. Tee teriyakilohen kokkaamisesta entistä helpompaa käyttämällä valmiskastiketta.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 - 1 1/2 kg(1 kpl) kokonainen kirjolohi
1/2 tlsuolaa
1 dlteriyakikastiketta

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kala ja pyyhi pinta talouspaperilla.

    MääräAinesosa
    1 - 1 1/2 kg(1 kpl) kokonainen kirjolohi
  2. 2

    Poista evät saksilla. Leikkaa pää ja pyrstö pois veitsellä.

  3. 3

    Leikkaa kalasta kahdeksan 2–3 cm:ä leveää viipaletta. Ripottele viipaleiden molemmille puolille suolaa ja sivele teriyakikastikkeella. Siirrä lohikyljykset marinoitumaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.

    MääräAinesosa
    1 dlteriyakikastiketta
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Grillaa lohikyljykset noin 3–3,5 minuuttia molemmin puolin.

Hyvästi hävikki: Poista kidukset ja käytä pää sekä pyrstö kalaliemen valmistukseen.

Vinkki! Voit valmistaa lohikyljykset myös uunissa kypsentämällä 175 asteessa 12–15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
17.4.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä