Tomaatti-couscoussalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tomaatti-couscoussalaatti

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kevään juhlavaan noutopöytään sopii värikäs tomaatti-couscoussalaatti. Halloumijuusto tuo ruokaisuutta salaatille.

Ainekset

500 g
Kirsikkatomaatteja
3 dl
Couscoussuurimoita
3 dl
Kasvislientä
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
4 - 5 rkl
Sitruunamehua
4 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Hiutalesuolaa
50 g
Rucolasalaattia
1 dl
Hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa ja minttua
2 kpl
(á 200 g) halloumijuustoa
1 dl
Pinjansiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise tomaatit ja aseta ne leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinnat ylöspäin. Paahda 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
Mittaa couscoussuurimot laakeaan kulhoon ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Peitä kannella ja anna olla 5 minuuttia.
Sekoita joukkoon pestyn sitruunan raastettu kuori, sitruunan mehu ja oliiviöljy sekä suola.
Sekoita couscous haarukalla irtonaiseksi. Sekoita joukkoon puolet tomaateista, rucolasalaatti ja hienonnetut yrtit.
Paloittele halloumi. Sivele pintoihin kevyesti öljyä. Paista tai grillaa parilalla kauniin ruskeaksi.
Levitä couscous-tomaattiseos tarjoiluvadille ja nostele päälle loput tomaatit, halloumipalat ja kuivalla pannulla paahdetut pinjansiemenet.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1031

246

13,4 g

2,4 g

23,6 g

2,6 g

2,4 g

6,3 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan raastettu kuori,

0,5 tl Hiutalesuolaa,

50 g Rucolasalaattia,

1 dl Hienonnettuja yrttejä, esim, persiljaa ja minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli