Tomaatti-couscoussalaatti

arvosana5/5

(2)arviota
8 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kevään juhlavaan noutopöytään sopii värikäs sitruunainen tomaatti-couscoussalaatti. Uunissa maukkaiksi paahdetut tomaatit ja suolainen halloumijuusto ovat taatusti toimiva makupari!

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
500 gkirsikkatomaatteja
3 dlcouscoussuurimoita
3 dlkasvislientä
1 kplsitruunan raastettu kuori
5 rklsitruunamehua
4 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
50 grucolaa
1 kplruukku lehtipersiljaa
400 g(2 pkt, á 200 g) halloumijuustoa
1 dlpinjansiemeniä

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Huuhtele ja halkaise tomaatit ja aseta ne leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinnat ylöspäin. Paahda 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.

    MääräAinesosa
    500 gkirsikkatomaatteja
  2. 2

    Mittaa couscoussuurimot laakeaan kulhoon ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Peitä kannella ja anna nesteen imeytyä suurimoihin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 dlcouscoussuurimoita
    3 dlkasvislientä
  3. 3

    Sekoita couscousin joukkoon pestyn sitruunan raastettu kuori, sitruunan mehu ja oliiviöljy sekä suola. Sekoita joukkoon puolet paahdetuista tomaateista, rucola ja hienonnettu persilja.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruunan raastettu kuori
    5 rklsitruunamehua
    4 rkloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
    50 grucolaa
    1 kplruukku lehtipersiljaa
  4. 4

    Paloittele halloumi. Sivele pintoihin kevyesti öljyä. Paista tai grillaa halloumit parilalla kauniin ruskeaksi.

    MääräAinesosa
    400 g(2 pkt, á 200 g) halloumijuustoa
  5. 5

    Levitä couscous-tomaattiseos tarjoiluvadille ja nostele päälle loput tomaatit, halloumipalat ja kuivalla pannulla paahdetut pinjansiemenet.

    MääräAinesosa
    1 dlpinjansiemeniä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä