Tomaatti-couscoussalaatti
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kevään juhlavaan noutopöytään sopii värikäs sitruunainen tomaatti-couscoussalaatti. Uunissa maukkaiksi paahdetut tomaatit ja suolainen halloumijuusto ovat taatusti toimiva makupari!
| 500 g | kirsikkatomaatteja |
| 3 dl | couscoussuurimoita |
| 3 dl | kasvislientä |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 5 rkl | sitruunamehua |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 50 g | rucolaa |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 400 g | (2 pkt, á 200 g) halloumijuustoa |
| 1 dl | pinjansiemeniä |
- 1.
Huuhtele ja halkaise tomaatit ja aseta ne leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinnat ylöspäin. Paahda 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
- 2.
Mittaa couscoussuurimot laakeaan kulhoon ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Peitä kannella ja anna nesteen imeytyä suurimoihin 5 minuuttia.
- 3.
Sekoita couscousin joukkoon pestyn sitruunan raastettu kuori, sitruunan mehu ja oliiviöljy sekä suola. Sekoita joukkoon puolet paahdetuista tomaateista, rucola ja hienonnettu persilja.
- 4.
Paloittele halloumi. Sivele pintoihin kevyesti öljyä. Paista tai grillaa halloumit parilalla kauniin ruskeaksi.
- 5.
Levitä couscous-tomaattiseos tarjoiluvadille ja nostele päälle loput tomaatit, halloumipalat ja kuivalla pannulla paahdetut pinjansiemenet.
Tomaatti-couscoussalaatti
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Kevään juhlavaan noutopöytään sopii värikäs sitruunainen tomaatti-couscoussalaatti. Uunissa maukkaiksi paahdetut tomaatit ja suolainen halloumijuusto ovat taatusti toimiva makupari!
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | kirsikkatomaatteja |
| 3 dl | couscoussuurimoita |
| 3 dl | kasvislientä |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 5 rkl | sitruunamehua |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 50 g | rucolaa |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 400 g | (2 pkt, á 200 g) halloumijuustoa |
| 1 dl | pinjansiemeniä |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Huuhtele ja halkaise tomaatit ja aseta ne leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinnat ylöspäin. Paahda 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
Määrä Ainesosa 500 g kirsikkatomaatteja - 2
Mittaa couscoussuurimot laakeaan kulhoon ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Peitä kannella ja anna nesteen imeytyä suurimoihin 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 dl couscoussuurimoita 3 dl kasvislientä - 3
Sekoita couscousin joukkoon pestyn sitruunan raastettu kuori, sitruunan mehu ja oliiviöljy sekä suola. Sekoita joukkoon puolet paahdetuista tomaateista, rucola ja hienonnettu persilja.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruunan raastettu kuori 5 rkl sitruunamehua 4 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 50 g rucolaa 1 kpl ruukku lehtipersiljaa - 4
Paloittele halloumi. Sivele pintoihin kevyesti öljyä. Paista tai grillaa halloumit parilalla kauniin ruskeaksi.
Määrä Ainesosa 400 g (2 pkt, á 200 g) halloumijuustoa - 5
Levitä couscous-tomaattiseos tarjoiluvadille ja nostele päälle loput tomaatit, halloumipalat ja kuivalla pannulla paahdetut pinjansiemenet.
Määrä Ainesosa 1 dl pinjansiemeniä
Ravintosisältö
402
Energiaa kcal
1681
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
3,4 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
402
Energiaa kcal
1681
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
3,4 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunan raastettu kuori.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























