Halkaise tomaatit ja aseta ne leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinnat ylöspäin. Paahda 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
Mittaa couscoussuurimot laakeaan kulhoon ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Peitä kannella ja anna olla 5 minuuttia.
Sekoita joukkoon pestyn sitruunan raastettu kuori, sitruunan mehu ja oliiviöljy sekä suola.
Sekoita couscous haarukalla irtonaiseksi. Sekoita joukkoon puolet tomaateista, rucolasalaatti ja hienonnetut yrtit.
Paloittele halloumi. Sivele pintoihin kevyesti öljyä. Paista tai grillaa parilalla kauniin ruskeaksi.
Levitä couscous-tomaattiseos tarjoiluvadille ja nostele päälle loput tomaatit, halloumipalat ja kuivalla pannulla paahdetut pinjansiemenet.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
246
1031
13,4 g
2,4 g
23,6 g
2,6 g
2,4 g
6,3 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sitruunan raastettu kuori,
0,5 tl Hiutalesuolaa,
50 g Rucolasalaattia,
1 dl Hienonnettuja yrttejä, esim, persiljaa ja minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli