Tomaatti-linssikeitto
30 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo ja nopea tomaatti-linssikeitto tehdään kuivatuista punaisista linsseistä. Chilikastike antaa keittoon pientä potkua ja tuore persilja herkullista aromia.
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 500 g | tomaatteja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 2 dl | kuivattuja punaisia linssejä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3/4 rkl | srirachakastiketta |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat pieniksi. Halkaise tomaatit, poista kannat ja kuutioi.
- 2.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita ja porkkanaa noin 5 minuuttia. Lisää kuutioidut tomaatit, tomaattipyree ja vesi. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio.
- 3.
Huuhtele linssit siivilässä ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ja linssit ovat kypsiä. Porkkanoihin saa jäädä purutuntumaa. Mausta suolalla ja chilikastikkeella. Hienonna persilja ja sekoita keiton joukkoon.
Helppo ja nopea tomaatti-linssikeitto tehdään kuivatuista punaisista linsseistä. Chilikastike antaa keittoon pientä potkua ja tuore persilja herkullista aromia.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 500 g | tomaatteja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 2 dl | kuivattuja punaisia linssejä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3/4 rkl | srirachakastiketta |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat pieniksi. Halkaise tomaatit, poista kannat ja kuutioi.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl porkkanaa 500 g tomaatteja - 2
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita ja porkkanaa noin 5 minuuttia. Lisää kuutioidut tomaatit, tomaattipyree ja vesi. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 2 rkl tomaattipyreetä 8 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton) - 3
Huuhtele linssit siivilässä ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ja linssit ovat kypsiä. Porkkanoihin saa jäädä purutuntumaa. Mausta suolalla ja chilikastikkeella. Hienonna persilja ja sekoita keiton joukkoon.
Määrä Ainesosa 2 dl kuivattuja punaisia linssejä 1/2 tl suolaa 3/4 rkl srirachakastiketta 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa
Ravintosisältö
204
Energiaa kcal
855
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
204
Energiaa kcal
855
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























