Tomaattinen makkara-kaalikeitto
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kaalikeitossa maistuvat maukas tomaattinen liemi ja mehevä yrttinen bratwurst. Lämmittävä keitto viimeistellään ranskankermanokareilla.
| 500 g | keräkaalia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 l | vettä |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 1 kpl | liha-annosfondi |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 6 kpl | maustepippuria |
| 230 g | (1 pkt) bratwurstia |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| Halutessasi | |
|---|---|
| suolakurkkuja | |
- 1.
Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- 2.
Lisää vesi, tomaattipyree, fondi ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kasvikset kattilaan. Keitä noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- 3.
Paloittele makkara ja ruskista öljyssä pannulla. Lisää lopuksi keittoon. Tarjoa keitto ranskankermanokareiden ja halutessasi suolakurkkujen kanssa.
Tomaattinen makkara-kaalikeitto
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Kaalikeitossa maistuvat maukas tomaattinen liemi ja mehevä yrttinen bratwurst. Lämmittävä keitto viimeistellään ranskankermanokareilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | keräkaalia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 l | vettä |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 1 kpl | liha-annosfondi |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 6 kpl | maustepippuria |
| 230 g | (1 pkt) bratwurstia |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
Halutessasi | |
| suolakurkkuja | |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
Määrä Ainesosa 500 g keräkaalia 2 kpl porkkanaa 1 kpl pieni sipuli - 2
Lisää vesi, tomaattipyree, fondi ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kasvikset kattilaan. Keitä noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 70 g (1 tlk) tomaattipyreetä 1 kpl liha-annosfondi 2 kpl laakerinlehteä 6 kpl maustepippuria - 3
Paloittele makkara ja ruskista öljyssä pannulla. Lisää lopuksi keittoon. Tarjoa keitto ranskankermanokareiden ja halutessasi suolakurkkujen kanssa.
Määrä Ainesosa 230 g (1 pkt) bratwurstia 1/2 rkl rypsiöljyä 150 g (1 prk) ranskankermaa suolakurkkuja
Ravintosisältö
311
Energiaa kcal
1299
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
311
Energiaa kcal
1299
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l vettä, suolakurkkuja .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























