Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaattinen makkara-kaalikeitto

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kaalikeitossa maistuvat maukas tomaattinen liemi ja mehevä yrttinen bratwurst. Lämmittävä keitto viimeistellään ranskankermanokareilla.

Ainekset

500 g
keräkaalia
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
pieni sipuli
1 l
vettä
70 g
(1 tlk) tomaattipyreetä
1 kpl
liha-annosfondi
2 kpl
laakerinlehteä
6 kpl
maustepippuria
230 g
(1 pkt) bratwurstia
1/2 rkl
rypsiöljyä
150 g
(1 prk) ranskankermaa

Halutessasi

suolakurkkuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

500 g
keräkaalia
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
pieni sipuli
2

Lisää vesi, tomaattipyree, fondi ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kasvikset kattilaan. Keitä noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

1 l
vettä
70 g
(1 tlk) tomaattipyreetä
1 kpl
liha-annosfondi
2 kpl
laakerinlehteä
6 kpl
maustepippuria
3

Paloittele makkara ja ruskista öljyssä pannulla. Lisää lopuksi keittoon. Tarjoa keitto ranskankermanokareiden ja halutessasi suolakurkkujen kanssa.

230 g
(1 pkt) bratwurstia
1/2 rkl
rypsiöljyä
150 g
(1 prk) ranskankermaa
suolakurkkuja
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 26.8.2022
|
Muokattu: 25.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

308

1287

24,0 g

9,5 g

10,0 g

8,8 g

4,3 g

10,8 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l vettä,

suolakurkkuja .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli