Tomaattinen makkara-kaalikeitto

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Kaalikeitossa maistuvat maukas tomaattinen liemi ja mehevä yrttinen bratwurst. Lämmittävä keitto viimeistellään ranskankermanokareilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkeräkaalia
2 kplporkkanaa
1 kplpieni sipuli
1 lvettä
70 g(1 tlk) tomaattipyreetä
1 kplliha-annosfondi
2 kpllaakerinlehteä
6 kplmaustepippuria
230 g(1 pkt) bratwurstia
1/2 rklrypsiöljyä
150 g(1 prk) ranskankermaa

Halutessasi

suolakurkkuja

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

    MääräAinesosa
    500 gkeräkaalia
    2 kplporkkanaa
    1 kplpieni sipuli
  2. 2

    Lisää vesi, tomaattipyree, fondi ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kasvikset kattilaan. Keitä noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    70 g(1 tlk) tomaattipyreetä
    1 kplliha-annosfondi
    2 kpllaakerinlehteä
    6 kplmaustepippuria
  3. 3

    Paloittele makkara ja ruskista öljyssä pannulla. Lisää lopuksi keittoon. Tarjoa keitto ranskankermanokareiden ja halutessasi suolakurkkujen kanssa.

    MääräAinesosa
    230 g(1 pkt) bratwurstia
    1/2 rklrypsiöljyä
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    suolakurkkuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l vettä, suolakurkkuja .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
26.8.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä