Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
Lisää vesi, tomaattipyree, fondi ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kasvikset kattilaan. Keitä noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Paloittele makkara ja ruskista öljyssä pannulla. Lisää lopuksi keittoon. Tarjoa keitto ranskankermanokareiden ja halutessasi suolakurkkujen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
308
1287
24,0 g
9,5 g
10,0 g
8,8 g
4,3 g
10,8 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l vettä,
suolakurkkuja .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli