Uunilohi makuliemessä

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kglohifileen keskiosaa
öljyä

Liemi

5 dlvettä
2 dlvalkoviiniä
2 rklmerisuolaa
4 - 5 kplmaustepippuria
1 kpllaakerinlehti
1 rklsokeria
muutama oksa tilliä

Koristeeksi

tilliä

Valmistus (Uuni 100°C)

  1. 1

    Poista fileestä ruodot, vatsaevät ja näkyvä rasva. Siirrä nahkapuoli alaspäin reunalliseen, öljyttyyn uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    1 kglohifileen keskiosaa
    öljyä
  2. 2

    Kiehauta liemen ainekset ja valuta kalan päälle niin, että liemi peittää fileen kokonaan. Lisää tarvittaessa valkoviiniä.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    2 dlvalkoviiniä
    2 rklmerisuolaa
    4 - 5 kplmaustepippuria
    1 kpllaakerinlehti
    1 rklsokeria
    muutama oksa tilliä
  3. 3

    Kypsennä lohta 100-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Nosta kala jäähtymään.

  4. 4

    Anna kalan jäähtyä liemessä täysin, noin 2 tunnin ajan. Valuta liemi vuoasta ja nosta kala kokonaisena tarjoiluvadille lastaa apuna käyttäen. Koristele tillillä.

    MääräAinesosa
    tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Öljyä, 1 kpl Laakerinlehti, Muutama oksa tilliä, Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä