Uunilohi makuliemessä - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunilohi makuliemessä

???
Annokset
8
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Lohifileen keskiosaa
Öljyä

LIEMI

5 dl
Vettä
2 dl
Valkoviiniä
2 rkl
Merisuolaa
4 - 5 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
1 rkl
Sokeria
Muutama oksa tilliä

KORISTEEKSI

Tilliä

Näin teet

1

Poista fileestä ruodot, vatsaevät ja näkyvä rasva. Siirrä nahkapuoli alaspäin reunalliseen, öljyttyyn uunivuokaan. Kiehauta liemen ainekset ja valuta kalan päälle niin, että liemi peittää fileen kokonaan. Lisää tarvittaessa valkoviiniä.

Kypsennä lohta 100-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Nosta kala jäähtymään.

Anna kalan jäähtyä liemessä täysin, noin 2 tunnin ajan. Valuta liemi vuoasta ja nosta kala kokonaisena tarjoiluvadille lastaa apuna käyttäen. Koristele tillillä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 5.12.2018

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g1 g
Proteiinia24 g188 g
Rasvaa17 g135 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj1093 8746
Energiaa kcal261 2089

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Öljyä

  • 5 dl Vettä

  • 2 rkl Merisuolaa

  • Maustepippuria

  • Laakerinlehti

  • 1 rkl Sokeria

  • Muutama oksa tilliä

  • Tilliä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g1 g
Proteiinia24 g188 g
Rasvaa17 g135 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj1093 8746
Energiaa kcal261 2089

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Öljyä

  • 5 dl Vettä

  • 2 rkl Merisuolaa

  • Maustepippuria

  • Laakerinlehti

  • 1 rkl Sokeria

  • Muutama oksa tilliä

  • Tilliä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.