Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Uunilohi makuliemessä

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 kg
Lohifileen keskiosaa
Öljyä

liemi

5 dl
Vettä
2 dl
Valkoviiniä
2 rkl
Merisuolaa
4 - 5 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
1 rkl
Sokeria
Muutama oksa tilliä

koristeeksi

Tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista fileestä ruodot, vatsaevät ja näkyvä rasva. Siirrä nahkapuoli alaspäin reunalliseen, öljyttyyn uunivuokaan. Kiehauta liemen ainekset ja valuta kalan päälle niin, että liemi peittää fileen kokonaan. Lisää tarvittaessa valkoviiniä.

Kypsennä lohta 100-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Nosta kala jäähtymään.

Anna kalan jäähtyä liemessä täysin, noin 2 tunnin ajan. Valuta liemi vuoasta ja nosta kala kokonaisena tarjoiluvadille lastaa apuna käyttäen. Koristele tillillä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

261

1093

16,9 g

3,3 g

0,1 g

0,1 g

23,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Öljyä,

5 dl Vettä,

2 rkl Merisuolaa,

Maustepippuria,

Laakerinlehti,

1 rkl Sokeria,

Muutama oksa tilliä,

Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli