Poista fileestä ruodot, vatsaevät ja näkyvä rasva. Siirrä nahkapuoli alaspäin reunalliseen, öljyttyyn uunivuokaan. Kiehauta liemen ainekset ja valuta kalan päälle niin, että liemi peittää fileen kokonaan. Lisää tarvittaessa valkoviiniä.
Kypsennä lohta 100-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Nosta kala jäähtymään.
Anna kalan jäähtyä liemessä täysin, noin 2 tunnin ajan. Valuta liemi vuoasta ja nosta kala kokonaisena tarjoiluvadille lastaa apuna käyttäen. Koristele tillillä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1093
261
16,9 g
3,3 g
0,1 g
0,1 g
—
23,5 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Öljyä,
5 dl Vettä,
2 rkl Merisuolaa,
Maustepippuria,
Laakerinlehti,
1 rkl Sokeria,
Muutama oksa tilliä,
Tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli