Uunilohi makuliemessä | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Uunilohi makuliemessä

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 kg
Lohifileen keskiosaa
Öljyä

liemi

5 dl
Vettä
2 dl
Valkoviiniä
2 rkl
Merisuolaa
4 - 5 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
1 rkl
Sokeria
Muutama oksa tilliä

koristeeksi

Tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Poista fileestä ruodot, vatsaevät ja näkyvä rasva. Siirrä nahkapuoli alaspäin reunalliseen, öljyttyyn uunivuokaan. Kiehauta liemen ainekset ja valuta kalan päälle niin, että liemi peittää fileen kokonaan. Lisää tarvittaessa valkoviiniä.

Kypsennä lohta 100-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Nosta kala jäähtymään.

Anna kalan jäähtyä liemessä täysin, noin 2 tunnin ajan. Valuta liemi vuoasta ja nosta kala kokonaisena tarjoiluvadille lastaa apuna käyttäen. Koristele tillillä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1093

261

16,9 g

3,3 g

0,1 g

0,1 g

23,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Öljyä,

5 dl Vettä,

2 rkl Merisuolaa,

Maustepippuria,

Laakerinlehti,

1 rkl Sokeria,

Muutama oksa tilliä,

Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli