Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunilohi makuliemessä

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 kg
Lohifileen keskiosaa
Öljyä

Liemi

5 dl
Vettä
2 dl
Valkoviiniä
2 rkl
Merisuolaa
4 - 5 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
1 rkl
Sokeria
Muutama oksa tilliä

Koristeeksi

Tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista fileestä ruodot, vatsaevät ja näkyvä rasva. Siirrä nahkapuoli alaspäin reunalliseen, öljyttyyn uunivuokaan.

1 kg
Lohifileen keskiosaa
Öljyä
2

Kiehauta liemen ainekset ja valuta kalan päälle niin, että liemi peittää fileen kokonaan. Lisää tarvittaessa valkoviiniä.

5 dl
Vettä
2 dl
Valkoviiniä
2 rkl
Merisuolaa
4 - 5 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
1 rkl
Sokeria
Muutama oksa tilliä
3

Kypsennä lohta 100-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Nosta kala jäähtymään.

4

Anna kalan jäähtyä liemessä täysin, noin 2 tunnin ajan. Valuta liemi vuoasta ja nosta kala kokonaisena tarjoiluvadille lastaa apuna käyttäen. Koristele tillillä.

Tilliä
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

269

1126

16,9 g

3,3 g

1,9 g

1,6 g

0,1 g

23,6 g

4,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Öljyä,

1 kpl Laakerinlehti,

Muutama oksa tilliä,

Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli