Uunilohimakkarat
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rakastettu uunimakkara saa vahvan kilpailijan samaan tapaan valmistetusta lohesta. Sinapilla, tomaatilla ja cheddarjuustolla täytetyt lohiviipaleet ovat täydellistä viikonloppuruokaa.
| 700 g | lohifileetä (nahatonta) |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | dijoninsinappia |
| 2 kpl | tomaattia |
| 100 g | cheddarjuustoraastetta |
| 1 tl | yrttimausteseosta |
- 1.
Kuumenna uuni 190 asteeseen. Poista lohifileestä ruodot. Suorista pyrstöpää leikkaamalla siitä 2–3 cm:n pala pois (säästä pyrstöpala ja paista se myös uunissa). Leikkaa filee poikittain neljäksi yhtä suureksi viipaleeksi. Tee viipaleisiin pitkittäiset ja syvät, päistään kiinni olevat viillot. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Laita lohipalat leivinpaperille uunipellille tai -vuokaan.
- 2.
Levitä sinappi kalapalojen viiltoihin. Viipaloi tai lohko tomaatit. Täytä viillot tomaatilla ja ripottele päälle juustoraaste ja yrttimauste. Taivuta lohimakkarat kaarelle.
- 3.
Kypsennä lohiviipaleita uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys. Sopivan kypsä lohi on mehevää ja lohkeilevaa. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi lohkoperunoita ja salaattia.
Uunilohimakkarat
Rakastettu uunimakkara saa vahvan kilpailijan samaan tapaan valmistetusta lohesta. Sinapilla, tomaatilla ja cheddarjuustolla täytetyt lohiviipaleet ovat täydellistä viikonloppuruokaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | lohifileetä (nahatonta) |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | dijoninsinappia |
| 2 kpl | tomaattia |
| 100 g | cheddarjuustoraastetta |
| 1 tl | yrttimausteseosta |
Valmistus (Uuni 190°C)
- 1
Kuumenna uuni 190 asteeseen. Poista lohifileestä ruodot. Suorista pyrstöpää leikkaamalla siitä 2–3 cm:n pala pois (säästä pyrstöpala ja paista se myös uunissa). Leikkaa filee poikittain neljäksi yhtä suureksi viipaleeksi. Tee viipaleisiin pitkittäiset ja syvät, päistään kiinni olevat viillot. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Laita lohipalat leivinpaperille uunipellille tai -vuokaan.
Määrä Ainesosa 700 g lohifileetä (nahatonta) 1 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 2
Levitä sinappi kalapalojen viiltoihin. Viipaloi tai lohko tomaatit. Täytä viillot tomaatilla ja ripottele päälle juustoraaste ja yrttimauste. Taivuta lohimakkarat kaarelle.
Määrä Ainesosa 2 rkl dijoninsinappia 2 kpl tomaattia 100 g cheddarjuustoraastetta 1 tl yrttimausteseosta - 3
Kypsennä lohiviipaleita uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys. Sopivan kypsä lohi on mehevää ja lohkeilevaa. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi lohkoperunoita ja salaattia.
Lohen voi valmistella kypsennystä vaille valmiiksi jääkaappiin jo hyvissä ajoin.
Ravintosisältö
465
Energiaa kcal
1947
Energiaa kj
32,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
39,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
465
Energiaa kcal
1947
Energiaa kj
32,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
39,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























