Uunilohimakkarat

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Rakastettu uunimakkara saa vahvan kilpailijan samaan tapaan valmistetusta lohesta. Sinapilla, tomaatilla ja cheddarjuustolla täytetyt lohiviipaleet ovat täydellistä viikonloppuruokaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 glohifileetä (nahatonta)
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
2 rkldijoninsinappia
2 kpltomaattia
100 gcheddarjuustoraastetta
1 tlyrttimausteseosta

Valmistus (Uuni 190°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 190 asteeseen. Poista lohifileestä ruodot. Suorista pyrstöpää leikkaamalla siitä 2–3 cm:n pala pois (säästä pyrstöpala ja paista se myös uunissa). Leikkaa filee poikittain neljäksi yhtä suureksi viipaleeksi. Tee viipaleisiin pitkittäiset ja syvät, päistään kiinni olevat viillot. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Laita lohipalat leivinpaperille uunipellille tai -vuokaan.

    MääräAinesosa
    700 glohifileetä (nahatonta)
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Levitä sinappi kalapalojen viiltoihin. Viipaloi tai lohko tomaatit. Täytä viillot tomaatilla ja ripottele päälle juustoraaste ja yrttimauste. Taivuta lohimakkarat kaarelle.

    MääräAinesosa
    2 rkldijoninsinappia
    2 kpltomaattia
    100 gcheddarjuustoraastetta
    1 tlyrttimausteseosta
  3. 3

    Kypsennä lohiviipaleita uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys. Sopivan kypsä lohi on mehevää ja lohkeilevaa. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi lohkoperunoita ja salaattia.

Lohen voi valmistella kypsennystä vaille valmiiksi jääkaappiin jo hyvissä ajoin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mikko Hannula
6.1.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä