Uunilohimakkarat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunilohimakkarat

Uunilohimakkarat
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
190°C
Rakastettu uunimakkara saa vahvan kilpailijan samaan tapaan valmistetusta lohesta. Sinapilla, tomaatilla ja cheddarjuustolla täytetyt lohiviipaleet ovat täydellistä viikonloppuruokaa.
Jaa Somessa

Ainekset

700 g
lohifileetä (nahatonta)
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
dijoninsinappia
2 kpl
tomaattia tai 8 minitomaattia
100 g
cheddarjuustoraastetta
1 tl
yrttimausteseosta

Lohen voi valmistella kypsennystä vaille valmiiksi jääkaappiin jo hyvissä ajoin.

Näin teet

1

Säädä uuni 190 asteeseen. Poista lohifileestä ruodot. Suorista pyrstöpää leikkaamalla siitä 2–3 cm:n pala pois (säästä pyrstöpala ja paista se myös uunissa). Leikkaa filee poikittain neljäksi yhtä suureksi viipaleeksi. Tee viipaleisiin pitkittäiset ja syvät, päistään kiinni olevat viillot. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Laita lohipalat leivinpaperille uunipellille tai -vuokaan.

700 g
lohifileetä (nahatonta)
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2

Levitä sinappi kalapalojen viiltoihin. Viipaloi tai lohko tomaatit. Täytä viillot tomaatilla ja ripottele päälle juustoraaste ja yrttimauste. Taivuta lohimakkarat kaarelle.

2 rkl
dijoninsinappia
2 kpl
tomaattia tai 8 minitomaattia
100 g
cheddarjuustoraastetta
1 tl
yrttimausteseosta
3

Kypsennä lohiviipaleita uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys. Sopivan kypsä lohi on mehevää ja lohkeilevaa. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi rapeita lohkoperunoita ja salaattia.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 6.1.2020
Muokattu: 6.1.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g10 g
Proteiinia40 g159 g
Rasvaa33 g131 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj1947 7786
Energiaa kcal465 1861

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g10 g
Proteiinia40 g159 g
Rasvaa33 g131 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj1947 7786
Energiaa kcal465 1861
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.