Uunilohimakkarat | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Uunilohimakkarat
Play

Uunilohimakkarat

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rakastettu uunimakkara saa vahvan kilpailijan samaan tapaan valmistetusta lohesta. Sinapilla, tomaatilla ja cheddarjuustolla täytetyt lohiviipaleet ovat täydellistä viikonloppuruokaa.

Ainekset

700 g
lohifileetä (nahatonta)
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
dijoninsinappia
2 kpl
tomaattia tai 8 minitomaattia
100 g
cheddarjuustoraastetta
1 tl
yrttimausteseosta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 190 asteeseen. Poista lohifileestä ruodot. Suorista pyrstöpää leikkaamalla siitä 2–3 cm:n pala pois (säästä pyrstöpala ja paista se myös uunissa). Leikkaa filee poikittain neljäksi yhtä suureksi viipaleeksi. Tee viipaleisiin pitkittäiset ja syvät, päistään kiinni olevat viillot. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Laita lohipalat leivinpaperille uunipellille tai -vuokaan.

700 g
lohifileetä (nahatonta)
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2

Levitä sinappi kalapalojen viiltoihin. Viipaloi tai lohko tomaatit. Täytä viillot tomaatilla ja ripottele päälle juustoraaste ja yrttimauste. Taivuta lohimakkarat kaarelle.

2 rkl
dijoninsinappia
2 kpl
tomaattia tai 8 minitomaattia
100 g
cheddarjuustoraastetta
1 tl
yrttimausteseosta
3

Kypsennä lohiviipaleita uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys. Sopivan kypsä lohi on mehevää ja lohkeilevaa. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi rapeita lohkoperunoita ja salaattia.

Lohen voi valmistella kypsennystä vaille valmiiksi jääkaappiin jo hyvissä ajoin.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 6.1.2020
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1947

465

32,8 g

9,8 g

2,5 g

2,5 g

0,8 g

39,8 g

2,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli