Säädä uuni 190 asteeseen. Poista lohifileestä ruodot. Suorista pyrstöpää leikkaamalla siitä 2–3 cm:n pala pois (säästä pyrstöpala ja paista se myös uunissa). Leikkaa filee poikittain neljäksi yhtä suureksi viipaleeksi. Tee viipaleisiin pitkittäiset ja syvät, päistään kiinni olevat viillot. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Laita lohipalat leivinpaperille uunipellille tai -vuokaan.
Levitä sinappi kalapalojen viiltoihin. Viipaloi tai lohko tomaatit. Täytä viillot tomaatilla ja ripottele päälle juustoraaste ja yrttimauste. Taivuta lohimakkarat kaarelle.
Kypsennä lohiviipaleita uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys. Sopivan kypsä lohi on mehevää ja lohkeilevaa. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi rapeita lohkoperunoita ja salaattia.
Lohen voi valmistella kypsennystä vaille valmiiksi jääkaappiin jo hyvissä ajoin.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1947
465
32,8 g
9,8 g
2,5 g
2,5 g
0,8 g
39,8 g
2,3 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli