Uunipunajuuret
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uunipunajuuret maustetaan herkullisiksi yrteillä ja hunajalla. Tarjoa paahdetut punajuuret täyteläisen fetajuustovaahdon, kapristen ja tuoreen tillin kanssa.
| 1 kg | punajuuria |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 150 g | ranskankermaa |
| 150 g | fetajuustoa |
| 50 g | saksanpähkinöitä |
| 35 g | (1 prk, á 57/35 g) pieniä kapriksia |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
- 1.
Kuori ja lohko punajuuret ja siirrä ne uunivuokaan. Sekoita joukkoon öljy, hunaja, timjami, rosmariini ja pippuri.
- 2.
Kypsennä punajuuria 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
- 3.
Soseuta ranskankerma ja feta tasaiseksi, sileäksi vaahdoksi sauvasekoittimella. Sauvasekoittimen puuttuessa voit sekoittaa murustellun fetan ranskankermaan.
- 4.
Rouhi pähkinät. Valuta kaprikset. Tarjoa uunipunajuuret kapristen, fetavaahdon, pähkinöiden ja tuoreen tillin kanssa.
Uunipunajuuret
Uunipunajuuret maustetaan herkullisiksi yrteillä ja hunajalla. Tarjoa paahdetut punajuuret täyteläisen fetajuustovaahdon, kapristen ja tuoreen tillin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | punajuuria |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 150 g | ranskankermaa |
| 150 g | fetajuustoa |
| 50 g | saksanpähkinöitä |
| 35 g | (1 prk, á 57/35 g) pieniä kapriksia |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori ja lohko punajuuret ja siirrä ne uunivuokaan. Sekoita joukkoon öljy, hunaja, timjami, rosmariini ja pippuri.
Määrä Ainesosa 1 kg punajuuria 3 rkl rypsiöljyä 2 rkl hunajaa 1 tl kuivattua timjamia 1 tl kuivattua rosmariinia 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Kypsennä punajuuria 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
- 3
Soseuta ranskankerma ja feta tasaiseksi, sileäksi vaahdoksi sauvasekoittimella. Sauvasekoittimen puuttuessa voit sekoittaa murustellun fetan ranskankermaan.
Määrä Ainesosa 150 g ranskankermaa 150 g fetajuustoa - 4
Rouhi pähkinät. Valuta kaprikset. Tarjoa uunipunajuuret kapristen, fetavaahdon, pähkinöiden ja tuoreen tillin kanssa.
Määrä Ainesosa 50 g saksanpähkinöitä 35 g (1 prk, á 57/35 g) pieniä kapriksia 1/2 kpl ruukkua tilliä
Punajuurien kypsymisaika vaihtelee punajuurien ja lohkojen koosta riippuen.
Ravintosisältö
494
Energiaa kcal
2068
Energiaa kj
36,3 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
27,0 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
494
Energiaa kcal
2068
Energiaa kj
36,3 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
27,0 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























