Uunipunajuuret

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Uunipunajuuret maustetaan herkullisiksi yrteillä ja hunajalla. Tarjoa paahdetut punajuuret täyteläisen fetajuustovaahdon, kapristen ja tuoreen tillin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgpunajuuria
3 rklrypsiöljyä
2 rklhunajaa
1 tlkuivattua timjamia
1 tlkuivattua rosmariinia
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

150 granskankermaa
150 gfetajuustoa
50 gsaksanpähkinöitä
35 g(1 prk, á 57/35 g) pieniä kapriksia
1/2 kplruukkua tilliä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja lohko punajuuret ja siirrä ne uunivuokaan. Sekoita joukkoon öljy, hunaja, timjami, rosmariini ja pippuri.

    MääräAinesosa
    1 kgpunajuuria
    3 rklrypsiöljyä
    2 rklhunajaa
    1 tlkuivattua timjamia
    1 tlkuivattua rosmariinia
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Kypsennä punajuuria 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

  3. 3

    Soseuta ranskankerma ja feta tasaiseksi, sileäksi vaahdoksi sauvasekoittimella. Sauvasekoittimen puuttuessa voit sekoittaa murustellun fetan ranskankermaan.

    MääräAinesosa
    150 granskankermaa
    150 gfetajuustoa
  4. 4

    Rouhi pähkinät. Valuta kaprikset. Tarjoa uunipunajuuret kapristen, fetavaahdon, pähkinöiden ja tuoreen tillin kanssa.

    MääräAinesosa
    50 gsaksanpähkinöitä
    35 g(1 prk, á 57/35 g) pieniä kapriksia
    1/2 kplruukkua tilliä

Punajuurien kypsymisaika vaihtelee punajuurien ja lohkojen koosta riippuen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
17.7.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä