Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vadelmainen pitaijabowl

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikkaassa jogurttijäätelössä pitaija ja vadelma yhdistyvät maukkaaksi herkuksi. Viehkeän vaaleanpunainen kulhojälkiruoka valmistuu ilman jäätelökonetta. Lohikäärmehedelmänäkin tunnetun hedelmän maku muistuttaa miedosti kiiviä. Näyttävät kuoret toimivat tarjoilukulhoina.

Ainekset

2 kpl
pitaijaa
2 dl
vadelmia (pakaste, kotimainen)
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
sokeria
2 tl
sitruunanmehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane metallinen kulho pakastimeen.

2

Halkaise pitaijat pitkittäin. Koverra hedelmästä meloniraudalla noin 20 palloa tai irrota ruokalusikalla yhden pitaijapuolikkaan hedelmäliha ja kuutioi koristeeksi. Siirrä koristeet jääkaappiin.

2 kpl
pitaijaa
3

Kaavi loput pitaijan hedelmälihat kulhoon. Siirrä pitaijan kuoret jääkaappiin odottamaan. Lisää kulhoon vadelmat, jogurtti, sokeri ja sitruunanmehu. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Kaada seos pakastimessa viilentyneeseen metallikulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 1–2 minuuttia. Siirrä seos pakastimeen jäätymään.

2 tl
sitruunanmehua
2 rkl
sokeria
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 dl
vadelmia (pakaste, kotimainen)
4

Sekoita jogurttiseosta aluksi noin 30 minuutin välein sähkövatkaimella. Kun seos alkaa jäätyä voit sekoittaa harvemmin. Pakastusaika on 3–4 tuntia. Jogurttijäätelö saa olla notkeaa, ei kokonaan jäätynyttä.

5

Vatkaa tasaiseksi vielä juuri ennen tarjoamista. Lusikoi jäätelö pitaijan kuoriin. Koristele pitaijapalloilla tai -kuutioilla.

Vinkki: Vadelman tilalla voit kokeilla muita pakastemarjoja. Muuta sokerin määrää tarvittaessa.

Miltä maistui?
Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

145

608

6,0 g

3,5 g

16,3 g

15,5 g

3,5 g

3,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli