Vadelmainen pitaijabowl | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vadelmainen pitaijabowl

Vadelmainen pitaijabowl
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Ruokavalio
Raikkaassa jogurttijäätelössä pitaija ja vadelma yhdistyvät maukkaaksi herkuksi. Viehkeän vaaleanpunainen kulhojälkiruoka valmistuu ilman jäätelökonetta. Lohikäärmehedelmänäkin tunnetun hedelmän maku muistuttaa miedosti kiiviä. Näyttävät kuoret toimivat tarjoilukulhoina.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
pitaijaa
2 dl
vadelmia (pakaste, kotimainen)
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
sokeria
2 tl
sitruunanmehua

Vinkki: Vadelman tilalla voit kokeilla muita pakastemarjoja. Muuta sokerin määrää tarvittaessa.

Näin teet

1

Pane metallinen kulho pakastimeen.

2

Halkaise pitaijat pitkittäin. Koverra hedelmästä meloniraudalla noin 20 palloa tai irrota ruokalusikalla yhden pitaijapuolikkaan hedelmäliha ja kuutioi koristeeksi. Siirrä koristeet jääkaappiin.

2 kpl
pitaijaa
3

Kaavi loput pitaijan hedelmälihat kulhoon. Siirrä pitaijan kuoret jääkaappiin odottamaan. Lisää kulhoon vadelmat, jogurtti, sokeri ja sitruunanmehu. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Kaada seos pakastimessa viilentyneeseen metallikulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 1–2 minuuttia. Siirrä seos pakastimeen jäätymään.

2 tl
sitruunanmehua
2 rkl
sokeria
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 dl
vadelmia (pakaste, kotimainen)
4

Sekoita jogurttiseosta aluksi noin 30 minuutin välein sähkövatkaimella. Kun seos alkaa jäätyä voit sekoittaa harvemmin. Pakastusaika on 3–4 tuntia. Jogurttijäätelö saa olla notkeaa, ei kokonaan jäätynyttä.

5

Vatkaa tasaiseksi vielä juuri ennen tarjoamista. Lusikoi jäätelö pitaijan kuoriin. Koristele pitaijapalloilla tai -kuutioilla.

Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 16.1.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj411 1645
Energiaa kcal98 393
Rasvaa5.3 g21.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa3.5 g14.0 g
Hiilihydraatteja9.8 g39.0 g
Sokereita9.5 g38.0 g
Kuituja1.0 g4.0 g
Proteiinia2.3 g9.0 g
Suolaa0.1 g0.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 kpl pitaijaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj411 1645
Energiaa kcal98 393
Rasvaa5.3 g21.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa3.5 g14.0 g
Hiilihydraatteja9.8 g39.0 g
Sokereita9.5 g38.0 g
Kuituja1.0 g4.0 g
Proteiinia2.3 g9.0 g
Suolaa0.1 g0.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 kpl pitaijaa

Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.