Vadelmainen pitaijabowl

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Raikkaassa jogurttijäätelössä pitaija ja vadelma yhdistyvät maukkaaksi herkuksi. Viehkeän vaaleanpunainen kulhojälkiruoka valmistuu ilman jäätelökonetta. Lohikäärmehedelmänäkin tunnetun hedelmän maku muistuttaa miedosti kiiviä. Näyttävät kuoret toimivat tarjoilukulhoina.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplpitaijaa
2 dlvadelmia (pakaste, kotimainen)
2 dlturkkilaista jogurttia
2 rklsokeria
2 tlsitruunanmehua

Valmistus

  1. 1

    Pane metallinen kulho pakastimeen.

  2. 2

    Halkaise pitaijat pitkittäin. Koverra hedelmästä meloniraudalla noin 20 palloa tai irrota ruokalusikalla yhden pitaijapuolikkaan hedelmäliha ja kuutioi koristeeksi. Siirrä koristeet jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    2 kplpitaijaa
  3. 3

    Kaavi loput pitaijan hedelmälihat kulhoon. Siirrä pitaijan kuoret jääkaappiin odottamaan. Lisää kulhoon vadelmat, jogurtti, sokeri ja sitruunanmehu. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Kaada seos pakastimessa viilentyneeseen metallikulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 1–2 minuuttia. Siirrä seos pakastimeen jäätymään.

    MääräAinesosa
    2 tlsitruunanmehua
    2 rklsokeria
    2 dlturkkilaista jogurttia
    2 dlvadelmia (pakaste, kotimainen)
  4. 4

    Sekoita jogurttiseosta aluksi noin 30 minuutin välein sähkövatkaimella. Kun seos alkaa jäätyä voit sekoittaa harvemmin. Pakastusaika on 3–4 tuntia. Jogurttijäätelö saa olla notkeaa, ei kokonaan jäätynyttä.

  5. 5

    Vatkaa tasaiseksi vielä juuri ennen tarjoamista. Lusikoi jäätelö pitaijan kuoriin. Koristele pitaijapalloilla tai -kuutioilla.

Vinkki: Vadelman tilalla voit kokeilla muita pakastemarjoja. Muuta sokerin määrää tarvittaessa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.1.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä