Pane metallinen kulho pakastimeen.
Halkaise pitaijat pitkittäin. Koverra hedelmästä meloniraudalla noin 20 palloa tai irrota ruokalusikalla yhden pitaijapuolikkaan hedelmäliha ja kuutioi koristeeksi. Siirrä koristeet jääkaappiin.
Kaavi loput pitaijan hedelmälihat kulhoon. Siirrä pitaijan kuoret jääkaappiin odottamaan. Lisää kulhoon vadelmat, jogurtti, sokeri ja sitruunanmehu. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Kaada seos pakastimessa viilentyneeseen metallikulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 1–2 minuuttia. Siirrä seos pakastimeen jäätymään.
Sekoita jogurttiseosta aluksi noin 30 minuutin välein sähkövatkaimella. Kun seos alkaa jäätyä voit sekoittaa harvemmin. Pakastusaika on 3–4 tuntia. Jogurttijäätelö saa olla notkeaa, ei kokonaan jäätynyttä.
Vatkaa tasaiseksi vielä juuri ennen tarjoamista. Lusikoi jäätelö pitaijan kuoriin. Koristele pitaijapalloilla tai -kuutioilla.
Vinkki: Vadelman tilalla voit kokeilla muita pakastemarjoja. Muuta sokerin määrää tarvittaessa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
411
98
5,3 g
3,5 g
9,8 g
9,5 g
1,0 g
2,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl pitaijaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli