Vadelmainen pitaijabowl
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raikkaassa jogurttijäätelössä pitaija ja vadelma yhdistyvät maukkaaksi herkuksi. Viehkeän vaaleanpunainen kulhojälkiruoka valmistuu ilman jäätelökonetta. Lohikäärmehedelmänäkin tunnetun hedelmän maku muistuttaa miedosti kiiviä. Näyttävät kuoret toimivat tarjoilukulhoina.
| 2 kpl | pitaijaa |
| 2 dl | vadelmia (pakaste, kotimainen) |
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 tl | sitruunanmehua |
- 1.
Pane metallinen kulho pakastimeen.
- 2.
Halkaise pitaijat pitkittäin. Koverra hedelmästä meloniraudalla noin 20 palloa tai irrota ruokalusikalla yhden pitaijapuolikkaan hedelmäliha ja kuutioi koristeeksi. Siirrä koristeet jääkaappiin.
- 3.
Kaavi loput pitaijan hedelmälihat kulhoon. Siirrä pitaijan kuoret jääkaappiin odottamaan. Lisää kulhoon vadelmat, jogurtti, sokeri ja sitruunanmehu. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Kaada seos pakastimessa viilentyneeseen metallikulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 1–2 minuuttia. Siirrä seos pakastimeen jäätymään.
- 4.
Sekoita jogurttiseosta aluksi noin 30 minuutin välein sähkövatkaimella. Kun seos alkaa jäätyä voit sekoittaa harvemmin. Pakastusaika on 3–4 tuntia. Jogurttijäätelö saa olla notkeaa, ei kokonaan jäätynyttä.
- 5.
Vatkaa tasaiseksi vielä juuri ennen tarjoamista. Lusikoi jäätelö pitaijan kuoriin. Koristele pitaijapalloilla tai -kuutioilla.
Vadelmainen pitaijabowl
Raikkaassa jogurttijäätelössä pitaija ja vadelma yhdistyvät maukkaaksi herkuksi. Viehkeän vaaleanpunainen kulhojälkiruoka valmistuu ilman jäätelökonetta. Lohikäärmehedelmänäkin tunnetun hedelmän maku muistuttaa miedosti kiiviä. Näyttävät kuoret toimivat tarjoilukulhoina.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | pitaijaa |
| 2 dl | vadelmia (pakaste, kotimainen) |
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 tl | sitruunanmehua |
Valmistus
- 1
Pane metallinen kulho pakastimeen.
- 2
Halkaise pitaijat pitkittäin. Koverra hedelmästä meloniraudalla noin 20 palloa tai irrota ruokalusikalla yhden pitaijapuolikkaan hedelmäliha ja kuutioi koristeeksi. Siirrä koristeet jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 2 kpl pitaijaa - 3
Kaavi loput pitaijan hedelmälihat kulhoon. Siirrä pitaijan kuoret jääkaappiin odottamaan. Lisää kulhoon vadelmat, jogurtti, sokeri ja sitruunanmehu. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Kaada seos pakastimessa viilentyneeseen metallikulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 1–2 minuuttia. Siirrä seos pakastimeen jäätymään.
Määrä Ainesosa 2 tl sitruunanmehua 2 rkl sokeria 2 dl turkkilaista jogurttia 2 dl vadelmia (pakaste, kotimainen) - 4
Sekoita jogurttiseosta aluksi noin 30 minuutin välein sähkövatkaimella. Kun seos alkaa jäätyä voit sekoittaa harvemmin. Pakastusaika on 3–4 tuntia. Jogurttijäätelö saa olla notkeaa, ei kokonaan jäätynyttä.
- 5
Vatkaa tasaiseksi vielä juuri ennen tarjoamista. Lusikoi jäätelö pitaijan kuoriin. Koristele pitaijapalloilla tai -kuutioilla.
Vinkki: Vadelman tilalla voit kokeilla muita pakastemarjoja. Muuta sokerin määrää tarvittaessa.
Ravintosisältö
145
Energiaa kcal
608
Energiaa kj
6,0 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
145
Energiaa kcal
608
Energiaa kj
6,0 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























