Vegaanin grillipannu | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vegaanin grillipannu

Vegaanin grillipannu

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pannulla pyöräytetyt leivänkannikat ja kylmäsavutofu tekevät tästä grillisalaatista ruokaisan. Piristystä salaatille antavat espanjalaiset grillipaprikat, joiden makeus korostuu grillatessa. Sekoita pähkinäinen salaatinkastike tahinista, inkivääristä ja vaahterasiirapista.

Ainekset

200 g
(1 ps) padron-grillipaprikoita
2 kpl
suippopaprikaa
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 kpl
punasipuli
300 g
(1 pkt) kylmäsavutofua
1/2 kpl
maalaispatonkia
3 rkl
rypsiöljyä
1/2 - 1 tl
suolaa
1/2 dl
suolapähkinöitä
1
ruukku korianteria

tahini-inkiväärikastike

4 rkl
tahini-seesamtahnaa
4 rkl
vettä
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
limemehua
1 rkl
vaahterasiirappia
1 tl
raastettua inkivääriä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos kastike on kovin paksua, lisää hieman vettä.

1 tl
raastettua inkivääriä
1 rkl
rypsiöljyä
4 rkl
tahini-seesamtahnaa
2 rkl
limemehua
1 rkl
vaahterasiirappia
4 rkl
vettä
2

Huuhtele grillipaprikat, suippopaprikat ja kirsikkatomaatit. Leikkaa suippopaprikat reilun kokoisiksi viipaleiksi. Kuori ja lohko punasipuli. Kuutioi tofu. Revi patonki reilun kokoisiksi paloiksi.

200 g
(1 ps) padron-grillipaprikoita
2 kpl
suippopaprikaa
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 kpl
punasipuli
1/2 kpl
maalaispatonkia
3

Kuumenna öljy muurinpohja- tai wokkipannussa. Lisää leipäpalat pannulle ja paista niihin rapea pinta. Siirrä leipäpalat lautaselle. Ruskista tofupaloja pannulla muutama minuutti ja siirrä lautaselle leipäpalojen kanssa. Lisää pannulle tilkka öljyä, punasipulit ja paprikat. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit, leipäpalat ja tofut. Jatka paistamista muutama minuutti, kunnes tomaatit ovat hieman pehmenneet. Mausta suolalla. Lisää suolapähkinät ja hienonnettu korianteri. Tarjoile tahini-inkiväärikastikkeen kanssa.

1/2 dl
suolapähkinöitä
1
ruukku korianteria
1/2 - 1 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.5.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1650

394

30,3 g

3,0 g

15,3 g

11,8 g

6,3 g

13,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli