Vegaanin grillipannu

Arvostele resepti
4 Annosta

20 min

Pannulla pyöräytetyt leivänkannikat ja kylmäsavutofu tekevät tästä grillisalaatista ruokaisan. Piristystä salaatille antavat espanjalaiset grillipaprikat ja tahini-inkiväärikastike.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 ps) padron-grillipaprikoita
2 kplsuippopaprikaa
250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 kplpunasipuli
300 g(1 pkt) kylmäsavutofua
190 g(1/2 kpl) maalaispatonkia
3 rklrypsiöljyä
1/2 - 1 tlsuolaa
1/2 dlsuolapähkinöitä
1 kplruukku korianteria

Tahini-inkiväärikastike

4 rkltahinia
4 rklvettä
1 rklrypsiöljyä
2 rkllimemehua
1 rklvaahterasiirappia
1 tlraastettua inkivääriä

Valmistus

  1. 1

    Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos kastike on kovin paksua, lisää hieman vettä.

    MääräAinesosa
    1 tlraastettua inkivääriä
    1 rklrypsiöljyä
    4 rkltahinia
    2 rkllimemehua
    1 rklvaahterasiirappia
    4 rklvettä
  2. 2

    Huuhtele grillipaprikat, suippopaprikat ja kirsikkatomaatit. Leikkaa suippopaprikat reilun kokoisiksi viipaleiksi. Kuori ja lohko punasipuli. Kuutioi tofu. Revi patonki reilun kokoisiksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) padron-grillipaprikoita
    2 kplsuippopaprikaa
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    1 kplpunasipuli
    300 g(1 pkt) kylmäsavutofua
    190 g(1/2 kpl) maalaispatonkia
  3. 3

    Kuumenna öljy muurinpohja- tai wokkipannussa. Lisää leipäpalat pannulle ja paista niihin rapea pinta. Siirrä leipäpalat lautaselle. Ruskista tofupaloja pannulla muutama minuutti ja siirrä lautaselle leipäpalojen kanssa. Lisää pannulle tilkka öljyä, punasipulit ja paprikat. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit, leipäpalat ja tofut. Jatka paistamista muutama minuutti, kunnes tomaatit ovat hieman pehmenneet. Mausta suolalla. Lisää suolapähkinät ja hienonnettu korianteri. Tarjoile tahini-inkiväärikastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsuolapähkinöitä
    1 kplruukku korianteria
    1/2 - 1 tlsuolaa
    3 rklrypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
4.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä