Vegaanin grillipannu
20 min

Nappaa talteen!
Pannulla pyöräytetyt leivänkannikat ja kylmäsavutofu tekevät tästä grillisalaatista ruokaisan. Piristystä salaatille antavat espanjalaiset grillipaprikat ja tahini-inkiväärikastike.
| 200 g | (1 ps) padron-grillipaprikoita |
| 2 kpl | suippopaprikaa |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | punasipuli |
| 300 g | (1 pkt) kylmäsavutofua |
| 190 g | (1/2 kpl) maalaispatonkia |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 - 1 tl | suolaa |
| 1/2 dl | suolapähkinöitä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| Tahini-inkiväärikastike | |
|---|---|
| 4 rkl | tahinia |
| 4 rkl | vettä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | limemehua |
| 1 rkl | vaahterasiirappia |
| 1 tl | raastettua inkivääriä |
- 1.
Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos kastike on kovin paksua, lisää hieman vettä.
- 2.
Huuhtele grillipaprikat, suippopaprikat ja kirsikkatomaatit. Leikkaa suippopaprikat reilun kokoisiksi viipaleiksi. Kuori ja lohko punasipuli. Kuutioi tofu. Revi patonki reilun kokoisiksi paloiksi.
- 3.
Kuumenna öljy muurinpohja- tai wokkipannussa. Lisää leipäpalat pannulle ja paista niihin rapea pinta. Siirrä leipäpalat lautaselle. Ruskista tofupaloja pannulla muutama minuutti ja siirrä lautaselle leipäpalojen kanssa. Lisää pannulle tilkka öljyä, punasipulit ja paprikat. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit, leipäpalat ja tofut. Jatka paistamista muutama minuutti, kunnes tomaatit ovat hieman pehmenneet. Mausta suolalla. Lisää suolapähkinät ja hienonnettu korianteri. Tarjoile tahini-inkiväärikastikkeen kanssa.
Vegaanin grillipannu
Pannulla pyöräytetyt leivänkannikat ja kylmäsavutofu tekevät tästä grillisalaatista ruokaisan. Piristystä salaatille antavat espanjalaiset grillipaprikat ja tahini-inkiväärikastike.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) padron-grillipaprikoita |
| 2 kpl | suippopaprikaa |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | punasipuli |
| 300 g | (1 pkt) kylmäsavutofua |
| 190 g | (1/2 kpl) maalaispatonkia |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 - 1 tl | suolaa |
| 1/2 dl | suolapähkinöitä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
Tahini-inkiväärikastike | |
| 4 rkl | tahinia |
| 4 rkl | vettä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | limemehua |
| 1 rkl | vaahterasiirappia |
| 1 tl | raastettua inkivääriä |
Valmistus
- 1
Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos kastike on kovin paksua, lisää hieman vettä.
Määrä Ainesosa 1 tl raastettua inkivääriä 1 rkl rypsiöljyä 4 rkl tahinia 2 rkl limemehua 1 rkl vaahterasiirappia 4 rkl vettä - 2
Huuhtele grillipaprikat, suippopaprikat ja kirsikkatomaatit. Leikkaa suippopaprikat reilun kokoisiksi viipaleiksi. Kuori ja lohko punasipuli. Kuutioi tofu. Revi patonki reilun kokoisiksi paloiksi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) padron-grillipaprikoita 2 kpl suippopaprikaa 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 1 kpl punasipuli 300 g (1 pkt) kylmäsavutofua 190 g (1/2 kpl) maalaispatonkia - 3
Kuumenna öljy muurinpohja- tai wokkipannussa. Lisää leipäpalat pannulle ja paista niihin rapea pinta. Siirrä leipäpalat lautaselle. Ruskista tofupaloja pannulla muutama minuutti ja siirrä lautaselle leipäpalojen kanssa. Lisää pannulle tilkka öljyä, punasipulit ja paprikat. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit, leipäpalat ja tofut. Jatka paistamista muutama minuutti, kunnes tomaatit ovat hieman pehmenneet. Mausta suolalla. Lisää suolapähkinät ja hienonnettu korianteri. Tarjoile tahini-inkiväärikastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 dl suolapähkinöitä 1 kpl ruukku korianteria 1/2 - 1 tl suolaa 3 rkl rypsiöljyä
Ravintosisältö
524
Energiaa kcal
2194
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,8 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
524
Energiaa kcal
2194
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,8 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























