Vegaaniset blinit

arvosana5/5

(2)arviota
16 Kappaletta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Paista kuohkeat blinit vegaanisena ja tarjoa herkullisen tillillä sekä punasipulilla maustetun savutofutahnan kanssa. Ohjeella valmistuu 16 pientä bliniä ohukaispannulla tai 10 isoa bliniä blinipannulla.

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlkaurajuomaa
2 dlkaurapohjaista ”jogurttia”
2 tlkuivahiivaa
2 1/2 dltattarijauhoja
1 dlvehnäjauhoja
3/4 tlsuolaa
1 1/2 dlvichyä

Savuinen tofutahna

300 g(1 pkt) kylmäsavutofua
50 g(1 pieni) punasipulia
150 g(1 rs) kauralevitettä
1 dltilliä hienonnettuna
2 1/2 rklsitruunanmehua
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

rypsiöljyä paistamiseen
tilliä viimeistelyyn

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä kaurajuoma ja -jogurtti hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42 astetta). Liuota hiiva nesteeseen. Lisää jauhot ja sekoita. Peitä kulho liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä kahden tunnin ajan.

    MääräAinesosa
    2 dlkaurajuomaa
    2 dlkaurapohjaista ”jogurttia”
    2 tlkuivahiivaa
    2 1/2 dltattarijauhoja
    1 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Valmista tofutahna. Valuta tofu ja murenna se haarukalla. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita tahnan ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin tekeytymään.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) kylmäsavutofua
    50 g(1 pieni) punasipulia
    150 g(1 rs) kauralevitettä
    1 dltilliä hienonnettuna
    2 1/2 rklsitruunanmehua
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Sekoita kohonneeseen taikinaan suola ja vichy juuri ennen paistamista, jotta blineistä tulee kuohkeita.

    MääräAinesosa
    3/4 tlsuolaa
    1 1/2 dlvichyä
  4. 4

    Säädä liesi keskilämmölle ja kuumenna lettu- tai blinipannu. Lisää pannulle öljyä ja annostele taikinaa noin ½ desiä lettupannulle ja vajaa desi blinipannulle. Kypsennä blinejä, kunnes pintaan muodostuvat kuplat puhkeavat. Käännä blini ja paista, kunnes toinen puoli saa väriä. Valuta pannun reunoille öljyä sudin avulla kääntämisen jälkeen. Tarjoa blinit kuumina tofutahnan kanssa. Viimeistele annokset tillillä.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä paistamiseen
    tilliä viimeistelyyn

Vinkki: Kokeile taikinaan vichyn tilalle olutta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kuivahiivaa, 1 dl tilliä hienonnettuna, ripaus mustapippuria rouhittuna, rypsiöljyä paistamiseen, tilliä viimeistelyyn.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
15.12.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä