Vegaaniset blinit
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paista kuohkeat blinit vegaanisena ja tarjoa herkullisen tillillä sekä punasipulilla maustetun savutofutahnan kanssa. Ohjeella valmistuu 16 pientä bliniä ohukaispannulla tai 10 isoa bliniä blinipannulla.
| 2 dl | kaurajuomaa |
| 2 dl | kaurapohjaista ”jogurttia” |
| 2 tl | kuivahiivaa |
| 2 1/2 dl | tattarijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | vichyä |
| Savuinen tofutahna | |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) kylmäsavutofua |
| 50 g | (1 pieni) punasipulia |
| 150 g | (1 rs) kauralevitettä |
| 1 dl | tilliä hienonnettuna |
| 2 1/2 rkl | sitruunanmehua |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Lisäksi | |
| rypsiöljyä paistamiseen | |
| tilliä viimeistelyyn | |
- 1.
Lämmitä kaurajuoma ja -jogurtti hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42 astetta). Liuota hiiva nesteeseen. Lisää jauhot ja sekoita. Peitä kulho liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä kahden tunnin ajan.
- 2.
Valmista tofutahna. Valuta tofu ja murenna se haarukalla. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita tahnan ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin tekeytymään.
- 3.
Sekoita kohonneeseen taikinaan suola ja vichy juuri ennen paistamista, jotta blineistä tulee kuohkeita.
- 4.
Säädä liesi keskilämmölle ja kuumenna lettu- tai blinipannu. Lisää pannulle öljyä ja annostele taikinaa noin ½ desiä lettupannulle ja vajaa desi blinipannulle. Kypsennä blinejä, kunnes pintaan muodostuvat kuplat puhkeavat. Käännä blini ja paista, kunnes toinen puoli saa väriä. Valuta pannun reunoille öljyä sudin avulla kääntämisen jälkeen. Tarjoa blinit kuumina tofutahnan kanssa. Viimeistele annokset tillillä.
Vegaaniset blinit
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Paista kuohkeat blinit vegaanisena ja tarjoa herkullisen tillillä sekä punasipulilla maustetun savutofutahnan kanssa. Ohjeella valmistuu 16 pientä bliniä ohukaispannulla tai 10 isoa bliniä blinipannulla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | kaurajuomaa |
| 2 dl | kaurapohjaista ”jogurttia” |
| 2 tl | kuivahiivaa |
| 2 1/2 dl | tattarijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | vichyä |
Savuinen tofutahna | |
| 300 g | (1 pkt) kylmäsavutofua |
| 50 g | (1 pieni) punasipulia |
| 150 g | (1 rs) kauralevitettä |
| 1 dl | tilliä hienonnettuna |
| 2 1/2 rkl | sitruunanmehua |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Lisäksi | |
| rypsiöljyä paistamiseen | |
| tilliä viimeistelyyn | |
Valmistus
- 1
Lämmitä kaurajuoma ja -jogurtti hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42 astetta). Liuota hiiva nesteeseen. Lisää jauhot ja sekoita. Peitä kulho liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä kahden tunnin ajan.
Määrä Ainesosa 2 dl kaurajuomaa 2 dl kaurapohjaista ”jogurttia” 2 tl kuivahiivaa 2 1/2 dl tattarijauhoja 1 dl vehnäjauhoja - 2
Valmista tofutahna. Valuta tofu ja murenna se haarukalla. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita tahnan ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin tekeytymään.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) kylmäsavutofua 50 g (1 pieni) punasipulia 150 g (1 rs) kauralevitettä 1 dl tilliä hienonnettuna 2 1/2 rkl sitruunanmehua ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Sekoita kohonneeseen taikinaan suola ja vichy juuri ennen paistamista, jotta blineistä tulee kuohkeita.
Määrä Ainesosa 3/4 tl suolaa 1 1/2 dl vichyä - 4
Säädä liesi keskilämmölle ja kuumenna lettu- tai blinipannu. Lisää pannulle öljyä ja annostele taikinaa noin ½ desiä lettupannulle ja vajaa desi blinipannulle. Kypsennä blinejä, kunnes pintaan muodostuvat kuplat puhkeavat. Käännä blini ja paista, kunnes toinen puoli saa väriä. Valuta pannun reunoille öljyä sudin avulla kääntämisen jälkeen. Tarjoa blinit kuumina tofutahnan kanssa. Viimeistele annokset tillillä.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä paistamiseen tilliä viimeistelyyn
Vinkki: Kokeile taikinaan vichyn tilalle olutta.
Ravintosisältö
101
Energiaa kcal
422
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,1 g
Hiilihydraatteja
1,6 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
101
Energiaa kcal
422
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,1 g
Hiilihydraatteja
1,6 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kuivahiivaa, 1 dl tilliä hienonnettuna, ripaus mustapippuria rouhittuna, rypsiöljyä paistamiseen, tilliä viimeistelyyn.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























