Vege-italianpata

arvosana3/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Italianpadan kasvisversio syntyy Mifu-jauhiksesta, rakettispagetista ja värikkäistä kasviksista. Jätä paprikat isoiksi paloiksi ja kirsikkatomaatit kokonaisiksi, niin ne jäävät rapeiksi ja tuovat pataan purutuntumaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsuippopaprika
3 rklrypsiöljyä
2 rkltomaattipyreetä
3 dltäysjyvärakettispagettia
1 dlsipulikuutioita (pakaste)
8 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
1 tlpaprikajauhetta
1 tloreganoa
1 dlmaissia (pakaste)
1 dlherneitä (pakaste)
250 g(1 rs) mifu-jauhista
250 g(0,5 rs) kirsikkatomaatteja
suolaa, tarvittaessa

Lisäksi

1 dlhienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele suippopaprika. Halkaise, poista kanta ja siemenet ja leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplsuippopaprika
  2. 2

    Kuumenna öljy ja tomaattipyree paistokasarissa tai kattilassa. Lisää spagetti ja sipulikuutiot. Kuullota keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio, paprikajauhe ja oregano. Kypsennä viisi minuuttia. Lisää maissit, herneet ja paprika. Jatka kypsentämistä, kunnes pasta on kypsää.

    MääräAinesosa
    3 rklrypsiöljyä
    2 rkltomaattipyreetä
    3 dltäysjyvärakettispagettia
    1 dlsipulikuutioita (pakaste)
    8 dlvettä
    1 tlpaprikajauhetta
    1 tloreganoa
    1 dlmaissia (pakaste)
    1 dlherneitä (pakaste)
    1 kplkasvisliemikuutio
  3. 3

    Huuhtele kirsikkatomaatit. Sekoita tomaatit ja Mifu-jauhis pastaan. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele persiljalla.

    MääräAinesosa
    250 g(0,5 rs) kirsikkatomaatteja
    250 g(1 rs) mifu-jauhista
    suolaa, tarvittaessa

Vinkki: Voit valmistaa italianpadan myös muurinpohjapannulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä, 1 dl maissia (pakaste), 1 dl hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
4.5.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä