Vege-italianpata
15 min

Nappaa talteen!
Italianpadan kasvisversio syntyy Mifu-jauhiksesta, rakettispagetista ja värikkäistä kasviksista. Jätä paprikat isoiksi paloiksi ja kirsikkatomaatit kokonaisiksi, niin ne jäävät rapeiksi ja tuovat pataan purutuntumaa.
| 1 kpl | suippopaprika |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 3 dl | täysjyvärakettispagettia |
| 1 dl | sipulikuutioita (pakaste) |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 dl | maissia (pakaste) |
| 1 dl | herneitä (pakaste) |
| 250 g | (1 rs) mifu-jauhista |
| 250 g | (0,5 rs) kirsikkatomaatteja |
| suolaa, tarvittaessa | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 dl | hienonnettua persiljaa |
- 1.
Huuhtele suippopaprika. Halkaise, poista kanta ja siemenet ja leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi.
- 2.
Kuumenna öljy ja tomaattipyree paistokasarissa tai kattilassa. Lisää spagetti ja sipulikuutiot. Kuullota keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio, paprikajauhe ja oregano. Kypsennä viisi minuuttia. Lisää maissit, herneet ja paprika. Jatka kypsentämistä, kunnes pasta on kypsää.
- 3.
Huuhtele kirsikkatomaatit. Sekoita tomaatit ja Mifu-jauhis pastaan. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele persiljalla.
Italianpadan kasvisversio syntyy Mifu-jauhiksesta, rakettispagetista ja värikkäistä kasviksista. Jätä paprikat isoiksi paloiksi ja kirsikkatomaatit kokonaisiksi, niin ne jäävät rapeiksi ja tuovat pataan purutuntumaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | suippopaprika |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 3 dl | täysjyvärakettispagettia |
| 1 dl | sipulikuutioita (pakaste) |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 dl | maissia (pakaste) |
| 1 dl | herneitä (pakaste) |
| 250 g | (1 rs) mifu-jauhista |
| 250 g | (0,5 rs) kirsikkatomaatteja |
| suolaa, tarvittaessa | |
Lisäksi | |
| 1 dl | hienonnettua persiljaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele suippopaprika. Halkaise, poista kanta ja siemenet ja leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl suippopaprika - 2
Kuumenna öljy ja tomaattipyree paistokasarissa tai kattilassa. Lisää spagetti ja sipulikuutiot. Kuullota keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio, paprikajauhe ja oregano. Kypsennä viisi minuuttia. Lisää maissit, herneet ja paprika. Jatka kypsentämistä, kunnes pasta on kypsää.
Määrä Ainesosa 3 rkl rypsiöljyä 2 rkl tomaattipyreetä 3 dl täysjyvärakettispagettia 1 dl sipulikuutioita (pakaste) 8 dl vettä 1 tl paprikajauhetta 1 tl oreganoa 1 dl maissia (pakaste) 1 dl herneitä (pakaste) 1 kpl kasvisliemikuutio - 3
Huuhtele kirsikkatomaatit. Sekoita tomaatit ja Mifu-jauhis pastaan. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele persiljalla.
Määrä Ainesosa 250 g (0,5 rs) kirsikkatomaatteja 250 g (1 rs) mifu-jauhista suolaa, tarvittaessa
Vinkki: Voit valmistaa italianpadan myös muurinpohjapannulla.
Ravintosisältö
347
Energiaa kcal
1451
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
347
Energiaa kcal
1451
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä, 1 dl maissia (pakaste), 1 dl hienonnettua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























