Vesimelonigazpacho

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Gazpachokeiton voi tehdä vesimelonistakin. Kylmä keitto maistuu alkupalana tai kevyenä lounaana leivän kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kpl(n. 1 kg) vesimelonia
1 kplpunainen paprika
1/2 kplkurkkua
1 kplpunainen chili
1 kplpieni punasipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplruukkua basilikaa
1/2 dloliiviöljyä
1/2 kpllimetin mehu
1 rklpunaviinietikkaa
1/2 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Paloittele meloni ja poista kuoret ja siemenet. Siirrä hedelmälihat tehosekoittimeen. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenkota. Paloittele paprika, kurkku, chili ja sipulit. Lisää tehosekoittimeen. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää loppujen ainesten kanssa tehosekoittimeen.

    Surauta tasaiseksi. Jäähdytä keitto kylmäksi ja tarjoa alkupalana tai kevyenä lounaana leivän kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Punainen chili, Valkosipulinkynttä, 0,5 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä