Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vesimelonigazpacho

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Gazpachokeiton voi tehdä vesimelonistakin. Kylmä keitto maistuu alkupalana tai kevyenä lounaana leivän kanssa.

Ainekset

1/2 kpl
(n. 1 kg) vesimelonia
1 kpl
Punainen paprika
1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Punainen chili
1 kpl
Pieni punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
1/2 dl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
Limetin mehu
1 rkl
Punaviinietikkaa
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele meloni ja poista kuoret ja siemenet. Siirrä hedelmälihat tehosekoittimeen. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenkota. Paloittele paprika, kurkku, chili ja sipulit. Lisää tehosekoittimeen. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää loppujen ainesten kanssa tehosekoittimeen.

Surauta tasaiseksi. Jäähdytä keitto kylmäksi ja tarjoa alkupalana tai kevyenä lounaana leivän kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 6.7.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

77

323

7,5 g

1,0 g

1,7 g

1,7 g

0,7 g

0,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Punainen chili,

Valkosipulinkynttä,

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli