Vönerpizza

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Kasvispizza valmistuu nopeasti ja helposti käyttämällä valmista pizzataikinaa. Täytteeksi kasataan kasviksia ja rapeaksi paistuvaa Vöneriä eli vegaanisia kebablastuja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpieni punasipuli
1 kpl(150 g) suippopaprika
1 kplruukku rucolaa
600 g(1 pkt) pizzataikinaa tomaattikastikkeella (pizza kit)
175 g(1 ps) juustoraastetta
200 g(1 pkt) vöner lastuja (original)

Lisäksi

paprika- tai chilimajoneesia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele paprika ja rucola. Halkaise paprika, poista siemenet ja viipaloi paprika.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni punasipuli
    1 kpl(150 g) suippopaprika
    1 kplruukku rucolaa
  2. 2

    Aseta pizzataikina leivinpaperille pellille. Levitä tomaattikastike ja ripottele juustoraaste taikinan päälle.

    MääräAinesosa
    600 g(1 pkt) pizzataikinaa tomaattikastikkeella (pizza kit)
    175 g(1 ps) juustoraastetta
  3. 3

    Levitä sipulit ja paprikat juustoraasteen päälle. Ripottele lastut pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa 15−20 minuuttia. Viimeistele pizza rucolalla ja majoneesiraidoilla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) vöner lastuja (original)
    paprika- tai chilimajoneesia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 pkt) pizzataikinaa tomaattikastikkeella (Pizza Kit), paprika- tai chilimajoneesia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.1.2022
|
Päivitetty: 20.10.2025

Samankaltaisia reseptejä