Wrapit
30 min

Nappaa talteen!
Kääri kerralla monta erimakuista wrapia! Täytä pari tortillawrapia maissikanalla, pari tortillaa tacomaustetuilla minuuttisuikaleilla ja loput wrapit fetatäytteellä. Feta-kasvistäytteessä maistuvat myös omena, kurkku ja minttu. Ilahduta kaveriporukka täytetyillä tortilloilla!
| 370 g | (1 pkt) vehnätortillaa |
| 100 g | tuorejuustoa (esim. valkosipuli & yrtit) |
| Kanatäyte | |
|---|---|
| 300 g | kanan fileesuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | tacokastiketta |
| 50 g | maissia (pakaste) |
| 1 kpl | suippopaprika |
| 1/2 kpl | (ruukkua) korianteria |
| Lihatäyte | |
| 300 g | naudan minuuttisuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tacomausteseosta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 80 g | babypinaattia |
| Feta-kasvistäyte | |
| 100 g | tuorejuustoa tai ricottajuustoa |
| 100 g | fetajuustoa |
| 200 g | kurkkua |
| 1 kpl | omena (pieni) |
| 1/2 kpl | (ruukku) minttua |
| mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Valmista ensin täytteet. Kanatäytettä varten paista fileesuikaleita öljyssä paistinpannulla noin 6–8 minuuttia. Mausta kanat suolalla ja sekoita tacokastike ja maissi joukkoon. Huuhtele suippopaprika, poista kanta ja siemenet, leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Lisää paprikat ja korianteri kanapaistokseen.
- 2.
Lihatäyte: Paista minuuttisuikaleet öljyssä paistinpannulla kypsiksi. Mausta ne tacomausteella ja suolalla. Huuhtele ja suikaloi pinaatti. Sekoita pinaatti lihan joukkoon ja paista vielä pari minuuttia niin, että pinaatti hieman pehmenee.
- 3.
Feta-kasvistäyte: Sekoita juustot kulhossa. Huuhtele kurkku ja omena, kuutioi ne. Jos käytät ulkolaista omenaa, kuori omena. Hienonna minttu. Yhdistä kaikki täytteen aineet ja sekoita.
- 4.
Täyttäminen: Voitele neljä tortillaa tuorejuustolla. Jaa kanatäyte kahdelle juustolla voidellulle tortillalle ja lihatäyte kahdelle. Jaa feta-kasvistäyte lopuille tortilloille. Taita tortillan sivut ja alareuna hieman täytteen päälle. Kääri tortilla rullalle alareunasta aloittan ja leikkaa wrapit halutessasi keskeltä puoliksi.
Wrapit
Kääri kerralla monta erimakuista wrapia! Täytä pari tortillawrapia maissikanalla, pari tortillaa tacomaustetuilla minuuttisuikaleilla ja loput wrapit fetatäytteellä. Feta-kasvistäytteessä maistuvat myös omena, kurkku ja minttu. Ilahduta kaveriporukka täytetyillä tortilloilla!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 370 g | (1 pkt) vehnätortillaa |
| 100 g | tuorejuustoa (esim. valkosipuli & yrtit) |
Kanatäyte | |
| 300 g | kanan fileesuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | tacokastiketta |
| 50 g | maissia (pakaste) |
| 1 kpl | suippopaprika |
| 1/2 kpl | (ruukkua) korianteria |
Lihatäyte | |
| 300 g | naudan minuuttisuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tacomausteseosta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 80 g | babypinaattia |
Feta-kasvistäyte | |
| 100 g | tuorejuustoa tai ricottajuustoa |
| 100 g | fetajuustoa |
| 200 g | kurkkua |
| 1 kpl | omena (pieni) |
| 1/2 kpl | (ruukku) minttua |
| mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus
- 1
Valmista ensin täytteet. Kanatäytettä varten paista fileesuikaleita öljyssä paistinpannulla noin 6–8 minuuttia. Mausta kanat suolalla ja sekoita tacokastike ja maissi joukkoon. Huuhtele suippopaprika, poista kanta ja siemenet, leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Lisää paprikat ja korianteri kanapaistokseen.
Määrä Ainesosa 300 g kanan fileesuikaleita 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1 dl tacokastiketta 50 g maissia (pakaste) 1 kpl suippopaprika 1/2 kpl (ruukkua) korianteria - 2
Lihatäyte: Paista minuuttisuikaleet öljyssä paistinpannulla kypsiksi. Mausta ne tacomausteella ja suolalla. Huuhtele ja suikaloi pinaatti. Sekoita pinaatti lihan joukkoon ja paista vielä pari minuuttia niin, että pinaatti hieman pehmenee.
Määrä Ainesosa 300 g naudan minuuttisuikaleita 1 rkl rypsiöljyä 2 rkl tacomausteseosta 1/2 tl suolaa 80 g babypinaattia - 3
Feta-kasvistäyte: Sekoita juustot kulhossa. Huuhtele kurkku ja omena, kuutioi ne. Jos käytät ulkolaista omenaa, kuori omena. Hienonna minttu. Yhdistä kaikki täytteen aineet ja sekoita.
Määrä Ainesosa 100 g tuorejuustoa tai ricottajuustoa 100 g fetajuustoa 200 g kurkkua 1 kpl omena (pieni) 1/2 kpl (ruukku) minttua mustapippuria rouhittuna - 4
Täyttäminen: Voitele neljä tortillaa tuorejuustolla. Jaa kanatäyte kahdelle juustolla voidellulle tortillalle ja lihatäyte kahdelle. Jaa feta-kasvistäyte lopuille tortilloille. Taita tortillan sivut ja alareuna hieman täytteen päälle. Kääri tortilla rullalle alareunasta aloittan ja leikkaa wrapit halutessasi keskeltä puoliksi.
Määrä Ainesosa 370 g (1 pkt) vehnätortillaa 100 g tuorejuustoa (esim. valkosipuli & yrtit)
Ravintosisältö
318
Energiaa kcal
1332
Energiaa kj
20,7 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
24,2 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
318
Energiaa kcal
1332
Energiaa kj
20,7 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
24,2 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 370 g (1 pkt) vehnätortillaa, 2 rkl tacomausteseosta, 0.5 kpl (ruukku) minttua, mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























