Yrtti-valkosipuliboston | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yrtti-valkosipuliboston
Play

Yrtti-valkosipuliboston

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Leivo sämpylöistä suolainen bostonkakku illanistujaisiin tai kahvipöytään. Piilota sämpyläkierteiden väliin tuorejuustoa, rouskuvia siemeniä sekä ruoho- ja valkosipulia.

Ainekset

25 g
hiivaa
3 dl
vettä
1 tl
suolaa
2 tl
siirappia
3 rkl
rypsiöljyä
8 dl
sämpyläjauhoja

täyte

2 kpl
valkosipulinkynttä
75 g
margariinia
1
ruukku ruohosipulia
200 g
(1 pkt) valkosipulituorejuustoa
50 g
(1 dl) siemensekoitusta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja öljy. Lisää jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla lämpimässä 30 minuuttia.Yrtti-valkosipuliboston1

3 dl
vettä
3 rkl
rypsiöljyä
2 tl
siirappia
1 tl
suolaa
25 g
hiivaa
8 dl
sämpyläjauhoja
2

Kuori valkosipulinkynnet. Puserra ne pehmeään margariiniin. Silppua ruohosipuli. Vuoraa irtopohjavuoka tai pyöreä uunivuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla. Säädä uuni 200 asteeseen. Yrtti-valkosipuliboston2

2 kpl
valkosipulinkynttä
75 g
margariinia
1
ruukku ruohosipulia
3

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 35 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä margariini ja tuorejuusto taikinan päälle. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppu ja siemenet. Kääri levy rullaksi.Yrtti-valkosipuliboston3

200 g
(1 pkt) valkosipulituorejuustoa
50 g
(1 dl) siemensekoitusta
4

Leikkaa rullasta 8 tasakokoista palaa. Laita yksi pala vuoan keskelle ja loput reunoille. Ripota siemeniä halutessasi pinnalle. Anna kohota 15 minuuttia. Paista sämpyläbostonia uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.Yrtti-valkosipuliboston4

Vinkki: Kokeile täytteeseen myös muita maustettuja tuorejuustoja ja yrttejä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

963

230

22,6 g

5,6 g

2,4 g

2,1 g

0,6 g

4,8 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

8 dl sämpyläjauhoja .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli