Yrtti-valkosipuliboston
Noin 2 tuntia (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo sämpylöistä suolainen bostonkakku illanistujaisiin tai kahvipöytään. Piilota sämpyläkierteiden väliin tuorejuustoa, rouskuvia siemeniä sekä ruoho- ja valkosipulia.
| 25 g | hiivaa |
| 3 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | siirappia |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 8 dl | sämpyläjauhoja |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 75 g | margariinia |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 200 g | (1 pkt) valkosipulituorejuustoa |
| 50 g | (1 dl) siemensekoitusta |
- 1.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja öljy. Lisää jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla lämpimässä 30 minuuttia.
- 2.
Kuori valkosipulinkynnet. Puserra ne pehmeään margariiniin. Silppua ruohosipuli. Vuoraa irtopohjavuoka tai pyöreä uunivuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla. Säädä uuni 200 asteeseen.
- 3.
Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 35 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä margariini ja tuorejuusto taikinan päälle. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppu ja siemenet. Kääri levy rullaksi.
- 4.
Leikkaa rullasta 8 tasakokoista palaa. Laita yksi pala vuoan keskelle ja loput reunoille. Ripota siemeniä halutessasi pinnalle. Anna kohota 15 minuuttia. Paista sämpyläbostonia uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
Yrtti-valkosipuliboston
arvosana3/5
Noin 2 tuntia (josta 40 min aktiivista)
Leivo sämpylöistä suolainen bostonkakku illanistujaisiin tai kahvipöytään. Piilota sämpyläkierteiden väliin tuorejuustoa, rouskuvia siemeniä sekä ruoho- ja valkosipulia.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 25 g | hiivaa |
| 3 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | siirappia |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 8 dl | sämpyläjauhoja |
Täyte | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 75 g | margariinia |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 200 g | (1 pkt) valkosipulituorejuustoa |
| 50 g | (1 dl) siemensekoitusta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja öljy. Lisää jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla lämpimässä 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 3 rkl rypsiöljyä 2 tl siirappia 1 tl suolaa 25 g hiivaa 8 dl sämpyläjauhoja - 2
Kuori valkosipulinkynnet. Puserra ne pehmeään margariiniin. Silppua ruohosipuli. Vuoraa irtopohjavuoka tai pyöreä uunivuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla. Säädä uuni 200 asteeseen.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 75 g margariinia 1 kpl ruukku ruohosipulia - 3
Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 35 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä margariini ja tuorejuusto taikinan päälle. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppu ja siemenet. Kääri levy rullaksi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) valkosipulituorejuustoa 50 g (1 dl) siemensekoitusta - 4
Leikkaa rullasta 8 tasakokoista palaa. Laita yksi pala vuoan keskelle ja loput reunoille. Ripota siemeniä halutessasi pinnalle. Anna kohota 15 minuuttia. Paista sämpyläbostonia uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
Vinkki: Kokeile täytteeseen myös muita maustettuja tuorejuustoja ja yrttejä.
Ravintosisältö
405
Energiaa kcal
1696
Energiaa kj
24,4 g
Rasvaa
8,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,4 g
Hiilihydraatteja
2,6 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
8,9 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
405
Energiaa kcal
1696
Energiaa kj
24,4 g
Rasvaa
8,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,4 g
Hiilihydraatteja
2,6 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
8,9 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























