Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrtti-valkosipuliboston

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Leivo sämpylöistä suolainen bostonkakku illanistujaisiin tai kahvipöytään. Piilota sämpyläkierteiden väliin tuorejuustoa, rouskuvia siemeniä sekä ruoho- ja valkosipulia.

Ainekset

25 g
hiivaa
3 dl
vettä
1 tl
suolaa
2 tl
siirappia
3 rkl
rypsiöljyä
8 dl
sämpyläjauhoja

Täyte

2 kpl
valkosipulinkynttä
75 g
margariinia
1 kpl
ruukku ruohosipulia
200 g
(1 pkt) valkosipulituorejuustoa
50 g
(1 dl) siemensekoitusta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja öljy. Lisää jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla lämpimässä 30 minuuttia.

3 dl
vettä
3 rkl
rypsiöljyä
2 tl
siirappia
1 tl
suolaa
25 g
hiivaa
8 dl
sämpyläjauhoja
2

Kuori valkosipulinkynnet. Puserra ne pehmeään margariiniin. Silppua ruohosipuli. Vuoraa irtopohjavuoka tai pyöreä uunivuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla. Säädä uuni 200 asteeseen.

2 kpl
valkosipulinkynttä
75 g
margariinia
1 kpl
ruukku ruohosipulia
3

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 35 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä margariini ja tuorejuusto taikinan päälle. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppu ja siemenet. Kääri levy rullaksi.

200 g
(1 pkt) valkosipulituorejuustoa
50 g
(1 dl) siemensekoitusta
4

Leikkaa rullasta 8 tasakokoista palaa. Laita yksi pala vuoan keskelle ja loput reunoille. Ripota siemeniä halutessasi pinnalle. Anna kohota 15 minuuttia. Paista sämpyläbostonia uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Vinkki: Kokeile täytteeseen myös muita maustettuja tuorejuustoja ja yrttejä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.9.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

405

1696

24,4 g

8,6 g

35,4 g

2,6 g

3,8 g

8,9 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli