Yrtti-valkosipuliboston

arvosana3/5

(2)arviota
8 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 40 min aktiivista)

Leivo sämpylöistä suolainen bostonkakku illanistujaisiin tai kahvipöytään. Piilota sämpyläkierteiden väliin tuorejuustoa, rouskuvia siemeniä sekä ruoho- ja valkosipulia.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
25 ghiivaa
3 dlvettä
1 tlsuolaa
2 tlsiirappia
3 rklrypsiöljyä
8 dlsämpyläjauhoja

Täyte

2 kplvalkosipulinkynttä
75 gmargariinia
1 kplruukku ruohosipulia
200 g(1 pkt) valkosipulituorejuustoa
50 g(1 dl) siemensekoitusta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja öljy. Lisää jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla lämpimässä 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 dlvettä
    3 rklrypsiöljyä
    2 tlsiirappia
    1 tlsuolaa
    25 ghiivaa
    8 dlsämpyläjauhoja
  2. 2

    Kuori valkosipulinkynnet. Puserra ne pehmeään margariiniin. Silppua ruohosipuli. Vuoraa irtopohjavuoka tai pyöreä uunivuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla. Säädä uuni 200 asteeseen.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    75 gmargariinia
    1 kplruukku ruohosipulia
  3. 3

    Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 35 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä margariini ja tuorejuusto taikinan päälle. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppu ja siemenet. Kääri levy rullaksi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) valkosipulituorejuustoa
    50 g(1 dl) siemensekoitusta
  4. 4

    Leikkaa rullasta 8 tasakokoista palaa. Laita yksi pala vuoan keskelle ja loput reunoille. Ripota siemeniä halutessasi pinnalle. Anna kohota 15 minuuttia. Paista sämpyläbostonia uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Vinkki: Kokeile täytteeseen myös muita maustettuja tuorejuustoja ja yrttejä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.9.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä