Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja öljy. Lisää jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla lämpimässä 30 minuuttia.
Kuori valkosipulinkynnet. Puserra ne pehmeään margariiniin. Silppua ruohosipuli. Vuoraa irtopohjavuoka tai pyöreä uunivuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla. Säädä uuni 200 asteeseen.
Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 35 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä margariini ja tuorejuusto taikinan päälle. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppu ja siemenet. Kääri levy rullaksi.
Leikkaa rullasta 8 tasakokoista palaa. Laita yksi pala vuoan keskelle ja loput reunoille. Ripota siemeniä halutessasi pinnalle. Anna kohota 15 minuuttia. Paista sämpyläbostonia uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
Vinkki: Kokeile täytteeseen myös muita maustettuja tuorejuustoja ja yrttejä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
405
1696
24,4 g
8,6 g
35,4 g
2,6 g
3,8 g
8,9 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli