Yrttinen uunihauki ja kauratto

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Timjamihauki muodostaa kauraton kanssa herkullisen kokonaisuuden. Koko yrttiruukku tulee käytettyä, kun sitä hyödynnetään niin kalan kuin kauraton maustamiseen. Kauratto on kotimainen ja kuiturikas versio perinteisestä risotosta. Se saa makua siideristä ja voimakkaasta juustosta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

TIMJAMIHAUKI

600 ghaukifileetä (ruodotonta)
1/2 kplruukku timjamia (½ dl hienonnettuna)
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

KAURATTO

4 dlkaura-ateriajyviä
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplruukku timjamia (½ dl hienonnettuna)
1 rklrypsiöljyä
10 dlvettä
1 kplkasvisannosfondi
2 dlkuivaa omenasiideriä
70 g(2 dl) mustaleima emmentalia raastettuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Leikkaa ruodoton haukifilee annospaloiksi ja nosta palat uunivuokaan leivinpaperin päälle.

    MääräAinesosa
    600 ghaukifileetä (ruodotonta)
  2. 2

    Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään timjami, valkosipuli ja öljy.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukku timjamia (½ dl hienonnettuna)
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Ripottele kalapaloille suola ja pippuri. Levitä öljyseos päälle.

    MääräAinesosa
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Anna kalan maustua kauraton valmistuksen ajan. Kun kauratto on kypsynyt pannulla 15 minuuttia, siirrä kala 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 10–15 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.

  5. 5

    Valmista kauratto. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukku timjamia (½ dl hienonnettuna)
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsipuli
  6. 6

    Kuumenna vesi ja liota siihen annosfondi.

    MääräAinesosa
    10 dlvettä
    1 kplkasvisannosfondi
  7. 7

    Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä paistinpannulla. Sekoita kaura-ateriajyvät joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    4 dlkaura-ateriajyviä
  8. 8

    Kaada siideri ja puolet kasvisliemestä pannulle ja kuumenna välillä sekoitellen kunnes liemi on imeytynyt. Lisää loput kasvisliemestä noin 1 dl kerrallaan. Kuumenna sekoitellen ja lisää lientä vasta kun edellinen erä on imeytynyt. Jatka kunnes kaura on sopivan kypsää ja lisää tarvittaessa kasvisliemen loppuessa kuumaa vettä. Kauratto kypsyy noin 30 minuutissa. Kauraton rakenne on viljaisemman rouheaa kuin perinteisen risoton.

    MääräAinesosa
    2 dlkuivaa omenasiideriä
  9. 9

    Sekoita lopuksi joukkoon emmentalraaste ja ripottele pinnalle timjami. Tarjoa uunihauki kauraton kanssa.

    MääräAinesosa
    70 g(2 dl) mustaleima emmentalia raastettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
23.12.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä