Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttinen uunihauki ja kauratto

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Timjamihauki muodostaa kauraton kanssa herkullisen kokonaisuuden. Koko timjamiruukku tulee käytettyä, kun sitä hyödynnetään niin kalan kuin kauraton maustamiseen. Kauratto on kotimainen ja kuiturikas versio perinteisestä risotosta. Siideri ja mustaleima emmental antavat maun tälle kauratolle.

Ainekset

TIMJAMIHAUKI

600 g
haukifileetä (ruodotonta)
1/2 kpl
ruukku timjamia (½ dl hienonnettuna)
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

KAURATTO

4 dl
kaura-ateriajyviä
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 kpl
ruukku timjamia (½ dl hienonnettuna)
1 rkl
rypsiöljyä
10 dl
vettä
1 kpl
kasvisannosfondi
2 dl
kuivaa omenasiideriä
70 g
(2 dl) mustaleima emmentalia raastettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa ruodoton haukifilee annospaloiksi ja nosta palat uunivuokaan leivinpaperin päälle.

600 g
haukifileetä (ruodotonta)
2

Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään timjami, valkosipuli ja öljy.

1/2 kpl
ruukku timjamia (½ dl hienonnettuna)
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
3

Ripottele kalapaloille suola ja pippuri. Levitä öljyseos päälle.

3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Anna kalan maustua kauraton valmistuksen ajan. Kun kauratto on kypsynyt pannulla 15 minuuttia, siirrä kala 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 10–15 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.

5

Valmista kauratto. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen.

1/2 kpl
ruukku timjamia (½ dl hienonnettuna)
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
6

Kuumenna vesi ja liota siihen annosfondi.

10 dl
vettä
1 kpl
kasvisannosfondi
7

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä paistinpannulla. Sekoita kaura-ateriajyvät joukkoon.

1 rkl
rypsiöljyä
4 dl
kaura-ateriajyviä
8

Kaada siideri ja puolet kasvisliemestä pannulle ja kuumenna välillä sekoitellen kunnes liemi on imeytynyt. Lisää loput kasvisliemestä noin 1 dl kerrallaan. Kuumenna sekoitellen ja lisää lientä vasta kun edellinen erä on imeytynyt. Jatka kunnes kaura on sopivan kypsää ja lisää tarvittaessa kasvisliemen loppuessa kuumaa vettä. Kauratto kypsyy noin 30 minuutissa. Kauraton rakenne on viljaisemman rouheaa kuin perinteisen risoton.

2 dl
kuivaa omenasiideriä
9

Sekoita lopuksi joukkoon emmentalraaste ja ripottele pinnalle timjami. Tarjoa uunihauki kauraton kanssa.

Vinkki: Katso videolta (sis. linkki) vinkit hauen ruotojen poistamiseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
|
Muokattu: 21.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

604

2529

20,3 g

5,0 g

56,8 g

2,0 g

4,8 g

42,8 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli