Yrttinen uunihauki ja kauratto | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yrttinen uunihauki ja kauratto

Yrttinen uunihauki ja kauratto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Timjamihauki muodostaa kauraton kanssa herkullisen kokonaisuuden. Koko timjamiruukku tulee käytettyä, kun sitä hyödynnetään niin kalan kuin kauraton maustamiseen. Kauratto on kotimainen ja kuiturikas versio perinteisestä risotosta. Siideri ja mustaleima emmental antavat maun tälle kauratolle.

Ruokavaliot

Ainekset

timjamihauki

600 g
haukifileetä (ruodotonta)
1/2
ruukkua timjamia (½ dl hienonnettuna)
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

kauratto

4 dl
kaura-ateriajyviä
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2
ruukkua timjamia (½ dl hienonnettuna)
1 rkl
rypsiöljyä
10 dl
vettä
1 kpl
kasvisannosfondi
2 dl
kuivaa omenasiideriä
70 g
(2 dl) mustaleima emmentalia raastettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa ruodoton haukifilee annospaloiksi ja nosta palat uunivuokaan leivinpaperin päälle.

600 g
haukifileetä (ruodotonta)
2

Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään timjami, valkosipuli ja öljy.

1/2
ruukkua timjamia (½ dl hienonnettuna)
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
3

Ripottele kalapaloille suola ja pippuri. Levitä öljyseos päälle.

3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Anna kalan maustua kauraton valmistuksen ajan. Kun kauratto on kypsynyt pannulla 15 minuuttia, siirrä kala 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 10–15 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.

5

Valmista kauratto. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen.

1/2
ruukkua timjamia (½ dl hienonnettuna)
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
6

Kuumenna vesi ja liota siihen annosfondi.

10 dl
vettä
1 kpl
kasvisannosfondi
7

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä paistinpannulla. Sekoita kaura-ateriajyvät joukkoon.

1 rkl
rypsiöljyä
4 dl
kaura-ateriajyviä
8

Kaada siideri ja puolet kasvisliemestä pannulle ja kuumenna välillä sekoitellen kunnes liemi on imeytynyt. Lisää loput kasvisliemestä noin 1 dl kerrallaan. Kuumenna sekoitellen ja lisää lientä vasta kun edellinen erä on imeytynyt. Jatka kunnes kaura on sopivan kypsää ja lisää tarvittaessa kasvisliemen loppuessa kuumaa vettä. Kauratto kypsyy noin 30 minuutissa. Kauraton rakenne on viljaisemman rouheaa kuin perinteisen risoton.

2 dl
kuivaa omenasiideriä
9

Sekoita lopuksi joukkoon emmentalraaste ja ripottele pinnalle timjami. Tarjoa uunihauki kauraton kanssa.

Vinkki: Katso videolta (sis. linkki) vinkit hauen ruotojen poistamiseen.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
Muokattu: 23.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2526

603

20,3 g

5,0 g

56,8 g

2,0 g

4,8 g

42,8 g

2,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua timjamia (½ dl hienonnettuna),

ruukkua timjamia (½ dl hienonnettuna) .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli