Helpot pimientos de padron -paprikat ovat kesän hittiherkku. Ne valmistuvat vain parissa minuutissa grillissä. Dippaa grillattuja pikkupaprikoita sitruuna-anjoviskastikkeseen.
Tapaspaprikat ja sitruuna-anjoviskastike
Helpot pimientos de padron -paprikat ovat kesän hittiherkku. Ne valmistuvat vain parissa minuutissa grillissä. Dippaa grillattuja pikkupaprikoita sitruuna-anjoviskastikkeseen.
Tomaatin voi grillata sellaisenaan, yrteillä marinoituna tai täytettynä. Tomaatti saa hyvää pintaa grillissä jo viiden minuutin jälkeen. Grillaa rapeiksi myös leipäviipaleita, täytä tomaateilla ja saat bruschetta-tyyliset alkupalat.
Grillissä broccolinit valmistuvat nopeasti. Öljyä broccolinit ja mausta suolalla ja pippurilla – ja halutessasi chilillä. Grillattujen broccolinien seurana voi tarjota fetajuustoa, oliiveja ja itse tehtyä chimichurri-yrttikastiketta.
Maissi on grillivihannesten klassikko. Ennen grilliä maissin pintaan voi sivellä öljyä tai voita ja grillata sitten miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia käännellen. Maissi sopii myös pujoteltavaksi grillivartaisiin viipaleiksi leikattuna.
Avokado on helpointa grillata halkaistuna. Poista siemenet ja jätä kuori. Sivele öljyllä ja grillaa kuumalla leikkuupinta alaspäin, kunnes avokadoissa on hyvä väri. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Voit nauttia grillatun avokadon esimerkiksi pastan joukossa.
Sipulinippu sopii myös grillaajan kesäkeittiöön. Sivele halkaistut sipulit öljyllä sekä hunajalla ja paista nopeasti grillissä. Voit grillata sipulit myös folionyyteissä perunoiden, salaattijuuston ja tillin kera.