Älä heitä vesimeloninkuoria pois, vaan pikkelöi kuorista maustekurkun tapaan käytettävä lisuke. Sujauta pikkelöidyt vesimelonit esimerkiksi salaattiin, leipiin tai hodareiden väliin.
Ai tätäkin voi syödä! Kasvisten "turhat" osat ovatkin herkkua
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 2.10.2018
|Muokattu: 30.1.2025
Vähennä ruoantähteiden määrää käyttämällä kasvisten varret sekä lehdet ruoanlaitossa. Mausta ruoka basilikan varsilla, käytä parsakaali kokonaan ja tee vesimelonin kuorista maistuva lisuke.
Pikkelöi vesimelonin kuoret
Naattidippi porkkanasta
Soseuta porkkanan naateista dippi ja tarjoile maukkaiden pekoni-porkkanoiden kanssa.
Lisää kukkakaalin lehdet risottoon
Paista kukkakaalin lehdet kukkakaali-kvinoarisoton joukkoon.
Parsakaalin varret ovat hyvä lisuke salaatteihin tai keittoihin
Keitä parsakaalit kokonaisina ja käytä varsi tankoparsan tapaan. Lisää salaattiin esimerkiksi chilillä ja korianterilla marinoitua parsakaalia.









