Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ai tätäkin voi syödä! Kasvisten "turhat" osat ovatkin herkkua

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 2.10.2018
|
Muokattu: 6.2.2024
Vähennä ruoantähteiden määrää käyttämällä kasvisten varret sekä lehdet ruoanlaitossa. Mausta ruoka basilikan varsilla, käytä parsakaali kokonaan ja tee vesimelonin kuorista maistuva lisuke.

Pikkelöi vesimelonin kuoret

Älä heitä vesimeloninkuoria pois, vaan pikkelöi kuorista maustekurkun tapaan käytettävä lisuke. Sujauta pikkelöidyt vesimelonit esimerkiksi salaattiin, leipiin tai hodareiden väliin.

Naattidippi porkkanasta

Soseuta porkkanan naateista dippi ja tarjoile maukkaiden pekoni-porkkanoiden kanssa.

Lisää kukkakaalin lehdet risottoon

Paista kukkakaalin lehdet kukkakaali-kvinoarisoton joukkoon.

Parsakaalin varret ovat hyvä lisuke salaatteihin tai keittoihin

Keitä parsakaalit kokonaisina ja käytä varsi tankoparsan tapaan. Lisää salaattiin esimerkiksi chilillä ja korianterilla marinoitua parsakaalia.