Ai tätäkin voi syödä! Kasvisten "turhat" osat ovatkin herkkua

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 2.10.2018
|
Muokattu: 30.1.2025
Vähennä ruoantähteiden määrää käyttämällä kasvisten varret sekä lehdet ruoanlaitossa. Mausta ruoka basilikan varsilla, käytä parsakaali kokonaan ja tee vesimelonin kuorista maistuva lisuke.

Pikkelöi vesimelonin kuoret

Älä heitä vesimeloninkuoria pois, vaan pikkelöi kuorista maustekurkun tapaan käytettävä lisuke. Sujauta pikkelöidyt vesimelonit esimerkiksi salaattiin, leipiin tai hodareiden väliin.

Pikkelöity vesimelonin kuori
Pikkelöity vesimelonin kuori

Pikkelöity vesimelonin kuori

Naattidippi porkkanasta

Soseuta porkkanan naateista dippi ja tarjoile maukkaiden pekoni-porkkanoiden kanssa.

Pekoni-porkkanat ja naattidippi
Pekoni-porkkanat ja naattidippi

Pekoni-porkkanat ja naattidippi

Lisää kukkakaalin lehdet risottoon

Paista kukkakaalin lehdet kukkakaali-kvinoarisoton joukkoon.

Kukkakaali-kvinoarisotto
Kukkakaali-kvinoarisotto

Kukkakaali-kvinoarisotto

Parsakaalin varret ovat hyvä lisuke salaatteihin tai keittoihin

Keitä parsakaalit kokonaisina ja käytä varsi tankoparsan tapaan. Lisää salaattiin esimerkiksi chilillä ja korianterilla marinoitua parsakaalia.

Paahdettu parsakaali-papusalaatti
Paahdettu parsakaali-papusalaatti

Paahdettu parsakaali-papusalaatti

Marinoitu parsakaali
Marinoitu parsakaali

Marinoitu parsakaali