Paahdettu parsakaali-papusalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Parsakaali-papusalaatti on ihana lämmin salaatti, joka toimii sellaisenaan tai lisukkeena. Paahda parsakaali suippopaprikan, papujen ja pähkinöiden kanssa uunissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplsuippopaprikaa
300 gparsakaalia
250 gvihreitä papuja
2 dlmaapähkinöitä
2 rklrypsiöljyä
2 tlcurryjauhetta
1/2 tlsuolaa
1 kplsitruuna
100 gbabypinaattia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. 2

    Huuhtele ja leikkaa suippopaprikat ja parsakaalit suupaloiksi ja parsakaalin varsi ohuiksi viipaleiksi. Levitä paprikat, parsakaalit, pavut ja pähkinät uunipellille. Sekoita öljy, curry ja suola joukkoon. Paahda uunissa 10-15 minuuttia sekoittaen pari kertaa paahtamisen aikana.

    MääräAinesosa
    2 kplsuippopaprikaa
    300 gparsakaalia
    250 gvihreitä papuja
    2 dlmaapähkinöitä
    2 rklrypsiöljyä
    2 tlcurryjauhetta
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Purista sitruunasta mehu ja sekoita se ja pinaatti paahdettujen kasvisten joukkoon. Tarjoa salaatti kevyenä pääruokana tai esimerkiksi broilerin lisukkeena.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    100 gbabypinaattia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
9.8.2018
|
Päivitetty: 2.12.2025

Samankaltaisia reseptejä