- Ei ole mikään salaisuus, että kesäherneet maistuvat parhaalta tuoreeltaan: syö ne siis mahdollisimman pian ostamisen jälkeen!
- Voit käyttää makeita herneitä ruokiin sellaisenaan. Riivi vain herneet irti paloista ja lisää, salaatteihin, pastoihin ja pannuruokiin
- Jos herneet ovat jo kovempia ja kuivemman makuisia, kannattaa ne kypsentää. Keitä tai höyrytä herneitä, kunnes ne ovat kirkkaan vihreitä ja pehmeitä. Käytä ruokiin suoraan tai paista vielä pikaisesti pannulla.
Hei herneillä herkuttelija, oletko jo kokeillut tätä? Hernepestopasta ja 4 muuta helppoa kesäruokaa herneestä
Keitä, höyrytä, paista: näin käytät tuoreita herneitä keittiössä
5 herkullista hernereseptiä kesään
### 1. Kesälounasta minuuteissa | Hernepestopasta
### 2. Grilliruoan kylkeen | Helppo hernesalsa
Korianteria, limeä, chiliä, juustokuminaa… Mausta tuoreet herneet meksikolaisesta ruoasta tutuin maustein, niin saat uuden suosikkilisukkeen kesän grilliruoille. Kukkakaalista leikatut pihvit ovat yksi vaihtoehto, mutta hernesalsa on herkkua myös vaalean kalan, mausteisen lihan ja kanan kanssa.
### 3. Kaalin ja herneen herkullinen liitto | Lämmin kaali-hernesalaatti
Tee kesäruoaksi helppo kaali-hernesalaatti! Tarvitset vain kaalia, tuoreita herneitä, nokareen smetanaa, hieman tilliä ja ripauksen suolaa. Hetkessä valmis lämmin salaatti maistuu vaikka grillimakkaran tai savukalan kaverina.
### 4. Hernekeiton kesäversio | Ranskalainen crème ninon
Talvella syödään hernerokkaa, mutta kesällä kelpaa herkutella crème ninonilla eli ranskalaisella hernesosekeitolla. Raikkaan vihreä ja kepeä keitto maistuu ihanalta sellaisenaankin, mutta kun ripottelet pinnalle paahdettuja pekaanipähkinöitä ja rapeaa pekonimurua, saat siitä entistä herkullisemman.
5. Hernerisotto lohella
Herneet, lohi ja ranskankerma – tässä risotossa maistuu kesä! Hellan ääressä ei tarvitse huhkia kauaa, sillä risotto valmistuu puolessa tunnissa.