Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hei herneillä herkuttelija, oletko jo kokeillut tätä? Hernepestopasta ja 4 muuta helppoa kesäruokaa herneestä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 5.7.2021
|
Muokattu: 28.6.2021
Kotimaiset herneet kuuluvat kesän parhaisiin herkkuihin. Pussillinen herneenpalkoja katoaa nopeasti parempiin suihin ihan sellaisenaan syötynä, mutta tuoreita herneitä kannattaa kokeilla myös ruoanlaitossa. Pyöräytä vaikka helppo hernepasta, tee herkullista hernesalaattia tai kokeile hernekeiton kesäversiota. Tässä 5 huippuhyvää hernereseptiä!

Keitä, höyrytä, paista: näin käytät tuoreita herneitä keittiössä

  • Ei ole mikään salaisuus, että kesäherneet maistuvat parhaalta tuoreeltaan: syö ne siis mahdollisimman pian ostamisen jälkeen!
  • Voit käyttää makeita herneitä ruokiin sellaisenaan. Riivi vain herneet irti paloista ja lisää, salaatteihin, pastoihin ja pannuruokiin
  • Jos herneet ovat jo kovempia ja kuivemman makuisia, kannattaa ne kypsentää. Keitä tai höyrytä herneitä, kunnes ne ovat kirkkaan vihreitä ja pehmeitä. Käytä ruokiin suoraan tai paista vielä pikaisesti pannulla.

5 herkullista hernereseptiä kesään

1. Kesälounasta minuuteissa | Hernepestopasta

2. Grilliruoan kylkeen | Helppo hernesalsa

Korianteria, limeä, chiliä, juustokuminaa… Mausta tuoreet herneet meksikolaisesta ruoasta tutuin maustein, niin saat uuden suosikkilisukkeen kesän grilliruoille. Kukkakaalista leikatut pihvit ovat yksi vaihtoehto, mutta hernesalsa on herkkua myös vaalean kalan, mausteisen lihan ja kanan kanssa.

3. Kaalin ja herneen herkullinen liitto | Lämmin kaali-hernesalaatti

Tee kesäruoaksi helppo kaali-hernesalaatti! Tarvitset vain kaalia, tuoreita herneitä, nokareen smetanaa, hieman tilliä ja ripauksen suolaa. Hetkessä valmis lämmin salaatti maistuu vaikka grillimakkaran tai savukalan kaverina.

4. Hernekeiton kesäversio | Ranskalainen crème ninon

Talvella syödään hernerokkaa, mutta kesällä kelpaa herkutella crème ninonilla eli ranskalaisella hernesosekeitolla. Raikkaan vihreä ja kepeä keitto maistuu ihanalta sellaisenaankin, mutta kun ripottelet pinnalle paahdettuja pekaanipähkinöitä ja rapeaa pekonimurua, saat siitä entistä herkullisemman.

5. Hernerisotto lohella

Herneet, lohi ja ranskankerma – tässä risotossa maistuu kesä! Hellan ääressä ei tarvitse huhkia kauaa, sillä risotto valmistuu puolessa tunnissa.

Minttua, pekonia ja parsaa: parhaat makuparit herneelle

Herneen makeus tuo herkullisen jujun moniin ruokiin. Yhdistä herne raikkaan rapeisiin kasviksiin, kuten kesäkurpitsaan, parsaan ja kaaliin tai etsi sille suolainen vastapari pekonista, kovista juustoista tai kalasta. Makea herne rakastaa myös yrttejä, ja sen seuraan sopii niin minttu, tilli, basilika kuin rakuunakin.

Lisää hyvää herneestä: