Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppoa, kotimaista, terveellistä, taloudellista, sesongin mukaista – Yhteishyvän reseptien taustalla on tarkat laatuvaatimukset

Teksti:
Iina Kansonen
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 13.3.2019
|
Muokattu: 20.1.2023
Yhteishyvän reseptit suunnitellaan suomalaisiin koteihin sopiviksi, terveellisiksi ja monipuolisiksi. Hävikkiä pyritään välttämään ja raaka-aineet löytyvät Prismoista ja S-marketeista. Ruokasisältöjen sisältöpäällikkö Sanna Autio kertoo Yhteishyvän reseptilupauksista.

Suomalaiseen kotiin sopivia – onnistut varmasti

"Yhteishyvän resepteillä ruoanlaitto onnistuu aina, sillä jokainen resepti on ammattilaisen suunnittelema ja testaama. Verkkosivuiltamme löytyy runsaasti myös ruoanlaitto- ja vinkkivideoita", ruokasisältöjen sisältöpäällikkö Sanna Autio kertoo.

Ruokaohjeita tehdään niin sinkkutalouksille kuin lapsiperheillekin. On leivontaa, helppoja ja nopeita arkiruokareseptejä sekä reseptejä viikonloppuun ja juhlaan.

Ruokatrendeistä ja ilmiöresepteistä kiinnostuneita Autio kehottaa seuraamaan Yhteishyvää Facebookissa tai Instagramissa.

Yhteishyvän reseptit on suunniteltu suomalainen maku edellä. Resepteissä suositaan kotimaisia tuotteita. Suolaa ja sokeria käytetään suomalaisten ravitsemussuositusten mukaisesti.

Yhteishyvän Sesonki-liitteen ja Yhteishyvä.fi:n reseptit laaditaan S-kokeilukeittiössä Ässäkeskuksessa.

Fiksuja ja taloudellisia – ei hävikkiä

Reseptit suunnitellaan aina kuluttajalähtöisesti. Ainesosaluettelot pyritään pitämään lyhyinä, eikä niihin lisätä mitään ylimääräistä. Turhat työvaiheet on karsittu ja tiskin määrä minimoitu.

Resepteissä ei käytetä tuotemerkkejä: asiakas saa itse valita, minkä merkkisen tuotteen valitsee. Jo suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon, mitä suomalaiset kuluttavat.

"Esimerkiksi kanasuikaleita ja jauhelihaa ostetaan paljon, joten niistä myös tehdään paljon reseptejä", Autio kertoo.

Lisäksi hävikkiä pyritään välttämään. Suomessa hävikkiä syntyy eniten kotitalouksissa.

"Hävikin vähentäminen on merkittävä teko sekä kukkaron että ilmaston kannalta. Pyrimme käyttämään pakkaukset kokonaan. Hävikkiresepteissämme vinkataan, mihin esimerkiksi kuivuneet leivänkannikat voi käyttää."

Terveellisiä ja monipuolisia – eri ruokavaliot huomioitu

"Resepteissämme huomioidaan aina terveellisyys. Etenkin lasten terveellinen ruokailu on meille tärkeää", Autio sanoo.

Yhteishyvän resepteissä käytetään runsaasti satokausikasviksia ja sesongin kaloja. Ne ovat sesongin raaka-aineita, jotka ovat myyntihetkellään parhaimmillaan ja edullisimmillaan.

Suolan, sokerin ja rasvan määrä pidetään resepteissä kohtuullisena. Voi kuuluu Yhteishyvän resepteissä juhlaan – arkiruokaresepteissä suositaan öljyjä. Lisäksi annosten kokonaisenergiamäärä huomioidaan.

Lähes kaikkien reseptien ravintoainesisällöt löytyvät Yhteishyvän verkkosivuilta.

Resepteissä on otettu huomioon myös erityisruokavaliot. Esimerkiksi gluteenittomia ja vegaanisia sekä kalareseptejä ja kasvisruokavinkkejä löytyy runsaasti. Yhteishyvän reseptien avulla terveellisen ja monipuolisen ruokavalion noudattaminen on vaivatonta.

Reseptien ainekset löytyvät Prismoista ja S-marketeista

Yhteishyvän reseptit suunnitellaan niin, että ainekset ovat saatavissa ympäri Suomen.

"Reseptien ainekset ovat saatavissa kaikista Prismoista ja lähes kaikista S-marketeista. Yhdellä kauppareissulla voi siis hakea kaikki tarvittavat ainekset", Autio vinkkaa.

Katso Yhteishyvän uusimmat reseptit >>

Katso myös