Miten sinusta on tullut noin innokas grillaaja, osastopäällikkö Jani Jäkärä?
Grillaamalla! Meillä kotona grillikausi alkaa säästä riippuen joko pääsiäisenä tai vappuna ja kestää elokuun loppuun asti. Perunat keitetään liedellä, mutta kaiken muun teen joko kaasugrillillä tai avotulella.
Mitkä ovat bravuureitasi?
Liharuuat, erityisesti nauta ja karitsa ovat perheen suosiossa.
Minun mielestäni maustaminen on grillauksessa kaiken perusta. Tykkään käyttää tuoreyrttejä marinoinnissa. Karitsa vaatii timjamia, rosmariinia, valkosipulia ja persiljaa. Naudanlihaan perhe toivoo usein Grill Argentina -makua. Possuun laitan cajun-maustetta, joka tuo sopivaa tulisuutta.
Tykkään myös loimuttaa kalaa. Ja syödään meille paljon kasviksiakin.
Mitä muuta laitat grilliin?
Olen kokeileva grillaaja. Perheessä on sen verran ruoka-allergioita, että meillä pitää olla kekseliäs.
Grillaan usein juustoja. Esimerkiksi vuohenjuustoon lisään Curry orange -maustetta ja hunajaa makeudeksi. Teen myös pizzaa grillissä.
Kysytäänkö Food Market Herkun lihatiskillä grillausvinkkejä?
Todella paljon. Aloitan vastauksen aina kysymällä, grillaako asiakas hiilellä, sähköllä, kaasulla vai avotulella. Grillaustapa vaikuttaa vinkkeihin.
Kannustan ostamaan lihan maustamattomana ja tekemään marinadin itse.
Aloittelevalle grillaajalle suosittelen hiukan rasvaisempia lihoja, kuten broilerin paistileikettä, naudan välikyljystä eli entrecôtea ja possun kassleria. Niissä on makua eikä niiden grillauksessa voi epäonnistua.