Kantarellit on totuttu yhdistämään kermaisiin ruokiin, mutta ne sopivat myös hapokkaiden makuparien seuraan. Kokeile kantarellia esimerkiksi tomaattikastikkeessa, ja lisää kantarellipiirakkaan tuoreita kirsikkatomaatteja. Kermattoman kantarellipastan mausteeksi sopii hienosti hapokas, raikas sitruuna.
Kantarellikastike on hyvä kumppani paistetulle lohelle, kuhalle ja siialle. Hyvä esimerkki kalan ja kantarellin liitosta on myös pikkelöidyillä kantarelleilla koristeltu kala-annos.
Yhdistä kantarelli perunan kanssa. Herkuttele keitetyt potut kantarellikastikkeen kera, tai lisää paistettuja kantarelleja perunasalaattiin.
Myös metsäiset maut sopivat kantarellin seuraan. Lisää kantarelliruokiin rosmariinia tai timjamia tai kokeile maustamiseen katajanmarjoja.
Kaikki sienet hyötyvät sipulin makean hapokkaasta mausta. Teetpä keittoa, kastiketta tai piirakkaa, kuullota mukaan vähän sipulia.
Jos haluat sieniruokaan erityisen juhlavan maun, lorauta siihen pikkuisen sherryä. Lisää alkoholi siinä vaiheessa, kun sienistä on pannulla haihtunut neste pois. Keitä alkoholi kokoon, niin ruokaan jää vain sherryn hieno maku, kun alkoholi haihtuu pois.