Kermaton kantarellipasta

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Valmista sienipasta kullankeltaisista, tuoreista kantarelleista. Kantarellikastike pastalle valmistuu ilman kermaa, kun sekoitat kastikkeen pastan keitinvedestä ja juustosta. Mausta raikas kantarellipasta sitruunalla ja persiljalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 l) kantarelleja
4 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsipuli
1 kplsitruuna (luomu)
4 rklrypsiöljyä
80 gparmesaanijuustoa (2 dl raastettuna)
2 dlpastan keitinvettä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 kplruukku persiljaa

Lisäksi

400 gpastaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja säästä noin 2 dl keitinvettä kastikkeeseen. Käsittele sienet ja sipulit pastan kiehuessa.

    MääräAinesosa
    400 gpastaa
  2. 2

    Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota sieniä ja sipulia pannulla, kunnes sienistä on haihtunut neste ja ne ovat saaneet väriä. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Raasta juusto. Sekoita sieniseos ja juusto valutetun pastan joukkoon. Lisää pastan keitinvesi sekä sitruunan mehu ja kuori, ja sekoita ainekset nostellen.

    MääräAinesosa
    500 g(1 l) kantarelleja
    4 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsipuli
    4 rklrypsiöljyä
    1 kplsitruuna (luomu)
    80 gparmesaanijuustoa (2 dl raastettuna)
    2 dlpastan keitinvettä
  3. 3

    Mausta kantarellipasta suolalla ja pippurilla, viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 kplruukku persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
18.6.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä