Kermaton kantarellipasta
30 min

Nappaa talteen!
Valmista sienipasta kullankeltaisista, tuoreista kantarelleista. Kantarellikastike pastalle valmistuu ilman kermaa, kun sekoitat kastikkeen pastan keitinvedestä ja juustosta. Mausta raikas kantarellipasta sitruunalla ja persiljalla.
| 500 g | (1 l) kantarelleja |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 80 g | parmesaanijuustoa (2 dl raastettuna) |
| 2 dl | pastan keitinvettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 400 g | pastaa |
- 1.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja säästä noin 2 dl keitinvettä kastikkeeseen. Käsittele sienet ja sipulit pastan kiehuessa.
- 2.
Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota sieniä ja sipulia pannulla, kunnes sienistä on haihtunut neste ja ne ovat saaneet väriä. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Raasta juusto. Sekoita sieniseos ja juusto valutetun pastan joukkoon. Lisää pastan keitinvesi sekä sitruunan mehu ja kuori, ja sekoita ainekset nostellen.
- 3.
Mausta kantarellipasta suolalla ja pippurilla, viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa heti.
Valmista sienipasta kullankeltaisista, tuoreista kantarelleista. Kantarellikastike pastalle valmistuu ilman kermaa, kun sekoitat kastikkeen pastan keitinvedestä ja juustosta. Mausta raikas kantarellipasta sitruunalla ja persiljalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 l) kantarelleja |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 80 g | parmesaanijuustoa (2 dl raastettuna) |
| 2 dl | pastan keitinvettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
Lisäksi | |
| 400 g | pastaa |
Valmistus
- 1
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja säästä noin 2 dl keitinvettä kastikkeeseen. Käsittele sienet ja sipulit pastan kiehuessa.
Määrä Ainesosa 400 g pastaa - 2
Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota sieniä ja sipulia pannulla, kunnes sienistä on haihtunut neste ja ne ovat saaneet väriä. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Raasta juusto. Sekoita sieniseos ja juusto valutetun pastan joukkoon. Lisää pastan keitinvesi sekä sitruunan mehu ja kuori, ja sekoita ainekset nostellen.
Määrä Ainesosa 500 g (1 l) kantarelleja 4 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sipuli 4 rkl rypsiöljyä 1 kpl sitruuna (luomu) 80 g parmesaanijuustoa (2 dl raastettuna) 2 dl pastan keitinvettä - 3
Mausta kantarellipasta suolalla ja pippurilla, viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 kpl ruukku persiljaa
Ravintosisältö
567
Energiaa kcal
2374
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
70,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
567
Energiaa kcal
2374
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
70,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























