Mitä helppoa arkiruoaksi? Kokeile Aasian makuja, mukana paljon kasviksia
Hyödynnä aasialaisissa arkiruoissa satokausikasvistarjontaa. Lusikoi lautaselle runsaasti tuoreita kasviksia tai kypsennä kasvikset keitossa tai pannarissa.


Japanilainen kanasalaatti
Makeahko teriyakikastike sopii suomalaisten suuhun. Mausta kanasuikaleet teriyakikastikkeella ja lisää ne herkullisen rouskuvaan salaattiin. Raikas punakaali, porkkana ja kurkku värittävät tämän satokauden kauniin salaatin. Viimeistele salaatti inkivääristä, hunajasta ja valkosipulista makua saavalla kastikkeella sekä aromikkaalla thaibasilikalla.
Aasialainen keitto ilman nuudeleita
Kookoskerman, maapähkinävoin ja punaisen currytahnan yhdistelmä on täyteläinen ja lempeän lämmittävä. Käytä mieleisiäsi kasviksia, esimerkiksi kukkakaalia, tomaattia ja paprikaa. Kikherneet tekevät keitosta ruokaisan. Maapähkinävoi-currykeitto maistuu erinomaisesti seuraavanakin päivänä, kun maut ovat saaneet syventyä entisestään.
Lämmittävä thaimaalainen kasviskeitto
Tässä on edellistä kevyempi kasviskeitto, josta ei kuitenkaan makua puutu! Thaikeitto maustetaan myös punaisella currytahnalla ja täyteläisyyttä se saa kookosmaidosta. Kokonaisuus on kuitenkin raikkaampi kuin maapähkinäisessä versiossa, sillä tämä keitto maustetaan limellä ja korianterilla. Keiton nuudelit ja kanattomat suikaleet pitävät kylläisenä.
Kasvisletut korealaisittain
Kasvisletut saavat nyt inspiraationsa korealaisesta keittiöstä. Sekoita pannaritaikinan joukkoon raastettua kesäkurpitsaa ja porkkanaa sekä hienonnettua kevätsipulia ja chiliä. Paista taikina pannulla rapeiksi pannukakuiksi ja tarjoa kuumana herkullisen soija-seesamiöljykastikkeen kanssa.
Gyoza-nyytit sopivat salaattiinkin
Valmiiksi pilkotuista kasviksista on iso apu, kun ruoan haluaa nopeasti pöytään. Valitse kaupasta tuorekasvissekoitus ja valmiiksi suikaloitua kaalia, niin pääset aloittamaan ruoanvalmistuksen heti. Aasialaishenkiseen lämpimään salaattiin tulee kasvisten lisäksi rapeaksi paistettuja gyoza-nyyttejä sekä edamamepapuja.







