Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalaiset leivontahitit hurmaavat mauillaan

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 24.6.2024
|
Muokattu: 24.6.2024
Oletpa näyttävyyttä, vaivattomuutta tai uusia ideoita kaipaava leipoja, suuntaa katseesi nyt ranskalaisiin leivonnaisiin. Tässä viisi perinteistä ranskalaista reseptiä, joita kannattaa kokeilla!

Mehevä omenakakku

Muhkea ranskalainen omenakakku ihastuttaa helppoudellaan ja herkullisuudellaan. Tässä reseptissä omena piilotetaan kuutioina hienostuneesti rommilta maistuvan kakkutaikinan joukkoon. Mehevän kakun pinta viimeistellään mantelilastuilla, jotka paahtuvat uunissa kauniin kullanruskeiksi ja rapeiksi. Koristele kakku halutessasi tomusokerilla ja tarjoa lisäksi ranskankermaa, joka taittaa juuri sopivasti kakun makeutta.

Mansikkakakku ranskalaisittain

Fraisier on mansikkakakun ranskalainen versio. Kakku saa sille ominaisen näyttävän ulkonäön mansikkarivistöstä, joka kiertää kakun reunoja. Kakku täytetään täyteläisellä vaniljamoussella ja tuoreilla mansikoilla. Raikkautta kakkuun tuo sitruunainen kostutus. Jos haluat rytmittää kakun leipomista useammalle päivälle, paista kakkupohja, esivalmistele mousse ja keitä kostutussiirappi jo päivä ennen kakun täyttämistä. Koristeekseen kakku saa tomusokerihunnun, mansikoita ja syötäviä kukkia.

Suussa sulava suklaakakku on helppo herkku

Kukapa ei rakastaisi suklaakakkua – etenkin, kun se valmistuu vain muutamasta aineksesta superhelposti. Tämä ranskalaiseen tyyliin tehty kakku sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon, sillä siihen ei tule lainkaan jauhoja. Suklaakakun taikinaan lisätään tummaa suklaata ja se kuohkeutetaan valkuaisvaahdolla. Paista kakkua niin, että se tuntuu keskeltä vielä pehmeältä. Näin saat kakusta herkullisen mehevän. Suklaisen kakun parhaat lisukkeet ovat hapokas jogurtti-ranskankermavaahto ja tuoreet marjat.

Galette on rouhea ranskalainen piirakka

Galette on helppo ja herkullinen ranskalainen klassikkopiirakka. Galeten murotaikinamainen pohja kaulitaan suoraan leivinpaperin päälle ja täytteeksi levitetään tuorejuustoa, ranskankermaa tai jogurttia sekä sipaisu hilloa, marjoja tai hedelmiä. Täytteen päälle taitettavat taikinareunat antavat piirakalle sille ominaisen rustiikkisen ulkonäön. Täytä galette nyt maukkailla aprikooseilla ja tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa hieman lämpimänä. Kokeile myös galeten suolaista versiota.

Suloiset ranskalaiset leivokset sopivat pieneen makeannälkään

Macaron on ehkäpä tunnetuin ranskalainen leivos. Pieni mantelinen herkku on haastavan leivonnaisen maineessa. Älä siis oikaise ohjeessa, sillä se voi kostautua lopputuloksessa. Punnitse raaka-aineet tarkasti ja muista antaa leivoskuorien kuivahtaa kunnolla ennen paistoa. Näin kuoret kohoavat uunissa oikealla tavalla ja niihin muodostuu kaunis pitsijalka. Macaronien täytteeksi sopivat hyvin erilaiset hillot ja curdit. Etenkin hapokkaammat vaihtoehdot, kuten lemon curd -sitruunatahna, käy hienosi yhteen makeiden leivoskuorien kanssa. Kokeile myös macaronien värjäämistä jauhe- tai geelimäisillä elintarvikeväreillä!

Lisää maukkaita ranskalaisia reseptejä