Murenna keksit hienoksi muruksi ja sulata margariini. Sekoita murut rasvaan. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (n. 22 x 32 cm). Painele keksimuruseos pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laske lämpötila 175-asteeseen.
Vatkaa kulhossa tuorejuusto, munat ja sokeri. Levitä seos esipaistetun keksipohjan päälle. Sekoita pakastemarjat ja perunajauhot ja ripottele piirakan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 40 minuuttia.
Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Sekoita toisen täytteen ainekset. Levitä seos piirakan päälle. Paista vielä noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta jähmettyy. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.
Vinkki: Ohje on gluteeniton, jos käytät gluteenittomia digestive-keksejä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
354
1480
21,4 g
10,7 g
33,6 g
25,7 g
0,6 g
5,9 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli