Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parmesaanibroileri ja yrtticouscous

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Parmesaanikuorrutus pitää pannulla paistetun broilerinfileen mehevänä. Tarjoa parmesaanikanan lisäkkeenä yrtticouscousia ja halutessasi kastikkeena maustamatonta jogurttia.

Ainekset

400 g
Broilerin ohuita fileepihvejä tai sisäfileetä
2 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Raastettua parmesaanijuustoa
1 dl
Korppujauhoja
1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Paistamiseen

Öljyä

Lisäksi

3 dl
Couscousia
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 rkl
Voita
1 rkl
Oliiviöljyä
1 dl
Silputtua basilikaa tai persiljaa
1/2 dl
Silputtua minttua
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa fileepihvit neljään osaan. Riko munat syvälle lautaselle. Sekoita parmesaani ja korppujauhot sekä mausteet toisella lautasella. Kasta broilerinpalat ensin munaan ja kääntele sitten hyvin parmesaaniseoksessa. Anna kuivahtaa hetki.

Kuumenna pannulla reilu loraus öljyä. Paista broilerinpalat öljyssä kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi 2–3 minuuttia molemmin puolin.

Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää voi, öljy, sitruunamehu yrtit ja mausteet. Anna makujen tekeytyä hetki.

2

Kuumenna pannulla reilu loraus öljyä. Paista broilerinpalat öljyssä kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi 2–3 minuuttia molemmin puolin.

Öljyä
3

Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää voi, öljy, sitruunamehu, yrtit ja mausteet. Anna makujen tekeytyä hetki.

3 dl
Couscousia
1 rkl
Voita
1/2 kpl
Sitruunan mehu
Mustapippuria
1/2 dl
Silputtua minttua
Suolaa
1 dl
Silputtua basilikaa tai persiljaa
1 rkl
Oliiviöljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

453

1893

11,8 g

3,5 g

51,3 g

0,5 g

2,5 g

33,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl Raastettua parmesaanijuustoa,

1 tl Oreganoa,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

Öljyä,

1 dl Silputtua basilikaa tai persiljaa,

0,5 dl Silputtua minttua,

Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli