Kasvimaat, torien tiskit ja kaupan kasvislaarit ovat nyt kotimaista papua pullollaan. Hallanaran pavun sesonki on lyhyt, joten tuoreista pavuista kannattaa nauttia nyt.
Yksinkertaisimmillaan pavut maistuvat napakoiksi keitettyinä, nokareella voita ja ripauksella sormisuolaa. Ja kyllä, näitä herkkuja sopii syödä myös sormin napostellen vaikkapa dippiin kastaen.
Valmista tuoreet vihreät pavut näin
Huuhtele pavut ja laita iso kattilallinen vettä kiehumaan. Mausta kiehuva vesi suolalla, lisää pavut ja keitä noin 8 min. Tarkista kypsyys. Pavun kuuluu olla al dente eli sopivan napakka pastan tapaan.
Valuta kypsät pavut siivilässä, kaada tarjoiluastiaan tai annostele suoraan lautasille. Lisää vielä päälle nokare tai pari voita sekä ripaus sormisuolaa ja haukkaile menemään. Koko papu on syötävää kovia kantoja lukuun ottamatta.