Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tämä sesonkikasvis on niin hyvää, että pelkkä voi ja suola riittävät kyytipojiksi - eikä kyse ole uusista perunoista

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.8.2021
|
Muokattu: 19.8.2021
Keväällä, kesällä ja alkusyksyllä on kullakin oma sesonkiherkkunsa, joka on niin hyvää, että sen voi syödä vain nokareella voita ja ripauksella suolaa. Keväällä se on parsa, kesällä varhaisperuna ja nyt alkusyksystä pensaspapu. Oletko jo maistanut?

Kasvimaat, torien tiskit ja kaupan kasvislaarit ovat nyt kotimaista papua pullollaan. Hallanaran pavun sesonki on lyhyt, joten tuoreista pavuista kannattaa nauttia nyt.

Yksinkertaisimmillaan pavut maistuvat napakoiksi keitettyinä, nokareella voita ja ripauksella sormisuolaa. Ja kyllä, näitä herkkuja sopii syödä myös sormin napostellen vaikkapa dippiin kastaen.

Valmista tuoreet vihreät pavut näin

Huuhtele pavut ja laita iso kattilallinen vettä kiehumaan. Mausta kiehuva vesi suolalla, lisää pavut ja keitä noin 8 min. Tarkista kypsyys. Pavun kuuluu olla al dente eli sopivan napakka pastan tapaan.

Valuta kypsät pavut siivilässä, kaada tarjoiluastiaan tai annostele suoraan lautasille. Lisää vielä päälle nokare tai pari voita sekä ripaus sormisuolaa ja haukkaile menemään. Koko papu on syötävää kovia kantoja lukuun ottamatta.

Kokeile myös näitä yksinkertaisia papureseptejä

Vihreistä pavuista valmistuu helposti myös sitruunaisella marinadilla maustettu tai rouskuvilla siemenillä rikastettu papusalaatti sekä astetta vehreämpi carbonara.

Lue lisää pavuista