Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lämmin papusalaatti

Lämmin papusalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lämmin papusalaatti ja hyvä leipä ovat sellaisenaan mainio alkupala. Lämmin salaatti on myös helppo, terveellinen lisuke esimerkiksi kanalle tai kalalle. Vihreät pavut sopivat hyvin myös perunaruokien seuraan.

Ainekset

400 g
pensaspapuja
5 dl
vettä
1/4 tl
suolaa (keitinveteen)
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Rakuunaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1/2 dl
siemensekoitusta
1 kpl
(ruukku) rucolaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Huuhdo pavut ja poista niistä kannat ja terävät kärjet. Puolita pavut halutessasi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää siihen pieni ripaus suolaa. Keitä papuja noin 5 minuuttia. Ne saavat olla napakan kypsiä. Valuta pavut siivilässä.

400 g
pensaspapuja
5 dl
vettä
1/4 tl
suolaa (keitinveteen)
2

Paahda siemensekoitus kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeaksi. Kaada lautaselle jäähtymään.

1/2 dl
siemensekoitusta
3

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistinpannussa pehmeiksi. Kääntele pavut sipulien joukkoon.

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
4

Mausta sitruunamehulla, rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Revi rucola joukkoon. Viimeistele pavut siemensekoituksella.

2 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
(ruukku) rucolaa

Vinkki! Korvaa tuoreet pavut pakastepavuilla. Kypsennä pakastepavut pakkauksen ohjeen mukaan.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 21.1.2014
Muokattu: 9.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

106

444

7,8 g

0,7 g

3,8 g

2,5 g

2,5 g

3,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl vettä,

0,25 tl suolaa (keitinveteen),

1 tl Rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli