Lämmin papusalaatti

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

30 min

Lämmin papusalaatti on mainio alkupala tai kevyt lounas leivän kanssa. Napakoiksi keitetyt pavut tarjotaan sipulin, sitruunan ja paahdettujen siementen kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gpensaspapuja
5 dlvettä
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
2 rklsitruunamehua
1 tlrakuunaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1/2 dlsiemensekoitusta
1 kplruukku rucolaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhdo pavut ja poista niistä kannat ja terävät kärjet. Puolita pavut halutessasi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää siihen pieni ripaus suolaa. Keitä papuja noin 5 minuuttia. Ne saavat olla napakan kypsiä. Valuta pavut siivilässä.

    MääräAinesosa
    400 gpensaspapuja
    5 dlvettä
  2. 2

    Paahda siemensekoitus kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeaksi. Kaada lautaselle jäähtymään.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsiemensekoitusta
  3. 3

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistinpannussa pehmeiksi. Kääntele pavut sipulien joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Mausta sitruunamehulla, rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Revi rucola joukkoon. Viimeistele pavut siemensekoituksella.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunamehua
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 kplruukku rucolaa

Korvaa tuoreet pavut pakastepavuilla. Kypsennä pakastepavut pakkauksen ohjeen mukaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä