Lämmin papusalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Lämmin papusalaatti on mainio alkupala tai kevyt lounas leivän kanssa. Napakoiksi keitetyt pavut tarjotaan sipulin, sitruunan ja paahdettujen siementen kanssa.
| 400 g | pensaspapuja |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | rakuunaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 dl | siemensekoitusta |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
- 1.
Huuhdo pavut ja poista niistä kannat ja terävät kärjet. Puolita pavut halutessasi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää siihen pieni ripaus suolaa. Keitä papuja noin 5 minuuttia. Ne saavat olla napakan kypsiä. Valuta pavut siivilässä.
- 2.
Paahda siemensekoitus kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeaksi. Kaada lautaselle jäähtymään.
- 3.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistinpannussa pehmeiksi. Kääntele pavut sipulien joukkoon.
- 4.
Mausta sitruunamehulla, rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Revi rucola joukkoon. Viimeistele pavut siemensekoituksella.
Lämmin papusalaatti on mainio alkupala tai kevyt lounas leivän kanssa. Napakoiksi keitetyt pavut tarjotaan sipulin, sitruunan ja paahdettujen siementen kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | pensaspapuja |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | rakuunaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1/2 dl | siemensekoitusta |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
Valmistus
- 1
Huuhdo pavut ja poista niistä kannat ja terävät kärjet. Puolita pavut halutessasi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää siihen pieni ripaus suolaa. Keitä papuja noin 5 minuuttia. Ne saavat olla napakan kypsiä. Valuta pavut siivilässä.
Määrä Ainesosa 400 g pensaspapuja 5 dl vettä - 2
Paahda siemensekoitus kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeaksi. Kaada lautaselle jäähtymään.
Määrä Ainesosa 1/2 dl siemensekoitusta - 3
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistinpannussa pehmeiksi. Kääntele pavut sipulien joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä - 4
Mausta sitruunamehulla, rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Revi rucola joukkoon. Viimeistele pavut siemensekoituksella.
Määrä Ainesosa 2 rkl sitruunamehua 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 kpl ruukku rucolaa
Korvaa tuoreet pavut pakastepavuilla. Kypsennä pakastepavut pakkauksen ohjeen mukaan.
Ravintosisältö
108
Energiaa kcal
452
Energiaa kj
7,8 g
Rasvaa
0,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,2 g
Hiilihydraatteja
2,7 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
108
Energiaa kcal
452
Energiaa kj
7,8 g
Rasvaa
0,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,2 g
Hiilihydraatteja
2,7 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Rakuunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























