Huuhdo pavut ja poista niistä kannat ja terävät kärjet. Puolita pavut halutessasi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää siihen pieni ripaus suolaa. Keitä papuja noin 5 minuuttia. Ne saavat olla napakan kypsiä. Valuta pavut siivilässä.
Paahda siemensekoitus kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeaksi. Kaada lautaselle jäähtymään.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistinpannussa pehmeiksi. Kääntele pavut sipulien joukkoon.
Mausta sitruunamehulla, rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Revi rucola joukkoon. Viimeistele pavut siemensekoituksella.
Vinkki! Korvaa tuoreet pavut pakastepavuilla. Kypsennä pakastepavut pakkauksen ohjeen mukaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
106
444
7,8 g
0,7 g
3,8 g
2,5 g
2,5 g
3,3 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl vettä,
0,25 tl suolaa (keitinveteen),
1 tl Rakuunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli