Tämä kakkuresepti on varmasti maailman helpoin – ja ihan mahdottoman herkullinen! Perinteinen piimäkakku saa mausteisen makunsa kanelista, inkivääristä, neilikasta ja kardemummasta. Piimä ja sooda pitävät kuivakakun rakenteen ihanan pehmeänä.
Voiko olla näin helppoa? Nämä 7 joulukakkua leivot ilman vatkainta – katso uskomattoman helpot reseptit
Piimäkakku: Sulata rasva ja sekoita kaikki ainekset
Maustekakku: Tee kaksi seosta ja yhdistä ne
Ei ole vaikea tämäkään mausteinen klassikkokakku! Sekoita sokeri, sooda ja jouluiset mausteet jauhoihin. Yhdistä voisula, kananmunat ja kermaviili toisessa kulhossa. Sitten vain kaikki samaan astiaan, niin taikina on sekoittamista vaille valmis.
Banana bread: Osa aineksista soseeksi ja sitten kaikki yhteen
Suositun banaanikakun aineksista osa soseutetaan sauvasekoittimella, mutta loput voikin sitten sekoittaa joukkoon puuhaarukalla. Kanelilla maustettu puolukkainen banana bread on gluteeniton ja sopii siten myös vehnää välttäville jouluvieraille.
Taatelikakut: Keitä taatelit ja lisää muut ainekset
Minkä tahansa näistä neljästä mehevästä taatelikakusta valitsetkin, keitä ensin taatelit soseeksi. Perinteisessä reseptissä taatelit keitetään vedessä ja taikinaan lisätään lopuksi kahvia, rommia tai omenamehua, mutta yhtä hyvin taatelit voi keittää suoraan kahvissa tai glögissä. Kaikissa versioissa muut ainekset sekoitetaan taatelisoseeseen kätevästi suoraan kattilassa.