Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Voiko olla näin helppoa? Nämä 7 joulukakkua leivot ilman vatkainta – katso uskomattoman helpot reseptit

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 17.11.2021
|
Muokattu: 2.5.2024
Näissä kuivakakuissa saat jättää kananmunat vatkaamatta ja voin vaahdottamatta. Kovin montaa kulhoakaan ei tarvitse liata, kun työn alla on perinteinen piimäkakku tai maustekakku tai joku mehevistä taatelikakuista. Moderniin joulupöytään sopii myös kansainvälinen suosikkikakku banana bread puolukoilla viritettynä.

Piimäkakku: Sulata rasva ja sekoita kaikki ainekset

Tämä kakkuresepti on varmasti maailman helpoin – ja ihan mahdottoman herkullinen! Perinteinen piimäkakku saa mausteisen makunsa kanelista, inkivääristä, neilikasta ja kardemummasta. Piimä ja sooda pitävät kuivakakun rakenteen ihanan pehmeänä.

Maustekakku: Tee kaksi seosta ja yhdistä ne

Ei ole vaikea tämäkään mausteinen klassikkokakku! Sekoita sokeri, sooda ja jouluiset mausteet jauhoihin. Yhdistä voisula, kananmunat ja kermaviili toisessa kulhossa. Sitten vain kaikki samaan astiaan, niin taikina on sekoittamista vaille valmis.

Banana bread: Osa aineksista soseeksi ja sitten kaikki yhteen

Suositun banaanikakun aineksista osa soseutetaan sauvasekoittimella, mutta loput voikin sitten sekoittaa joukkoon puuhaarukalla. Kanelilla maustettu puolukkainen banana bread on gluteeniton ja sopii siten myös vehnää välttäville jouluvieraille.

Taatelikakut: Keitä taatelit ja lisää muut ainekset

Minkä tahansa näistä neljästä mehevästä taatelikakusta valitsetkin, keitä ensin taatelit soseeksi. Perinteisessä reseptissä taatelit keitetään vedessä ja taikinaan lisätään lopuksi kahvia, rommia tai omenamehua, mutta yhtä hyvin taatelit voi keittää suoraan kahvissa tai glögissä. Kaikissa versioissa muut ainekset sekoitetaan taatelisoseeseen kätevästi suoraan kattilassa.

Katso myös hyödylliset vinkit vaahdotettavien kakkutaikinoiden tekoon:

Lisää herkullisia kakkuja, joissa on joulun makuja: