Yllättikö raparperin määrä? Ota 7 reseptiä talteen
Raparperi on alkukesän monikäyttöisin vihannes. Raikkaat ja happamat raparperin varret sopivat monenlaisiin piirakoihin, jälkiruokiin ja mehuun sekä hilloon. Hillo yllättää myös suolaisten pääruokien kanssa.


Kesän perinnejälkkäri
Raparperikiisseli valmistuu alle vartissa alkukesän pehmeistä raparpereista, joita ei tarvitse kauaa keittää. Makeuta kiisseli tuoreilla mansikoilla. Voit lisätä mansikat vasta valmiiseen kiisseliin, niin ne pysyvät koossa ja maistuvat herkullisilta.
Raikas raparperipuuro
Vispipuuron voi tehdä myös raparperista. Raikas ja kuohkea puuro maistuu myös perheen pienimmille välipalaksi.
Pellillinen raparperipiirakkaa
Raparperipiirakka on alkukesän klassikkoleivonnainen. Mehevä peltipiirakka valloittaa hapokkaalla raikkaudellaan. Piirakan juju on paahdetussa valkosuklaa-murupinnassa, jossa on ihana kinuskinen maku.
Piilota raparperi kauramurun alle
Rapea kauramuru kätkee alleen makean raparperiyllätyksen. Tässä paistoksessa maistuu myös hauska, uusi makupari: halva ja banaani. Tarjoa paistos jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Helppo ja raikas kesämehu
Uutettu raparperimehu valmistuu sitruunahapolla ilman mehumaijaa. Kiehauta raparperit, anna niiden uuttua pari päivää ja lisää sokeri.
Rento raparperikakku
Upota kakkutaikinaan raparperia ja paista pohja uunivuoassa. Tämä kakku on helppo ottaa mökillekin mukaan ja viimeistellä vasta perillä. Kuorruta pinta rennosti vaniljavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.
Suolaista ja makeaa – yllättävän hyvä makupari
Keitä raparperista hilloke ja tarjoa sitä grillattujen kana-halloumivartaiden kanssa. Voit tehdä raparperihillokkeen jo useita päiviä ennen tarjoilua. Säilytä hilloke jääkaapissa. Jos haluat potkua hillokkeeseen, lisää siihen chiliä tai inkivääriä.