Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lokakuun Yhteishyvä on ilmestynyt! Pohdimme teemajutussa arkisia kulutusvalintoja, tapaamme nuoren luomutilallisen sekä tuemme Roosa nauha -kampanjaa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 27.9.2022
|
Muokattu: 25.10.2022
Lokakuun Yhteisyvässä pohditaan kuluttamista. Media-alan yrittäjä Laura Friman oli vuoden vaatteidenostolakossa. Mitä se opetti hänelle kuluttamisesta? Lisäksi tutustumme eukonkantoa harrastaviin pareihin sekä nuoreen luomutilan isäntään. Sesonki-liitteessä haudutetaan syksyn makuja uunissa.

Himoshoppaaja ja media-alan yrittäjä Laura Friman kertoo teemajutussamme, miten suitsi itsensä vaatteiden ostolakkoon vuodeksi, ja mitä siitä seurasi. Lauran innoittamana voimme itse kukin miettiä, olisimmeko valmiita pohtimaan suhdettamme omistamiseen uudelleen.

Yksi varma syskyn merkki on Roosa nauha -keräys. Haastattelimme vuoden 2022 nauhan suunnittelijan Maria Veitolan, joka avaa jutussa omaa arkeaan. Marian isä menehtyi haimasyöpään jokin aika sitten. Lisäksi kerromme Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelusta, jossa Taina Häkkinen on kuunnellut yli 20 vuoden ajan sairastuneiden ja heidän läheisten murheita ja iloja.

Nuori luomutilallinen Tommi Hasu korostaa luomutuotannon omavaraisuutta. "Nyt Ukrainan sodan ja Venäjän pakotteiden myötä luomutuotannon riippumattomuus keinolannoitteista on noussut uuteen arvoon. Maan kasvukunnon suhteen luomu on omavarainen."

Sesonki-liitteestä löydät lämmittäviä syysruokia arkeen. Kasviksista ovat parhaimmillaan peruna, juurekset, kurpitsa ja ruusukaali.Kokeile esimerkiksi vegaanista stifadoa, kikherne-nuudelikeittoa ja kurpitsatortilloja, joissa myös ravitsemusasiat ovat kohdillaan.

Lue Yhteishyvän 5/22 juttuja!