Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sesonki 5/2022 -lehden lämmittävät arkireseptit syyspäiviin

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.9.2022
|
Muokattu: 10.10.2022
Täytä pata tai kattila sesongin parhailla aineksilla ja hauduta niistä herkullinen ja lämmittävä pataruoka. Kasviksista ovat parhaimmillaan peruna, juurekset, kurpitsa ja ruusukaali. Syyssadon aikaan on hyvä hetki ottaa uusia askelia kasvisruoan lisäämiseksi. Kokeile esimerkiksi vegaanista stifadoa, kikherne-nuudelikeittoa ja kurpitsatortilloja, joissa myös ravitsemusasiat ovat kohdillaan.

Lokakuussa juhlitaan kurpitsaa!

Nyt on kurpitsakuu! Paahda kurpitsa ja sen siemenet syksyn herkullisimpaan risottoon.

4 x Höyryävä pataruoka

Hitaasti haudutetut, höyryävät padat. Possupadassa maistuu chorizo ja kanapadassa sitruuna. Vegaaninen stifado valmistuu tällä sienistä ja linssit tekevät juurevasta punajuuripadasta ruokaisan. Vinkki! Kun paistat lihat paistinpannulla ennen pataan tai vuokaa laittamista, huuhtaise pannu vesitilkalla ja kaada liemi pataan. Näin saat kaikki maut talteen.

Salaatit, keitot ja tortillat - lämpimänä, kiitos!

Viileneviin päiviin sopivat lempeän tuliset mausteet, kuuma keitto ja salaatti, joka napostellaan lämpimänä. Syksyn sesonkiherkut sopivat upeasti näihinkin arkiruokiin.

Pullan uudet muodot

Sama taikina, eri pulla! Kuorruta puustit toscalla tai paista taikinasta iso nyhtöpulla. Voit tehdä pullataikinasta vegaaninen vaihtamalla maidon kasvijuomaan ja voin maidottomaan margariiniin.

Helposti juhlavavampaa!

Kun perhe ja ystävät kokoontuvat pöydän ääreen, kala kruunataan yrteillä ja kana juustovaahdolla.

3 x piirakka alle vartissa