Nyt on kurpitsakuu! Paahda kurpitsa ja sen siemenet syksyn herkullisimpaan risottoon.
Sesonki 5/2022 -lehden lämmittävät arkireseptit syyspäiviin
Lokakuussa juhlitaan kurpitsaa!
4 x Höyryävä pataruoka
Hitaasti haudutetut, höyryävät padat. Possupadassa maistuu chorizo ja kanapadassa sitruuna. Vegaaninen stifado valmistuu tällä sienistä ja linssit tekevät juurevasta punajuuripadasta ruokaisan. Vinkki! Kun paistat lihat paistinpannulla ennen pataan tai vuokaa laittamista, huuhtaise pannu vesitilkalla ja kaada liemi pataan. Näin saat kaikki maut talteen.
Salaatit, keitot ja tortillat - lämpimänä, kiitos!
Viileneviin päiviin sopivat lempeän tuliset mausteet, kuuma keitto ja salaatti, joka napostellaan lämpimänä. Syksyn sesonkiherkut sopivat upeasti näihinkin arkiruokiin.
Pullan uudet muodot
Sama taikina, eri pulla! Kuorruta puustit toscalla tai paista taikinasta iso nyhtöpulla. Voit tehdä pullataikinasta vegaaninen vaihtamalla maidon kasvijuomaan ja voin maidottomaan margariiniin.
Helposti juhlavavampaa!
Kun perhe ja ystävät kokoontuvat pöydän ääreen, kala kruunataan yrteillä ja kana juustovaahdolla.