Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kikherne-nuudelikeitto

Kikherne-nuudelikeitto

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tämän nopeammin ei keitto valmistu! Hyödynnä kuivakaapin aineksia ja tee maittava, lempeän mausteinen nuudelikeitto. Tuoreet kasvikset tuovat kikhernekeittoon väriä ja rouskuvaa rakennetta.

Ainekset

230 g
(1 pkt) kikherneitä
300 g
parsakaalia
1 kpl
porkkana
8 dl
vettä
120 g
(2 pkt, à 60 g) vihanneksen makuisia nuudeleita (mausteineen)
200 ml
kookosmaitoa

Lisäksi

chilihiutaleita
korianteria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja valuta kikherneet. Huuhtele ja leikkaa parsakaali nupuiksi. Puolita isoimmat nuput. Leikkaa varsi ohuiksi viipaleiksi. Pese ja kuori porkkana. Halkaise porkkana pituussuunnassa ja leikkaa viipaleiksi.

230 g
(1 pkt) kikherneitä
300 g
parsakaalia
1 kpl
porkkana
2

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kasvikset ja keitä 5 minuuttia. Lisää nuudelit mausteineen, kikherneet ja kookosmaito kattilaan. Anna keiton kiehahtaa ja nuudeleiden pehmentyä.

8 dl
vettä
120 g
(2 pkt, à 60 g) vihanneksen makuisia nuudeleita (mausteineen)
200 ml
kookosmaitoa
3

Halutessasi viimeistele keitto chilihiutaleilla ja hienonnetulla korianterilla. Tarjoa heti.

Vinkki: Voit valmistaa keiton myös pakastekasviksista. Täysjyvänuudeleilla saat entistäkin ruokaisamman keiton.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.9.2022
|
Muokattu: 11.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

434

1819

15,0 g

9,8 g

50,3 g

5,3 g

9,8 g

19,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

chilihiutaleita,

korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli