Kikherne-nuudelikeitto

arvosana4/5

(5)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Tämän nopeammin ei keitto valmistu! Hyödynnä kuivakaapin aineksia ja tee maittava, lempeän mausteinen nuudelikeitto. Tuoreet kasvikset tuovat kikhernekeittoon väriä ja rouskuvaa rakennetta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
230 g(1 pkt) kikherneitä
300 gparsakaalia
1 kplporkkana
8 dlvettä
120 g(2 pkt, à 60 g) vihanneksen makuisia nuudeleita (mausteineen)
200 mlkookosmaitoa

Lisäksi

chilihiutaleita
korianteria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja valuta kikherneet. Huuhtele ja leikkaa parsakaali nupuiksi. Puolita isoimmat nuput. Leikkaa varsi ohuiksi viipaleiksi. Pese ja kuori porkkana. Halkaise porkkana pituussuunnassa ja leikkaa viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    230 g(1 pkt) kikherneitä
    300 gparsakaalia
    1 kplporkkana
  2. 2

    Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kasvikset ja keitä 5 minuuttia. Lisää nuudelit mausteineen, kikherneet ja kookosmaito kattilaan. Anna keiton kiehahtaa ja nuudeleiden pehmentyä.

    MääräAinesosa
    8 dlvettä
    120 g(2 pkt, à 60 g) vihanneksen makuisia nuudeleita (mausteineen)
    200 mlkookosmaitoa
  3. 3

    Halutessasi viimeistele keitto chilihiutaleilla ja hienonnetulla korianterilla. Tarjoa heti.

Vinkki: Voit valmistaa keiton myös pakastekasviksista. Täysjyvänuudeleilla saat entistäkin ruokaisamman keiton.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: chilihiutaleita, korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.9.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä