Kurpitsatortillat
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokeile tortillojen täytteenä jotakin uutta! Värikkäät kasvistortillat täytetään meksikolaisittain maustetulla paahdetulla kurpitsalla ja pavuilla. Viimeistele tortillat raikkaalla limemajoneesilla.
| 800 g | (1) myskikurpitsa |
| 28 g | (1 ps) fajita-mausteseosta |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 230 g | (1 tlk) mustapapuja |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 8 kpl | (1 pkt) täysjyvätortilloja |
| Limemajoneesi | |
|---|---|
| 2 dl | vegaanista majoneesia |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| foliota | |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 230 g | (1 prk) salsakastiketta |
- 1.
Huuhtele kurpitsa, halkaise se ja poista siemenet lusikalla. Kuori ja pilko kurpitsa noin 2x2 cm kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperille pellille.
- 2.
Yhdistä mausteseos ja öljy. Kääntele seos kurpitsan joukkoon.
- 3.
Paahda kurpitsaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Huuhtele pavut ja lisää pellille. Kääri tortillat folioon ja laita uuniin. Jatka paistoa 5 minuuttia.
- 4.
Mittaa majoneesi kulhoon. Pese lime ja raasta kuori. Halkaise lime, purista puolikkaan limen mehu ja leikkaa toinen puolikas lohkoiksi. Sekoita kuoriraaste, mehu ja mustapippuri majoneesiin.
- 5.
Huuhtele salaatti. Tarjoa tortillat salaatin, salsan, limemajoneesin ja limelohkojen kanssa.
Kokeile tortillojen täytteenä jotakin uutta! Värikkäät kasvistortillat täytetään meksikolaisittain maustetulla paahdetulla kurpitsalla ja pavuilla. Viimeistele tortillat raikkaalla limemajoneesilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (1) myskikurpitsa |
| 28 g | (1 ps) fajita-mausteseosta |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 230 g | (1 tlk) mustapapuja |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 8 kpl | (1 pkt) täysjyvätortilloja |
Limemajoneesi | |
| 2 dl | vegaanista majoneesia |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| foliota | |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 230 g | (1 prk) salsakastiketta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele kurpitsa, halkaise se ja poista siemenet lusikalla. Kuori ja pilko kurpitsa noin 2x2 cm kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperille pellille.
Määrä Ainesosa 800 g (1) myskikurpitsa - 2
Yhdistä mausteseos ja öljy. Kääntele seos kurpitsan joukkoon.
Määrä Ainesosa 28 g (1 ps) fajita-mausteseosta 2 rkl rypsiöljyä - 3
Paahda kurpitsaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Huuhtele pavut ja lisää pellille. Kääri tortillat folioon ja laita uuniin. Jatka paistoa 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 230 g (1 tlk) mustapapuja 8 kpl (1 pkt) täysjyvätortilloja foliota - 4
Mittaa majoneesi kulhoon. Pese lime ja raasta kuori. Halkaise lime, purista puolikkaan limen mehu ja leikkaa toinen puolikas lohkoiksi. Sekoita kuoriraaste, mehu ja mustapippuri majoneesiin.
Määrä Ainesosa 2 dl vegaanista majoneesia 1 kpl lime (luomu) 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Huuhtele salaatti. Tarjoa tortillat salaatin, salsan, limemajoneesin ja limelohkojen kanssa.
Määrä Ainesosa 100 g (1 ps) jääsalaattia 230 g (1 prk) salsakastiketta
Ravintosisältö
717
Energiaa kcal
3002
Energiaa kj
44,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
57,8 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
13,5 g
Kuituja
15,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
717
Energiaa kcal
3002
Energiaa kj
44,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
57,8 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
13,5 g
Kuituja
15,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: foliota.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























