Kurpitsatortillat

arvosana5/5

(7)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kokeile tortillojen täytteenä jotakin uutta! Värikkäät kasvistortillat täytetään meksikolaisittain maustetulla paahdetulla kurpitsalla ja pavuilla. Viimeistele tortillat raikkaalla limemajoneesilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g(1) myskikurpitsa
28 g(1 ps) fajita-mausteseosta
2 rklrypsiöljyä
230 g(1 tlk) mustapapuja
100 g(1 ps) jääsalaattia
8 kpl(1 pkt) täysjyvätortilloja

Limemajoneesi

2 dlvegaanista majoneesia
1 kpllime (luomu)
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

foliota
100 g(1 ps) jääsalaattia
230 g(1 prk) salsakastiketta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele kurpitsa, halkaise se ja poista siemenet lusikalla. Kuori ja pilko kurpitsa noin 2x2 cm kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    800 g(1) myskikurpitsa
  2. 2

    Yhdistä mausteseos ja öljy. Kääntele seos kurpitsan joukkoon.

    MääräAinesosa
    28 g(1 ps) fajita-mausteseosta
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Paahda kurpitsaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Huuhtele pavut ja lisää pellille. Kääri tortillat folioon ja laita uuniin. Jatka paistoa 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    230 g(1 tlk) mustapapuja
    8 kpl(1 pkt) täysjyvätortilloja
    foliota
  4. 4

    Mittaa majoneesi kulhoon. Pese lime ja raasta kuori. Halkaise lime, purista puolikkaan limen mehu ja leikkaa toinen puolikas lohkoiksi. Sekoita kuoriraaste, mehu ja mustapippuri majoneesiin.

    MääräAinesosa
    2 dlvegaanista majoneesia
    1 kpllime (luomu)
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Huuhtele salaatti. Tarjoa tortillat salaatin, salsan, limemajoneesin ja limelohkojen kanssa.

    MääräAinesosa
    100 g(1 ps) jääsalaattia
    230 g(1 prk) salsakastiketta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: foliota.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.9.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä