Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Daim-juustokakku

Juustokakkujen juhlaa

Juustokakku on Amerikasta rantautunut klassikko, jonka täyteläinen maku ihastuttaa monia. Juustokakkuja on kahdenlaisia: uunissa paistettavia ja hyydytettäviä. Täyteläisen juustokakun maku on helposti muunneltavissa mausteilla, marjoilla ja hedelmillä.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 20.4.2017
|
Muokattu: 2.3.2023

Keikautetut juustokakut

Juustokakun voi myös kokeilla tehdä kokonaan uudella tavalla keikauttamalla: ulkoapäin kuivakakulta näyttävä mangojuustokakku sisältää mehevän juustokakkuyllätyksen. Suklaajuustokakun sisällä piilee raikas, kirsikkainen täyte. Kakku kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta juustokakkutäyte kiinteytyy riittävästi.

Amerikkalaiset juustokakut

Amerikkalainen, eli se kuuluisa perinteinen juustokakku, paistetaan uunissa. Tuhdin ja kermaisen kakun kanssa sopivat hyvin raikkaat marjat ja hedelmäiset kastikkeet. Vaalean version sijasta kannattaa kokeilla myös ihanan täyteläistä suklaajuustokakkua appelsiinikastikkeella.

Suklaajuustokakut

Suklaata rakastava tekee juustokakusta suklaisen version, ja tosifani kolmen suklaan kerrosjuustokakun. Suklaajuustokakku maistuu upealta hyvän kahvin kanssa.

Sitruksiset juustokakut

Kun sitrusten satokausi on parhaimmillaan, kannattaa suunnata katse hevi-hyllyyn ja poimia sieltä mehevimmät limetit ja sitruunat juustokakun täytteeseen ja päälle. Sitruunaiset juustokakut sopivat erityisen hyvin pääsiäispöytään makeaksi suupalaksi.

Karkki- ja keksijuustokakut

Juustokakun täytteeseen voi upottaa mitä mielikuvituksellisimpia asioita, kuten omia lempiherkkuja! Daimin ystävä valmistaa rapsahtelevan täytteen murskatuista Daim-patukoista ja Oreo-kekseistä tykkäävä tekee lempeänmakuisen juustokakun Oreon makuisena.

Juustokakut lasissa

Nopeutta ja helppoutta arvostavan suosikkireseptejä ovat erilaiset lasiin tehdyt juustokakut! Lasijuustokakkujen makuvalikoima on yhtä laaja kuin hyydytettävien ja uunissa paistettavienkin, mutta niiden valmistaminen ei uunia tai liivatetta kaipaa.

Kolmen aineksen juustokakut

Tiesitkö, että juustokakun tekoon riittää vain kolme ainesta? Japanilaisessa versiossa kananmunat, valkosuklaa ja tuorejuusto muodostavat kuohkean kakun pohjan, italialaisessa kolmen aineksen kakussa ricottajuusto ja sokeri lyövät kättä kananmunien kanssa. Kokeile vaikka molempia ja katso, miten kakut eroavat toisistaan!

Jouluiset juustokakut

Jouluna herkutellaan tuttuja joulumakuja sisältävillä juustokakuilla! Piparijuustokakku on ihanaa sellaisenaan, mutta sitä kannattaa ehdottomasti testata myös glökikastikkeella ryyditettynä.

Marjaisat juustokakut

Juustokakkujen makumaailmaan sopivat ehdottomasti myös ihanan raikkaat marjat. Mustikat ja mansikat ovat perinteinen makupari pehmeälle täytteelle.

Juustokakkupiirakat

Jos tavallinen juustokakku ei sykähdytä tai sinulta puuttuu juustokakun valmistamiseen tarvittava rengasvuoka, leivo juustokakku piirakaksi! Juustokakkupiirakoissa yhdistyvät piirakan ja juustokakun parhaat puolet samaan syssyyn leivottuna.